maritbet girişmaritbet
İstanbul Eyüp'teki kent ormanı için düğmeye basıldı!

İstanbul Eyüp'teki kent ormanı için düğmeye basıldı!

İBB, Eyüp'te yapacağı 1.6 milyon metrekarelik dev kent ormanı için ihale tarihini 7 Mayıs olarak açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Eyüp'te hayata geçireceği uluslararası kent ormanı projesi için düğmeye basıldı. 1. Etap kapsamında hayata geçirilecek proje tam 1 milyon 683 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak.

İstanbul'daki hava kalitesi yükselecek

Yapım süresi 400 takvim günü olarak belirlenen dev kent ormanı, nüfusu her geçen gün artacak İstanbul'a nefes aldıracak. Her geçen gün yükselen araç yoğunluğu da çevreyi olumsuz etkilerken, megakent bu ormanla birlikte kalitesini artıracak. İBB, dev projenin yapım işi ihalesi 7 Mayıs 2015 günü saat 11.30'de Merter binasında yapılacak.

New York'taki Central Park'a rekor ziyaret

Dünyadaki benzerleri arasına şimdiden adını yazdıran dev kent ormanı, bulunduğu çevredeki konut fiyatlarını da yükseltecek. Genele bakıldığında ortaya çıkan tabloda ABD'nin New York kentindeki Central Park, 3 bin 410 dönüm alan üzerine kurulu. Üstelik yılda 25 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yıllık bütçesi 37.5 milyon dolar olan dev park, 1857 yılında açıldı.

İngiltere, şehir parkları açısından zengin

İngiltere'nin Londra şehrindeki Hyde Park, Kengsington Bahçeleri'yle birlikte 249 hektarlık dev bir alanı kapsıyor. Yine aynı şehirdeki 19 hektarlık Green Park ise, Hyde Park ile 57 dönümlük St. James's Park arasında yer almakta.

Almanya'daki park devasa büyüklükte

Almanya'nın Münih kentindeki Englischer Garten, 3 bin 700 dönümlük yüzölçümüyle dünyanın en büyük şehir parkları arasında yer almakta.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Eyüp'teki kent ormanı için düğmeye basıldı!
  • 27.04.2015 11:00

İstanbul Eyüp'teki kent ormanı için düğmeye basıldı!

İBB, Eyüp'te yapacağı 1.6 milyon metrekarelik dev kent ormanı için ihale tarihin ...