maritbet girişmaritbet
İstanbul Angry Birds'e mekan oluyor!

İstanbul Angry Birds'e mekan oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı dünyanın en çok oynanan mobil oyunu Angry Birds'i tasarlayan Rovio ile görüşüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı dünyanın en çok oynanan mobil oyunu Angry Birds'i tasarlayan Rovio ile görüşüyor. Anlaşma sağlanırsa oyunda İstanbul'un tarihi mekânları kullanılacak

Dünyanın en çok oynanan mobil oyunu Angry Birds (Kızgın Kuşlar), İstanbul'un tarihi mekânlarında ve Boğaz Köprüsü'nde oynanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile oyunun tasarımcısı Rovio arasında görüşmeler başladı. Angry Birds oyununda Boğaz Köprüsü gibi İstanbul'un simgesi mekânlar ve tarihi eserler kullanılacak. SABAH'a açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, "Şirket yetkililerini İstanbul'a davet ettik. Ziyaretleri sırasında bu konunun daha olumlu bir havaya gireceğini düşünüyoruz. İstanbul'un tarihi mekânlarının ve Boğaz'ın oyuna eşlik etmesini istiyoruz" diye konuştu.

TATİL ÖDÜLÜ VERİLECEK

Angry Birds oyununun defalarca oynandığının altını çizen Demirel, "Sosyal medyanın etkisinden de faydalanarak konunun daha da fazla paylaşılacağını düşünüyoruz. Sosyal ağlar üzerinden düzenleyeceğimiz yarışma ile oyuna ödül olarak İstanbul tatili gibi ödüller katmak istiyoruz. Bu oyunu gençler ve çocuklar kadar büyükler de oynuyor. Geniş bir kitleye tanıtım katkısı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Boğaz'da Kızgın Kuşlar

Özellikle, cep telefonlarında ve tabletlerde her gün 30 milyon kişinin oynadığı Angry Birds (Kızgın Kuşlar) oyunu İstanbul'u yeni mekân olarak seçecek. iPhone'larda paralı en çok indirilen uygulama, iPad'in en çok indirilen ücretsiz uygulaması olan Angry Birds'ün yeni oyununun İstanbul'un tarihi mekânlarını ve Boğaz Köprüsü'nü kullanması, gençler ve çocukların aklına İstanbul'un işlenmesini sağlayacak.

Günde 30 milyon kişi oynuyor

Her gün 30 milyon kişinin canlı oynadığı kabul edilen Angry Birds oyunu ücretli ve ücretsiz olarak 600 milyon kez mobil cihazlara indirilmiş. Sadece geçtiğimiz yıl sonunda 1 günde 3.5 milyon Angry Birds oyunu gelmiş.

Angry Birds filmi de olacak

Genç veya çocuk milyonlarca akıllı telefon ve PlayStation Portable gibi mobil oyun konsolu kullanıcısını peşinden sürükleyen Angry Birds oyunu sinemaya da geliyor. Angry Birds'in animasyon dizisi bu yıl içinde haftalık olarak yayınlanmaya başlayacak. Angry Birds'in kısa filmi geçen yıl milyonlarca kez izlenmişti. Rovio, 2015'e kadar Angry Birds'ü beyaz perdeye taşımayı planllıyor. Oyunu geliştiren Rovio, oyuncak ve giyim sektöründen de büyük gelir elde ediyor.

Her akıllı cepte var

Akıllı cep telefonlarında Google Android, Apple iOS, Blackberry ve Windows Phone platformlarında, ayrıca tabletlerde de oynanan Angry Birds oyunu müthiş ilgi görüyor. 2009'da ilk kez piyasaya sürülen basit yapısı sevimli kızgın kuş çizimi her yaştan ve ülkeden milyonlarca mobil kullanıcının ilgisini çekti.

Timur Sırt/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Google Play Store'de Angry Birds çılgınlığı
  • 06.01.2014 13:43

Google Play Store'de Angry Birds çılgınlığı

Google Play Store'de Angriy Birds çılgınlığı devam ediyor ...

Gürallar Artcraft, Angry Birds’ün birbirinden eğlenceli bardaklarını üretecek!
  • 20.09.2013 16:35

Gürallar Artcraft, Angry Birds’ün birbirinden eğlenceli bardaklarını üretecek!

Gıda, tekstil, oyuncak, kırtasiye, ev tekstili, mutfak eşyaları, hediyelik eşya, ...

Ermeni cemaati, Şişli’deki Ermeni ilkokulunu geri almak için dava açtı!
  • 28.10.2012 13:35

Ermeni cemaati, Şişli’deki Ermeni ilkokulunu geri almak için dava açtı!

Ermeni cemaati, halen Ermeni ilkokulu olarak Şişli’de faaliyet gösteren binayı g ...

İstanbul Angry Birds'e mekan oluyor!
  • 28.04.2012 10:52

İstanbul Angry Birds'e mekan oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı dünyanın en çok oynanan mobil oyunu Angry Birds'i tas ...

Surp Haç Tıbrevank iade edildi
  • 19.04.2012 15:37

Surp Haç Tıbrevank iade edildi

Tarihi Surp Haç Ermeni Vakfı uzun yıllar süren mücadeleden sonra Ermeni cemaatin ...