maritbet girişmaritbet
İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başlıyor!

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakan Yardımcısı Babacan ile Ataşehir'de 800 bin metrekare alana kurulacak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alacak bankaların projeleri üzerine toplantı yapacak

Toplantıda banka projelerinin incelenip onaylanmasının ardından yıl sonuna kadar finans merkezinin yapımına başlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ataşehir'de 800 bin metrekare alana kurulacak İstanbul Finans Merkezi'nde yer alacak bankaların projeleri üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile toplantı yapacak. Toplantıda projelerinin incelenip onaylanmasının ardından, yılsonuna kadar merkezin yapımına başlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, 4,5 milyar liralık yatırımla tamamlanması ve dünyanın en önemli finans merkezlerinden birisi olması planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin inşaatı için geri sayım başladı.

Bakanlık, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile 19 Eylül Perşembe günü finans merkezinde yer alacak bankaların projeleri üzerine toplantı yapacak.

Merkez Bankası, Halk, Vakıflar ve Ziraat Bankaları, Sermaye Piyasası Kurulu gibi kurumların genel merkezlerinin yanı sıra Ağaoğlu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gibi özel sektör yatırımlarını da bünyesinde barındıracak merkez için perşembe günü yapılacak toplantıda projeler incelenerek onaylanacak. Onay aşamasının ardından bu yılsonuna kadar finans merkezinin yapımına başlanacak.

50 bin kişiye istihdam sağlayacak

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı'nın etkilerini bugüne taşımayı amaçlıyor. Ataşehir'de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alanda yer alacak merkez, konumu ve mimarisiyle "Anadolu Yakası'nın simgesi" olarak tasarlandı.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, kreş, cami, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimlerinden oluşacak. Eğitim, ticaret ve kültürel faaliyetlerin bölgelere göre ayrıldığı merkezin 50 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.

25 bin kişilik ziyaretçi kapasitesi ve 11 bin kişilik yaşayan nüfusuyla 7 gün 24 saat yaşamın olacağı bir alan olarak tasarlanan merkezin deprem analizleri Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsünce yapıldı.

Elektrik enerjisini kendi üreten, çevreye duyarlı, düşük karbon emisyonlu akıllı binalardan oluşacak merkezde, birbirini yedekleyen kablolu ve kablosuz internet, iletişim iç ağı, mobil telefon, yol bulma, otopark yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri de yer alacak.

Metro ve çevre yollarıyla rahat ulaşımın planlandığı merkezin, spor, alışveriş, eğlence konseptiyle de vatandaşlar için cazibe merkezi olması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İstanbul Finans Merkezi’nin suyu, Ekomaxi güvencesinde!
  • 22.12.2022 10:09

İstanbul Finans Merkezi’nin suyu, Ekomaxi güvencesinde!

Su depolama sektörünün öncü markası Ekomaxi, suyu; doğal yapısını bozmadan, güve ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...