maritbet girişmaritbet
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Giriş Terminali'nin giriş bölümünde art arda patlama meydana geldi.

İlk bilgilere göre, üç terör örgütü üyesi, Emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından üstlerinde bulunan 4 el bombasını X-ray cihazlarına doğru attı ve 4 ayrı patlama art arda yaşandı. Sonrasında polisler ateş açtı ve çatışma çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

ÖNCE SİLAH SESİ DUYULDU

Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı. Ağır yaralılar var. Bakırköy Devlet Hastanesi'nin acil servisine giden yaralı sayısı 40'ı aştı.

Atatürk Havaalanı'nda gerçekleşen patlama sonrası görgü tanığı ve havalimanı personeli Fatih Nacar olay yerinden yaşananları anlattı. Nacar, "Önce silah sesleri duyduk. Kafamızı çıkarmaya kalmadan bir bomba patladı. İçeri saklandık. Biraz sonra bir bomba daha patladı. Havalimanı sağlık personeli bakımında şu anda yetersiz. Bir sağlık personeli yetersizliği de var. İki kere bomba sesi duyduk. Güvenlik de yetersiz. Ellerini kollarını sallayarak içeri giriyorlar. Havalimanında 2-3 doktor var. Biz yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Habertürk muhabiri Müslüm Sarıyer "Otopark bölümünden itibaren havaalanı personelleri dahi içeri alınmıyor. Havaalanına 10 ambulans giriyorsa 10 ambulans çıkıyor. Havaalanında hayat durmuş durumda. El bombası olayı oldu. Kesin olmamakla birlikte canlı bomba olma ihtimali var" dedi.

Habertürk muhabiri Osman Girgin, E-5 ve sahil tarafında büyük yoğunluk olduğunu, trafik nedeniyle ambulansların ilerleyemediğini belirtti.

3 AYRI CANLI BOMBA

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada; "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kalaşnikofla etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise son bilgilere göre saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi.

Öte yandan gece saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. 3 teröristin de öldüğü belirtildi. 2'si polis, 36 kişi yaşamını yitirdiği saldırıda 147 kişi de yaralandı. 

ÖLENLERİN SAYISI 41'E YÜKSELDİ

29 Haziran Çarşamba günü İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre ise ne yazık ki yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e yükseldi. Valilik, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda 10'u yabancı uyruklu 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 239 yaralıdan 109'unu taburcu olduğunu ve 3 teröristin öldüğünü açıkladı. 

Yapılan açıklama şu şekilde; 

"28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle;

41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 24 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.

130 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109'u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.

Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Başbakanlık, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler anısına bir gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İkinci el iş makinaları showroom’u İstanbul Sancaktepe’de açıldı
  • 14.08.2020 13:58

İkinci el iş makinaları showroom’u İstanbul Sancaktepe’de açıldı

Temsa İş Makinaları, ikinci el iş makinalarının satışını Platinum Used adı altın ...

Bakan Karaismailoğlu Uşak Çevre Yolu’nu inceledi
  • 08.08.2020 09:14

Bakan Karaismailoğlu Uşak Çevre Yolu’nu inceledi

Bakan Karaismailoğlu, “Gerekli şantiye incelemelerini yaparak işlerin bir an önc ...

Atatürk Havalimanı'nda hava trafiği normale döndü
  • 29.06.2016 10:08

Atatürk Havalimanı'nda hava trafiği normale döndü

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanındaki hava trafiğ ...

TERÖRÜ LANETLİYORUZ!
  • 29.06.2016 00:55

TERÖRÜ LANETLİYORUZ!

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen canlı ...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama
  • 28.06.2016 22:31

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Giriş Terminali'nin giriş bölümünde art arda p ...

Sultanahmet'te patlama: 10 ölü
  • 12.01.2016 10:37

Sultanahmet'te patlama: 10 ölü

Sultanahmet Meydanı'na yakın dikilitaşın olduğu bölgede bomba patladı. Hayatını ...