maritbet girişmaritbet
İstanbul genelinde 97 adet kreş açılacak!

İstanbul genelinde 97 adet kreş açılacak!

23 Nisan sebebiyle makam koltuğuna oturan Yusuf Safa Varank, İstanbul genelinde 97 adet kreş açılacağının müjdesini verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş koltuğuna 15 Temmuz Gecesi İBB  Binası önünde FETÖ teröristleri tarafından şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank'ın oğlu Yusuf Safa Varank'ı oturttu.

Başkan Kadir Topbaş'ın her yıl eğlenceli bir şekilde 23 Nisan'da makam koltuğunu çocuklara bırakma seremonisinde bu sefer duygusal anlar yaşandı. Başkan Kadir Topbaş'ın makam koltuğunda bu sefer bir şehit çocuğu vardı. Başkan Kadir Topbaş, makam koltuğuna oturttuğu Özel Nev İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Yusuf Safa Varank'a dönerek “Artık Başkan sensin. Tüm Türkiye seni dinliyor” dedi.

Ücretsiz Kreş

İBB Başkanlığı koltuğuna oturan ve projelerinden bahseden Varank aralıklarla beraberindeki arkadaşları tarafından alkışlandı. Dört yeni projesi olduğunu söyleyen Varank projelerini şöyle sıraladı:

  • Boş araziler yeşillendirilip ağaç dikilecek ve buralara evcil hayvanlar bırakılacak. Yürüyüş alanları ve bisiklet yolları yapılacak. Aynı zamanda bu alanlar insanların piknik yapacağı alanlar şekilinde düzenlenecek.
  • Değişik araçlar tasarlanacak. Egzost borusuna filitreler takılarak araçların doğaya verdiği zararın önüne geçilecek. Ayrıca bu araçların daha az yakıt tüketmesi ve daha hızlı araçlar olması yönünde çalışmalar yapılacak.
  • Yaşlılar için ücretsiz huzur evleri açmak. Ayrıca Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bu yıl 97.yılı kutlandığı için İstanbul genelinde 97 adet kreş açılacak ve bu kreşler dar gelirli aileler içinde ücretsiz olacak.
  • Spor salonu olmayan okullar için yeni spor salonları yapılacak.

Seremoniden sonra konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ta, “Bugün iki güzelliği birlikte yaşıyoruz. Hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem de Miraç Kandili” dedi. Dünyanın hiçbir yerinde çocuklara armağan edilmiş bir bayramın bulunmadığını ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Bugün 23 Nisan ve çocuk  bayramımız. Bu bayram dünyanın hiçbir yerinde yok sadece bizim ülkemizde var. Bu bayramımız çocuklarımız için kutlu olsun ve geleceğimiz için aydınlık olsun. Aynı zamanda bu gece Miraç Kandili ve iki güzellik bir arada. Tüm İslam aleminin de Miraç Kandilini kutluyorum ve rabbim tüm insanlığa barış ve huzur versin.”15 Temmuz gecesi İBB önünde şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank'ın çok değerli bir ilim adamı olduğunu belirten Başkan Topbaş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu 23 Nisan'da 15 Temmuz Şehitlerinin çocuklarını aldık makamlarımıza. Çok değerli bir ilim adamı olan çok değerli bir insanı belediyemizin önünde şahit verdik. Prof.Dr.İlhan Varank bir başka insandı. Buraya kadar gelip ve burada mücadeleye girmiş, “Durun!” diye haykırmış ama maalesef o vahşeti yaşattılar. Onun mahdumu, oğlu burada bizimle. Bu ülkeyi bize emanet ettiler, gelecek için bu sorumluluğu biz verdiler. Bizler onları hayırla yad ediyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Diliyoruz ki bir daha bu tür acılar yaşanmasın. Allah inşallah bir daha yaşatmaz, başka çocuklar üzülmesin, başka aileler üzülmesin.”

Açılışı Varank Yapacak

Misafir çocuklara ikramlarda bulunan ve hediyeler veren Başkan Kadir Topbaş, kendi koltuğuna oturan Yusuf Sefa Varank'ın vaatleri arasında olan İstanbul genelinde 97 adet kreş açılmasının da hemen talimatını verdi. İstanbul genelinde açılacak 97 kreşin toplu açılış kurdelesini de Yusuf Sefa Varank'ın keseceğini söyledi.

Şehit Yakınlarını Misafir Etti

Başkan Topbaş ayrıca 15 Temmuz gecesi Harbiye'de şehit düşen Fahrettin Yavuz'un FMV Özel Işık İlkokulu 4. sınıfta okuyan oğlu Mahmut Mamadou Yavuz'u, Acıbadem Türk Telekom'da şehit düşen Muhammet Fazlı Demir'in Sancaktepe Özel Birikim Ortaokulu 7.sınıfta okuyan kızı Buse Helen Demir'i, Şehitler Köprüsünde şehit düşen Hüseyin Ekşi'nin Özel Ferah Büyük Çamlıca İlkokulu 3.sınıfta okuyan kardeşi Hüseyin Ekşi ve Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu 4.sınıfta okuyan kardeşi Muhammed Ali Ekşi'yi, bölücü örgüt mensupları ile Hatay'da girilen çatışmada şehit düşen Doğukan Şit'in Özel Esenkent Okyanus Ortaokulu'nda 8.sınıfta okuyan kardeşi Yiğitcan Şit'i makamında misafir etti.

Başkan Topbaş'tan Sürpriz

Başkan Topbaş daha sonra da misafirleriyle İBB Meclisin'de toplan 23 Nisan Çocuk Meclisi'nin özel oturumuna katıldı. Burada çocuklarla sohbet eden Başkan Topbaş, “Bizler, sizlerin geleceğini hazırlamak için çalışıyoruz. Sizler de dünyadaki tüm çocukların rakibiniz olduğunu bilerek çalışmalısınız. Dünyada ezber bozan bir Türkiye için durmadan çok çalışmalısınız ve kitap okumalısınız. Tüm insanlığın geleceği için, iyliği ve huzuru için gayret göstermelisiniz” ifadelerini kullandı.

Her yıl 23 Nisan'da Çocuk Meclisi'nde gerçekleştirilen kura çekilişinde bu yıl sürpriz yaşandı. Kura çekilişiyle 3 meclis üyesi çocuk bisiklet kazandı. Daha sonra da Başkan Topbaş mikrofonu alarak çocukları sevince boğan müjdeyi verdi: “Tüm meclis üyesi çocuklarımıza ve bugün aramızda olan şehit çocuklarımız yaşlarına göre bisiklet sahibi olacak.” Başkan Topbaş'ın bu müjdesini duyan çocuklar uzun süre Başkan Topbaş'ı alkışladı. Meclis masalarını da gezen Başkan Topbaş çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...