maritbet girişmaritbet
İşsiz gençlere iş kapısı!

İşsiz gençlere iş kapısı!

İstanbul'da ikamet eden gençlerin kalifiye iş gücü oluşturmaları amacıyla eğitim verilmesine yönelik iş birliği protokolleri kabul edildi.

İstanbul'da ikamet eden gençlerin kalifiye iş gücü oluşturmaları amacıyla mesleki ve teknik eğitim verilmesine yönelik iş birliği protokolleri, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirilen toplantısında, İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü'nün hazırladığı "İş Kapısı" projeleri ele alındı.

 İstanbul'da ikamet eden gençlerin ihtiyaç duyulan alanlarda bilgi ve beceri kazanmaları, gelişen yeni teknolojiye uyum sağlamaları, kalifiye iş gücü oluşturmaları amacıyla mesleki ve teknik eğitim verilmesine yönelik iş birliği protokolleri oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis'te CHP'li meclis üyeleri ise konunun daha kapsamlı ele alınması için bir ana çerçeve oluşturulması amacıyla protokollerin geri çekilmesini istedi.

Onaylanan rapora göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, işsiz, mesleği olmayan veya meslek değiştirmek isteyen gençleri mesleki ve teknik eğitimle kalifiye iş gücüne dönüştürecek üç ayrı protokol için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verdi. 

Kabul edilen ilk protokol kapsamında 19-30 yaş arası, en az ilkokul mezunu gençlere istihdam amaçlı mesleki ve teknik eğitim verilmesi amacıyla; İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu ile iş birliği yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Birliği Derneği ve İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştireceği ikinci protokol ile de 18 yaş üstü, en az ilkokul mezunu, işsiz veya mesleği olmayan ya da meslek değiştirmek isteyen gençlere restoran hizmetleri alanında mesleki eğitim verilecek.

Büyükşehir Belediyesi, Gıda Perakendecileri Derneği, Kategori Mağazacılığı Derneği ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nün birlikte başlatacağı son protokol ise yine 18 yaşın üstünde, en az ilkokul mezunu gençleri perakende ve mağazacılık sektörlerinde kalifiye iş gücü olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşsiz gençlere iş kapısı!
  • 12.06.2015 12:03

İşsiz gençlere iş kapısı!

İstanbul'da ikamet eden gençlerin kalifiye iş gücü oluşturmaları amacıyla eğitim ...