maritbet girişmaritbet
İstanbul Avrupa Yakası'nda 2+1 daire kiraları ne kadar?

İstanbul Avrupa Yakası'nda 2+1 daire kiraları ne kadar?

Emlaktasondakika.com olarak İstanbul Avrupa Yakası'nda yaşı sıfır ile 10 arasında değişen yapılardaki kiralık 2+1 fiyatlarını araştırdık.

İstanbul'da yeni eve çıkacaklar veya evlenip kirada oturacaklar için, Avrupa Yakası'ndaki kiralık 2+1 daire piyasasını araştırdık. Şehrin merkezi noktalarında rakamlar yüksek ancak Beylikdüzü, Esenyurt bölgelerinde yaşı sıfır ile 10 arasındaki yapılarda rakamlar 1000 liranın altındaki seviyelerden başlıyor.

Mevcut ve yeni yapılacak metro hatlarıyla birlikte İstanbul genelinde emlak satış ve kira fiyatları yükseliyor. Son dönemde hayata geçirilen yeni yapılarda küçük dairelerden ziyade büyük dairelere ilgi artıyor. Stüdyo dairelerin artık piyasada yer almayacağının açıklanması, diğer konut tiplerini olumlu yönde etkiledi.

Emlaktasondakika.com olarak Avrupa Yakası'nda yaşı sıfır ile 10 arasında değişen yapılardaki 2+1 dairelerin kira piyasasını araştırdık. İşte bölgeler ve rakamlar…

Avcılar

Bölge genelinde yaşı sıfır ile 10 arasında değişen binalarda 2+1 dairelerin kirası ortalama 750 lira seviyelerinden başlıyor. Apartman tarzındaki konutlarda yer alan evlerin dışında bölgenin en pahalı kiralık 2+1'i 3 bin 250 lirayla Allure Tower'da yer alıyor. Avcılar'da metrobüs ve alışveriş merkezlerine yaklaştıkça kiralar artıyor.

Bağcılar

İstanbul'un en büyük ilçesi olan Bağcılar'da kiralar, dairelerin konumuna göre farklılık gösteriyor. Yaşı sıfır ile 10 arasında olan yapılardaki 2+1 dairelerin ortalama kirası 800 lira civarından başlıyor. Bu evler Barbaros, Yeşilbağ, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak ve Fatih mahalleleri gibi bölgelerde yer alıyor. Bağcılar'da merkeze ve Güneşli bölgesine yaklaştıkça kiralar yükseliyor. Bölgedeki markalı konut projelerinde 2+1 dairelerin kiraları 3 bin lira seviyesine kadar yükseliyor.

Bahçelievler

Yenibosna, Zafer Mahallesi ve Şirinevler bölgelerinde yaşı sıfır ile 10 arasında olan yapılarda kiralar 750-800 lira seviyelerinden başlıyor. Bölgenin en pahalı aksı ise E5'e yakın olan taraf. Ağaoğlu My City ve İstwest projeleri bölgenin en pahalı kiralarının yer aldığı yapılar olarak göze çarpıyor. Yine İkebana Evleri ve Yasemin Park projesinde de kiralar yüksek. Bölge genelinde 2+1 dairelerin kiraları 3 bin 500 lira seviyelerine kadar çıkıyor.

Bakırköy

Yeşilköy, Ataköy, Florya gibi lüks bölgeleri de sınırları içerisinde barındıran Bakırköy'ün merkezinde de kiralar yüksek. Yaşı sıfır ile 10 arasında olan yapılarda, Marmara Forum ve adliyeye yakın bölgelerde rakamlar 1750 lira seviyesinden başlıyor. Cevizlik Mahallesi, Kartaltepe ve Zeytinlik bölgelerine doğru gidildiğinde fiyatlar 2 bin lira ile 2 bin 750 lira arasındaki seviyeye ulaşıyor. Bölgenin en pahalı kiralık 2+1 daireleri ise Yalı Ataköy projesinde. Projedeki kiralık 2+1'lerin fiyatları katına ve cephesine göre 11 bin liraya kadar çıkıyor.

