maritbet girişmaritbet
İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Kadir Topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Kadir Topbaş

Kadir Topbaş yeni dönemde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başkanlık görevini 1 Nisan 2004 tarihinden beri devam ettiren Kadir Topbaş yeni dönemde de Ak Parti'nin İBB Başkan Adayı oldu. 28 Mayıs 2009'dan beri Türkiye Belediyeler birliği Başkanı ve 2010'dan beri Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Başkanı olarak da görev yapan Kadir Topbaş İBB Başkanlığı'na seçilmeden önce 1999-2004 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Başkanlık görevini yürüttü.

Kadir Topbaş kimdir

Kadir Topbaş 8 Ocak 1945 yılında Artvin Yusufeli'nde doğdu. Kadir Topbaş; ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu.Doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konusunda tamamladı.

1976-1994

1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkıları oldu.Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu.

1999

1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçildi. Bu görevi süresince İstanbul'a model olabilecek 'Güzel Beyoğlu' projesini hayata geçirdi.Mimari projesini kendisinin çizdiği 'Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon' çalışmaları kapsamında Kasımpaşa'da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu.

2004

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.Kadir Topbaş'ın Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı 'Beyoğlu: Kültürleri Buluşturan Kent', TAÇ Vakfı ile birlikte hazırladığı 'Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II' ve 'Anılarda Beyoğlu' isimli eserleri bulunuyor.Kadir Topbaş, 2007 yılından bu yana dünya kentlerinin Birleşmiş Milletleri sayılan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın eş başkanıdır.Topbaş, aynı zamanda, İstanbul Kalkınma Ajansı başkan yardımcılığını, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu ve İstanbul Modern Yönetim Kurulu üyeliğini,TAÇ Vakfı (Tarih ve Çevre Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyeliğini yürütmektedir.Topbaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

2004-2007

UCLG-MEWA, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı-UCLG'nin yedi alt bölgesel teşkilatından birisidir. Orta Doğu ve Batı Asya bölgelerinden yerel yönetimleri kapsar. Genel Sekreterliği İstanbul'dadır.

2004-2009

Marmara Belediyeler Birliği, yerel yönetimler ve belediyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirerek, yerel yönetimlerin ve demokrasinin güçlenmesi için çalışmak; ülkemizde ve Birliğin üyesi olan belediyelerde, demokratik, katılımcı, saydam, hesap veren, insan hak ve özgürlüklerini esas alan bir yerel yönetim anlayışının yerleşmesi ve yaygınlaşması için çaba göstermeyi amaçlayan bir bölgesel yerel yönetimler kuruluşudur. Birliğe Marmara Bölgesi kentleri ve Bolu üyedir. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Kadir Topbaş 2004-2009 yılları arasında Birliğin başkanlığını yürütmüştür. Marmara Belediyeler Birliği'nin şu anki başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe yürütmektedir.

2009

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına bir dernek olarak kurulmuş ve belediyelerin hak ve menfaatlerini dernek çatısı altında korumaya yönelik olarak belediyecilikle ilgili faaliyetlerini 57 yıl dernek statüsünde sürdürmüştür. Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye'deki bütün belediyeleri tek çatı altında toplamak amacıyla Bakanlar Kurulunun 21 Ağustos 2002 tarih ve 2002/4559 sayılı kararıyla mahalli idare birliği statüsüne kavuşmuştur. 28 Mayıs 2009 tarihli Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısında da Birlik Başkanlığına seçildi.

2010

UCLG, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatıdır. Belediye Başkanımız Sn. Dr. Kadir Topbaş, UCLG Başkanı seçilmiştir.

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...