maritbet girişmaritbet
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden flaş karar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden flaş karar

İBB Meclisi, darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz gecesi İstanbul'da başlatılan ücretsiz toplu ulaşımı 20 Temmuz gece yarısına kadar uzattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığında toplandı. Saraçhane'deki İBB Meclis Salonu'nda düzenlenen ilk birleşim toplantısında 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup asker tarafından başlatılan darbe kalkışması sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İBB Meclisi'nde grubu bulunan partilerin ve bağımsız meclis üyeleri tarafından hazırlanan ortak deklarasyonla darbe girişimi kınandı.

"TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNE BİR KARA LEKE OLARAK GİRMİŞTİR"

Ortak deklarasyon Kadir Topbaş tarafından okundu. Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi: "Bizler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi çatısı altındaki meclis üyeleri olarak, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'mize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milleti'nin devletine, hükümetine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır."

"ŞEHİTLERİMİZDEN 17'Sİ İBB ÖNÜNDEKİ DİRENİŞ SIRASINDA HAYATINI KAYBETTİ"

"TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partiler gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak dille karşı durmaktadır. Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir. İstanbul halkının temsilcisi olan bizler, tüm teşkilatlarımızla milli iradenin yanındayız, milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Milletimiz müsterih olsun. Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Şehitlerimizden 17 tanesi de İBB önündeki direniş sırasında hayatlarını kaybetmiştir. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

TOPBAŞ MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Kadir Topbaş, ortak deklarasyona imza atan mecliste bulunan grubu bulunan bütün siyasi partilerin ve bağımsız meclis üyelerine teşekkür etti. Topbaş, "Bu deklarasyon bizim nasıl tek yumruk olduğumuzu beraberce karşı koyduğumuzu gelecek adına da şimdiden bir taahhüdümüz olduğunu ifade etmektedir" dedi.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Topbaş'ın konuşmasının ardından mecliste grubu bulunan siyasi partilerin AK Parti, CHP ve MHP meclis başkanvekilleri birer konuşma yaptı. Öte yandan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bilgisi İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili  Ertuğrul Gülsever tarafından meclis kürsüsünden paylaşıldı. Bunun üzerine Başkan Topbaş, hayatını kaybeden Cemil Candaş için başsağlığı diledi.

ÜCRETSİZ TAŞIMA 20 TEMMUZ'A UZATILDI

Darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz gecesi başlatılan ücretsiz toplu ulaşım kararının 20 Temmuz saat 24:00'a kadar uzatılması teklifi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. 

Böylelikle İstanbullular, 24 Temmuz günü 24.00'a kadar toplum ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...