Başakşehir

Bahçeşehir ve Şehir Parkı gibi bölgeleri sınırları içerisinde barındıran Başakşehir'de Kayabaşı, Kayaşehir bölgeleri fiyatlar açısından en uygun noktalar olarak gözüküyor. Kayaşehir 11, 13 bölgelerinde 2+1'lerin kiraları 650-750 lira seviyelerinden başlıyor. Bölge genelinde yapılan markalı konut projelerinde ise rakamlar yüksek. Başakşehir Metro Park, Bahçeşehir Hill Park, Ağaoğlu My World Europe gibi projelerde kiralar 3 bin lira bandına kadar ulaşıyor.

Bayrampaşa

Altıntepsi, Yıldırım, Terazidere gibi bölgelerde yaşı sıfır ile 10 arasındaki yeni yapılarda 2+1 dairelerin kiraları ortalama 1000 liradan başlıyor. Forum İstanbul AVM'ye yaklaştıkça kiralar artarken bölgedeki metro hattı da rakamları etkileyen bir diğer faktör olarak göze çarpıyor. Hayat Tepe, Pashador ve Yorum İstanbul projesi bölgenin en yüksek kira rakamına sahip yapıları olarak biliniyor. Projelerde 2+1'lerin kiraları 2 bin 800 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor.

Beşiktaş

Gayrettepe, Dikilitaş, Levent ve Ortaköy'ün bazı bölgelerinde yaşı sıfır ile 10 arasında olan yapıalrdaki 2+1 dairelerin ortalama kirası 1700-2 bin lira seviyelerinden başlıyor. İçerisinde çok lüks konut yapılarını barındıran Beşiktaş'ta Ulus Mahallesi'ne doğru rakamlar zirveye çıkıyor. Zorlu Residence, Sapphire, Ulus Savoy gibi projelerde kiralık 2+1'lerin rakamları 6 bin 500 dolar yani 23 bin liraya kadar yükseliyor.

Beylikdüzü

Hem markalı konut projeleri, hem de apartman tarzındaki yeni yapıların fazlalığı bölgedeki 2+1 dairelerin cazip fiyatlarla kiralanmasını sağlıyor. Bölgedeki kiralık dairelerin rakamları 600-700 lira seviyelerinden başlıyor. Adnan Kahveci Bulvarı'nda ise fiyatlar, diğer bölgelere göre yükseliyor. Demir Romance, Kale Kent gibi projelerin yer aldığı bölgelerde rakamlar 2 bin 750 liraya kadar yükseliyor.

Beyoğlu

Kasımpaşa, Halıcıoğlu, Örnektepe bölgelerinde yaşı sıfır ile 10 arasında değişen yapılarda kiralık 2+1 dairelerin fiyatları 1000 lira seviyelerinden başlıyor. Özellikle Meşrutiyet Caddesi ve Cihangir bölgesinde kiralık dairelerde fiyatlar 10 bin liraya kadar yükseliyor. Galata bölgesi de, kiraların yüksek olduğu bölgelerin başında geliyor.

Büyükçekmece

İnşaat firmalarının gözdesi haline gelen Büyükçekmece'de yaşı sıfır ile 10 arasındaki yapılarda 2+1 dairelerin kiraları 650 lira seviyelerinden başlıyor. Türkoba, Kumburgaz, Tepecik, Mimarsinan bölgelerinde fiyatların başlangıcı 650-700 lira olarak göze çarpıyor. Alkent 2000, Pınartepe, Sinanoba bölgelerinde yer alan yapılarda ise aynı tip ve yaştaki konutlarda kiralar 2 bin lira ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor.

