maritbet girişmaritbet
İstanbul tablosu 1.4 milyon liraya satıldı!

İstanbul tablosu 1.4 milyon liraya satıldı!

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun İstanbul tablosu vergiler hariç 1 milyon 450 bin liraya satıldı.

İstanbul Maçka'da bulunan Antik Palace, dün tatlı bir rekabetle geçen başarılı bir müzayedeye ev sahipliği yaptı. Antik A.Ş. Müzayede Evi'nin düzenlediği Antik A.Ş. yönetim kurulu üyesi Olgaç Artam tarafından yönetilen 285'inci müzayedede Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun başyapıt eseri olan ve aile koleksiyonundan satışa sunulan ‘İstanbul' ilk kez bir müzayedeye çıktı.

Bu yüzden müzayedenin başlangıcından itibaren salonu tıklım tıklım dolduran koleksiyonerler ve sanat meraklıları 800 bin TL'ye satışa çıkacak 1955 tarihli başyapıtı beklediler.

‘Şehre duyulan aşk'

Ferit Edgü'nün  “Tüm görsel motifler, camiler, kuleler, surlar, deniz ve balıklar, deniz kızları, dalgalar, bulutlar, bu renk cümbüşü, şiirlerinde, resimlerinde, yinelemekten bıkmadığı ‘Güzel İstanbul'un bir yansıması gibidir. Bir şehre duyulan aşk, bir ressamın fırçasından ancak böyle dile getirebilirdi” dediği eser kıyasıya bir mücadele sonrası, vergiler hariç çekiç fiyatıyla 1 milyon 450 bin TL'ye satıldı. Böylece eser Eyüboğlu'nun bir müzayedede en pahalıya satılan eseri olarak sanatçının rekorunu kırmış oldu.

Müzayedede ayrıca Ali Avni Çelebi'nin devrim olarak kabul edilen ‘Dünyayı Gören Göz' konulu başyapıt eseri 600 bin TL açılış fiyatı ile satışa sunulup eser çekiç fiyatıyla 750 bin TL'ye alıcı buldu. Müzayedenin gözde parçalarından olan Burhan Doğançay'ın Breakthrough serisinden ‘PJ' adlı eseri çekiç fiyatıyla 240 bin TL'ye alıcı buldu.

Müzayedede Fahrelnissa Zeid 'in ‘Soyut' çalışması, çekiç fiyatıyla 325 bin TL'ye, Eren Eyüboğlu'nun ‘Sivaslı Gelin' isimli eseri çekiç fiyatıyla 190 bin TL'ye, Orhan Peker 'in Gülibik serisinden ‘Çocuk' ve ‘Atbaşı' konulu eserleri çekiç fiyatlarıyla 115 bin ve 65 bin TL'ye alıcı buldu.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul tablosu 1.4 milyon liraya satıldı!
  • 08.03.2015 10:14

İstanbul tablosu 1.4 milyon liraya satıldı!

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun İstanbul tablosu vergiler hariç 1 milyon 450 bin liraya ...

Paşabahçe, Bodrum Avenue Bodrum AVM’de mağaza açtı!
  • 15.06.2013 09:57

Paşabahçe, Bodrum Avenue Bodrum AVM’de mağaza açtı!

Paşabahçe Mağazaları, Bodrum’daki Hypodrum İş Merkezi’nde yer alan mağazasını Av ...