maritbet girişmaritbet
İstanbul Hali'ne milyonluk kasa yıkama tesisi!

İstanbul Hali'ne milyonluk kasa yıkama tesisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bayrampaşa'daki hale 1,8 milyonluk kasa yıkama tesisi kurdu.

İstanbul Hali'nde mikropların barınmasında ve yayılmasında büyük risk oluşturan ahşap kasa kullanımını son altı yılda yüzde 70'ten yüzde 30'a indiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda satışa sunulan meyve-sebze tüketmesi için Bayrampaşa'daki hale kasa yıkama tesisi kuruyor. Nisan ayında hizmete açılacak.

Türkiye'nin Kalite Yönetim Sistemi ile yönetilen ilk ve tek hali olan İstanbul Hali'nde, İstanbulluların daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda satışa sunulan meyve-sebze tüketmesi için kasa yıkama tesisi kuruluyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Hal Müdürlüğü tarafından yönetilen İstanbul Hali'nde, ürünlerin sağlıklı bir şekilde satışa sunulması için Avrupa Birliği Hijyen Denetimleri standartlarında her yıl 20 binden fazla denetim gerçekleştiriliyor. 

YÜZDE 60'I TAMAM 

Vatandaşlara daha hijyenik ürün sunumu için yürütülen bu çalışmaların yanı sıra standartların daha da yükseltilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl ekim ayında kasa yıkama tesisi projesiyle yeni bir adım daha atıldı. Tesisle İstanbul Hali'ne ürün getiren kasaların yıkandıktan sonra tekrar kullanımının sağlanması hedefleniyor. 1 milyon 849 bin TL'ye mal olacak tesis toplam 527.22 metrekare inşaat alanına sahip. Yüzde 60'ı tamamlanmış durumda olan Bayrampaşa Hali Kasa Yıkama Tesisi, nisan ayı içinde hizmete açılacak. 

AHŞAP KASA KALKIYOR

Sektörde ürünlerin taşınması aşamasında birçok kez kullanılan özellikle ahşap kasa kullanımı da kısa süre içinde tamamen kaldırılacak. Mikropların barınmasına ve yayılmasına yol açan parçacıkları daha fazla içine emdiği için büyük risk oluşturan ahşap kasaların kullanımdan kaldırılması için 2010 yılında çalışma başlatılmıştı. Yapılan teşviklerle, İstanbul Hali'nde yüzde 70 olan ahşap kasa kullanım oranı günümüzde yüzde 30'lara düşürülerek, daha hijyenik olan plastik kasaların kullanımı yaygınlaştırıldı.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Hali'ne milyonluk kasa yıkama tesisi!
  • 16.03.2017 08:46

İstanbul Hali'ne milyonluk kasa yıkama tesisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bayrampaşa'daki hale 1,8 milyonluk kasa yıkama t ...