Esenler

Tuna Mahallesi, Havaalanı Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi gibi bölgelerde yer alan ve yaşı sıfır ile 10 arasında değişen yapılarda kiralar 850-1000 lira seviyelerinden başlıyor. Bölgedeki en yüksek kiralar ise Esenler Emlak Konutları projesinde yer almakta. Konumu, mimarisi ve geniş yeşil alanlarıyla öne çıkan projede kiralar 2 bin lira ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor. Kemer Park Evleri de bölgede kiraların yüksek olduğu projelerin başında geliyor.

Esenyurt

Yeni konut yatırımlarının hızla devam ettiği bölgede hem markalı projeler, hem de apartman tarzında bloklar mevcut. Bölgede Akçaburgaz, Pınar, Örnek, Talatpaşa bölgelerinde kiralar 500-700 lira seviyelerinden başlıyor. Akbatı, Önay Garden, Newista gibi projelerde 2+1 dairelerde fiyatlar 2 bin-2 bin 200 lira seviyelerine kadar yükseliyor. Cumhuriyet Mahallesi ve Koza Mahallesi'nde rakamlar, diğer bölgelere göre daha yüksek.

Eyüp

Kira rakamlarının en fazla değiştiği bölgelerden birisi de Eyüp. Alibeyköy, Yeşilpınar, Çırçır bölgelerinde yaşı sıfır ile 10 arasında değişen yapılardaki 2+1'lerin kiraları 850-100 lira bandından başlıyor. Göktürk-Kemerburgaz bölgesinin Eyüp'e bağlı olması, aynı lokasyonda rakamları zirveye taşıyor. Göktürk Merkez Mahallesi'nde yer alan 2+1 evlerde kiralar ağırlıklı olarak 3 bin 750 lira- 4 bin 500 lira arasında değişiyor. Rakamlar 5 bin liraya kadar çıkıyor.

Fatih

Cerrahpaşa, Yedikule, Mevlanakapı, Kocamustafapaşa bölgelerinde yaşı sıfır ile 10 arasında değişen evlerde kiralar 1250-1500 lira seviyelerinden başlıyor. Bölgede Samatya Konakları olarak bilinen proje, lokasyon genelindeki en pahalı kira rakamlarına sahip. Projede rakamlar 2 bin 750 lira ile 3 bin 250 lira seviyeleri arasında değişiyor.

Gaziosmanpaşa

Kentsel dönüşüm sürecinin tüm hızıyla devam ettiği Gaziosmanpaşa'da Yıldıztabya, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak, Yenidoğan gibi bölgelerde yaşı sıfır ile 10 arasındaki yapılarda 2+1'lerin kiraları 900-100 lira seviyelerinden başlıyor. Avrupa Konutları Tem, Avrupa Konutları Tem 2, Viaport Venezia projelerinde 2+1 dairelerin kiraları 2 bin 500 lira ile 3 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

Güngören

Şehrin merkezi noktalarına yakınlığı, Güngören'deki kiraların yüksek seviyede olmasına neden oluyor. Güneştepe, Akıncılar, Güven Mahallesi, Genç Osman gibi bölgelerde yaşı sıfır ile 10 arasında değişen yapılardaki 2+1 dairelerin kira rakamları 1200-1500 lira seviyelerinden başlıyor. Tramvayın bölgedeki kiraları artırdığı gözlenirken Güngören'de en pahalı 2+1 daireler Merter'deki Platform projesinde yer almakta. Merter'deki kira rakamlarının da yükselmesine neden olan Platform'da 2+1'lerin fiyatları 3 bin-3 bin 500 lira seviyesine kadar çıkıyor.

Kağıthane

Bölge genelinde yaşı sıfır ile 10 arasında değişen yapılarda 2+1 dairelerin kiraları 850-900 lira civarından başlıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen projelerin de yer aldığı bölgede Nef 11, Nüans Residence, Genyap Kağıthane 7000 gibi projelerde fiyatlar 2 bin 500 lira ile 3 bin lira arasında değişiyor. Ofis projelerinin de yer aldığı Kağıthane bölgesinde kiralık konutlara ilgi büyük.

