maritbet girişmaritbet
İstanbul Boğazı'na iki adet yüzen platform yapılacak!

İstanbul Boğazı'na iki adet yüzen platform yapılacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'nda iki adet yüzen platform yapılacağını belirtti.

Yıldırım'ın seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, kültür-sanat  projeleri kapsamında İstanbul'da bir ilk hayata geçirilecek. Bu kapsamda,  İstanbul'a suda yüzen iki adet büyük platform inşa edilecek.

Biri Haydarpaşa biri Arnavutköy'de olacak

Biri Haydarpaşa'da yer alacak platformda, Boğaz manzaralı konser ve  sahne sanatları etkinlikleri yüzen mavna üzerine kurulacak dev sahnede hayat  bulacak. Diğeri ise Boğaz'da yüzer halde farklı noktalara taşınabilecek. Boğaziçi  Etkinlik Sahnesi adıyla hayata geçirilecek platformda İstanbullulara eşsiz bir  deneyim yaşatılacak.

Tamamen şeffaf olacak bu yüzer platform Boğaz'ın imajını  güçlendirecek. Boğaz siluetinde gerçekleştirilecek uluslararası etkinlikler  dünyada da yankı bulacak bir nitelik taşıyacak. Boğaziçi Sahnesi etkinlik  olmadığı günlerde ise "Boğaziçi Müzesi, Sergi ve Seyir Alanı" olarak  işlevlendirilecek.

7 bin 857 metrekarelik alan

Yer değiştirerek Boğaz'ın farklı bölgelerinde ziyaretçilere açılacak  platform, 100 metre çapında ve 7 bin 857 metrekare alana sahip olacak.

Arnavutköy'deki inşa edilecek "Dünya Sahnesi ve Açık Hava Tiyatrosu"  platformu ise dünya starlarının sahne alabileceği kalitede, üst düzey sahne  sistemlerine sahip, festival ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek  özellikte olacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz