maritbet girişmaritbet
İstanbul Valisi'nden 39 kişiyi öldüren katille ilgili açıklama!

İstanbul Valisi'nden 39 kişiyi öldüren katille ilgili açıklama!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yeni yılın ilk gecesi eğlence mekanında 39 kişiyi öldüren katilin yakalanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, eğlence mekanında 39 kişiyi katleden teröristin yakalnmasının ardından basın açıklamasında bulundu. İşte Vali Şahin'in açıklamaları...

"Bu gece Esenyurt ilçesinde yapılan operasyonla, saldırının katili yakalandı. Fail, Abdulkadir Masharipov, kod adı Ebu Muhammed El Horasani… 1983, Özbekistan doğumlu. Afgansitan'da eğitim almış ve 4 dil bilen iyi yetiştirilmiş bir terörist. Ülkemize 2016 Ocak ayı içerisinde geldiği tahmin ediliyor. Bu operasyon yapılırken 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı. Özel ekiplerle birlikte 2 bin polisimiz operasyonda görev aldı. Konya, Hatay, İzmir'de istihbarat daire başkanlarının desteğiyle ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirildi. Terörist İstanbul'a geldiğinde ilk olarak Başakşehir'de ev kiralıyor. Olay gününe yakın ise başka bir, iki ev değiştirme suretiyle kendini gizlemeye çalışıyor. Olay günü de Zeytinburnu'ndan gelip eylemini gerçekleştiriyor. Polisimiz çok dikkatlı bir çalışma yürüttü. Bu kapsamda 152 adrese operasyon düzenlendi, 50 şahıs gözaltına alındı. 168 yabancı da yabancı terörist olma şüphesiyle ilgili mercilere teslim edildi. Teröristle birlikte 197 bin ABD doları ele geçiridldi, tabanclar ele geçirildi. Yine sim kartlar ve pek çok materyal ele geçirildi. Terörist suçunu kabul etmiştir. Parmak izi de uyuşmuştur. Vatandaşımızın duyarlılığı da çok önemli. 2 bin 200 civarında ihbar yapıldı. Bunlar bizi çok iyi yönlendirdi. Teröristle Iraklı erkek, 3 bayan ele geçiirldi. Onlar da gözaltındalar. O civarda arkadaşlarımız devam ediyordu. Burada 5 adresi takip ettiler. Öğleden sonra da o adreslere operasyon yaparak işlemlere devam ettiler. Neticede o adreslerden birisinde ele geçirildi. Daeş adına yapıldığı operasyonun kesin"

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Valisi'nden 39 kişiyi öldüren katille ilgili açıklama!
  • 17.01.2017 09:44

İstanbul Valisi'nden 39 kişiyi öldüren katille ilgili açıklama!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yeni yılın ilk gecesi eğlence mekanında 39 kişiyi ö ...

Eğlence mekanında 39 kişiyi öldüren katil yakalandı!
  • 17.01.2017 00:28

Eğlence mekanında 39 kişiyi öldüren katil yakalandı!

Ortaköy'deki bir eğlence mekanında 39 kişiyi katleden terörist Abdülgadir Mashar ...