Küçükçekmece

Markalı konut projelerinin İstanbul'daki en önemli merkezlerinden olan Küçükçekmece'de yaşı sıfır ile 10 arasındaki yapılarda kiralar, dairelerin konumuna göre değişiyor. Sefaköy, Halkalı İstasyon Mahallesi, Fevzi Çakmak, İnönü gibi bölgelerde rakamlar 750-900 lira seviyelerinden başlangıç gösteriyor. Bölge genelinde Bosphorus City projesinde 2+1 dairelerin kiraları 3 bin lira, Avrupa Konutları Atakent 3'te 3 bin lira, Elite City projesinde 2 bin 750 lira, Ege Yakası'nda 2 bin 750 lira seviyelerinde seyrediyor. Bölge, TEM Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolları ve E5 Karayolu'na yakın konumuyla önemli bir değere sahip. Önümüzdeki dönemde havaray ve metro projeleriyle bölgedeki rakamlar daha da yükselecek.

Sarıyer

Tıpkı Küçükçekmece ve Eyüp gibi içerisinde yer alan bölgelere göre kira rakamları Sarıyer'de değişiyor. Ayazağa'da apartman tarzı yapılarda yaşı sıfır ile 10 arasındaki 2+1 dairelerin kiraları 1250-1500 lira seviyelerinden başlıyor. İstinye Park Evleri, List İstinye, 42 Maslak, Vadistanbul gibi projelerde rakamlar 5 bin lira ile 7 bin 500 lira arasında farklılık gösteriyor. Sarıyer, İstanbul'da en pahalı 2+1 kiralarının olduğu ilçelerin arasında yer alıyor.

Sultangazi

Cebeci ve Zübeydehanım olarak bilinen bölgelerde yaşı sıfır ile 10 arasındaki yapılarda 2+1 dairelerin kiraları 600-800 lira seviyelerinden başlangıç gösteriyor. Esentepe, İsmet Paşa, Sultançiftliği bölgelerine doğru rakamlar 900-1100 lira bandına yükseliyor. Bölgede kiraların en yüksek olduğu yapı Sur Yapı Vitrin projesi. Mimari tasarımıyla da dikkat çeken projedeki 2+1 dairelerin kiraları 2 bin 400 lira civarında.

Şişli

İş ve yaşamın bir arada olduğu bölgelerden birisi olan Şişli'de kiralar, yapıların yer aldığı bölgelere göre farklılık gösteriyor. Mecidiyeköy, Gülbahar, Duatepe bölgelerinde rakamlar 1100-1250 lira seviyelerinden başlıyor. Bölgenin markalı yapıları incelendiğinde ise Torun Center, Trump Towers, Bomonti Divan Residence gibi yatırımlar göze çarpıyor. Lüks projelerde 2+1 dairelerin kiraları 9 bin lira ile 11 bin lira arasında değişiyor.

Zeytinburnu

Şehrin merkezindeki Zeytinburnu bölgesinde hem apartman tarzında, hem de markalı konut tarzında yeni yapılar yer alıyor. Kentsel dönüşüm sürecinin hızla ilerlediği bölgede Çırpıcı, Sümer, Telsiz, Beştelsiz gibi bölgelerde yaşı sıfır ile 10 arasındaki yapılarda 2+1 kiraları 1200 ile 1500 lira seviyelerinden başlıyor. Seyitnizam'da Real İstanbul projesinde rakamlar 4 bin lira civarında, Avrupa Konutları Kale projesinde 4 bin lira ile 4 bin 500 lira seviyelerinde, Onaldı Dokuz'da 4 bin lira ile 4 bin 500 lira seviyelerinde değişiyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Avrupa Yakası'nda 2+1 daire kiraları ne kadar?
  • 03.05.2017 17:03

İstanbul Avrupa Yakası'nda 2+1 daire kiraları ne kadar?

Emlaktasondakika.com olarak İstanbul Avrupa Yakası'nda yaşı sıfır ile 10 arasınd ...