maritbet girişmaritbet
İsmi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değişti!

İsmi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değişti!

Bursa Şehreküstü Meydanı'nın ismi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, FETÖ Terör Örgütü'nün darbe girişimi üzerine vatandaşların toplanarak tepkilerini dile getirdiği Şehreküstü Meydanı'nın ismini '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak değiştirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı. Ankara Yolu'ndaki yeni Büyükşehir Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıda, 15 Temmuz günü FETÖ Terör Örgütü'nün Türkiye'de gerçekleştirdiği ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ele alındı.

AK Parti, CHP, MHP ve Demokrat Partili üyeleriyle eksiksiz toplanan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz günü yaşanan ve ‘Türkiye tarihinin en alçak saldırısı olarak nitelendirilen' darbe girişimini kınadı. Türkiye'nin yapılan saldırıyla çok büyük bir tehlike atlattığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Allah'a şükür ki; Cumhurbaşkanımızın dik durması, Başbakanımızın olayı anında televizyonlara taşıması ve Türk Milleti'nin olaya el koymasıyla tarihin en alçak saldırısı tersine döndü. Yaklaşık 1 saat içerisinde her şey normale dönmeye başladı” dedi. Darbe girişiminde Bursa'nın tüm yöneticileriyle birlikte güzel bir imtihan verdiğini belirten Başkan Altepe, “İlk anlardan itibaren koordinasyonu sağlayarak gerekli tüm tedbirleri aldık. Cadde ve yolları keserek, kritik noktalar halkı yönlendirerek muhtemel bir kalkışmanın önüne geçtik” diye konuştu. Meclis toplantısında, Şehreküstü Meydanı'nın adının '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak değiştirilmesi de oybirliğiyle karara bağlandı.

Başkan Altepe, mecliste yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da tarihin en alçak darbesinin yaşandığını belirterek hainlikte sınır tanımayan bu girişimi şiddetle kınadıklarını ifade etti. Cuntacıların milletin evlatlarına, askerine, polisine, TBMM'ye, kamu kurum ve kuruluşlarına ateş açtığını, masum insanları şehit ettiğini aktaran Başkan Altepe, “Astın üste silah çektiği, her türlü yasa dışı uygulamanın yer aldığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bile tahmin edemeyeceği alçaklıkların yaşandığı bir gece oldu. Türkiye'nin kurtarılması ve kollanması için görevin halka düştüğünün açıklanmasıyla milyonlar meydanlara indi. Emniyet güçlerimiz, halkın desteğiyle olayları bastırabildi. Türk Milleti büyük bir millet olduğunu, boşuna tarih yazmadığını bir kez daha gösterdi. Devletimiz tüm kurumlarıyla birlikte büyük bir tehlike atlattı” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, darbe girişiminde Bursa'nın güzel bir imtihan verdiğini ifade etti. İlk andan itibaren Vali İzzettin Küçük'ün olaya hakim olduğunu, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın sözde sıkıyönetim komutanı albayı tutuklatarak kontrolü sağladığını belirten Başkan Altepe, “Belediyelerimiz de burada üzerine düşen her görevi hakkıyla yerine getirdi. Saldırılara karşı tüm cadde ve yollar kesilerek, kritik noktalarda halkın yoğunlaşması sağlandı. Saldırı ihtimali olan tüm araçlar engellenerek, kalkışmanın Bursa'da başarılı olmasının önüne geçildi” ifadelerini kullandı.

Meclis toplantısında AK Parti, CHP, MHP ve Demokrat Parti grup sözcüleri de söz alarak, yaşanan darbe girişimini kınadı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede halkın darbe girişimine tepki olarak kullandığı İskele Meydanı'nın isminin demokrasi meydanı olarak değiştirilmesi yönünde teklif verdi. Bursa Valisi İzzettin Küçük, meclis üyelerinin oybirliğiyle üye seçildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'e 15 Temmuz Demokrasi Meydanı önerisi
  • 27.07.2016 12:08

İzmir'e 15 Temmuz Demokrasi Meydanı önerisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, denize doğru oluşturulacak yeni ...

İsmi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değişti!
  • 22.07.2016 08:38

İsmi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değişti!

Bursa Şehreküstü Meydanı'nın ismi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirild ...