maritbet girişmaritbet
İsmihan Nine yeni evine taşındı

İsmihan Nine yeni evine taşındı

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 2 yıl önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde Atatürk adlı şiiri ve Andımız'ı okuyan İsmihan nine yeni evine yerleşti.

Okuduğu şiir ve Andımız ile sosyal medyada büyük ilgi gören 86 yaşındaki İsmihan Meydan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın talimatıyla yaptırılan yeni evinin anahtarını aldı.

Yaklaşık 100 yıl önce Rumlar tarafından yaptırılan, alt katında ahır bulunan taş binanın üst katında engelli oğluyla zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan İsmihan nine, 2 odalı betonarme yeni evinin anahtarını Kaymakam Ferhat Atar'ın elinden aldı.

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, İsmihan Meydan'ı geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninden sonra evinde ziyaret ettiğini, ev şartlarının pek sağlıklı olmadığını gördüğünü söyledi.

İsmihan nine için ev yapılması konusunda harekete geçtiklerini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına evin durumunu belirten rapor sunduklarını belirten Atar,  İsmihan ninenin şiir okurken kaydedilen görüntüsünün sosyal medyada izlenme sayısının 7 milyona ulaştığını söyledi.

HÜKÜMET, ESKİ EVİMİN KARŞISINA YENİ EV YAPTIRDI

İsmihan Meydan da Rumlardan kalma evinde yaklaşık 60 yıldır oturduklarını, 2 yıl önce eşini kaybettiğini, biri engelli 6 çocuğu olduğunu belirterek, "86 yaşındayım. Eski evde, yıkılacak diye korka korka oturduk. Yeni eve taşındık, burası yalancı cennet. Çok şükür, burası rahat, diğer ev tehlikeliydi. Kış geliyor. Çok kötü oluyor buranın kışı. Kar, tipi, çok kar yağar. Sağ olsun hükümet, eski evimin karşısına yeni ev yaptırdı, şimdi rahatız." şeklinde konuştu.

Yorum Yaz