maritbet girişmaritbet
Isınırken enerji tasarrufu etmek ister misiniz?

Isınırken enerji tasarrufu etmek ister misiniz?

Türkiye’de satışa sunulan EndoTherm, tüm kazanlı ısıtma sistemlerinde yüzde 15’e kadar yakıt tasarrufunu mümkün kılıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2014 yılının ilk 8 aylık dönemindeki enerji ithalatı faturası 36 milyar 998 milyon Dolar oldu. Faturalar kabardıkça gözler tasarruf yöntemlerine çevrildi. İngiltere merkezli Endo Enterprises tarafından üretilen çevreci tasarruf ürünü EndoTherm, tüm kazanlı ısıtma sistemlerinde yüzde 15'e kadar yakıt tasarrufunu sisteme eklendiği andan itibaren mümkün kılıyor. Üstelik ürün, maliyetini bir yıl içinde karşılıyor.

Enerji ihtiyacını öz kaynaklarıyla karşılayamayan Türkiye, her yıl arz güvenliğini sağlamak için ithalata yöneliyor. Öyle ki enerjide dışa bağımlılık oranı yüzde 70 seviyesinde olan Türkiye'nin 2009 - 2013 yıllarını kapsayan beş yıllık dönemde enerji ithalatı için yaptığı harcama 238 milyar 551 milyon Doları buldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2014 yılının ilk sekiz aylık dönemindeki enerji ithalatı faturası 36 milyar 998 milyon Dolar oldu.

Rakamlar böyle olunca mevcut kaynakları tasarruflu kullanmanın önemi daha da artıyor. Doğalgaz giderlerinde yüzde 15'e kadar tasarruf sağlayan İngiltere menşeli EndoTherm, enerji tasarrufuna yeni bir çözüm olarak öne çıkıyor. Türkiye'de de satışa sunulan EndoTherm, tüm kazanlı ısıtma sistemlerinde yüzde 15'e kadar yakıt tasarrufunu mümkün kılıyor.

Ürün kullanılmaya başlandığı andan itibaren maliyetini bir yıl içinde karşılıyor. EndoTherm'in doğalgaz ve kömür yakıtlı, su ile çalışan tüm kazanlı ısıtma sistemlerinde uygun olduğunu anlatan Türkiye Distribütörü Ekonova'nın Kurucusu Kurtuluş Şahan, “Merkezi ısıtmalı binalarda, sistemdeki su hacminde her 100 litre için bir litre EndoTherm dâhil edildiği andan itibaren tasarruf sağlamaya başlayan EndoTherm, en az dört yıl süresince kullanılabiliyor. Aylık yakıt gideri 10 bin TL olan bir bina, ürünümüz sayesinde 1500 TL civarında tasarruf elde edebilir ki bazı binalarda bu oran daha da artıyor” dedi.

Sistem nasıl çalışıyor?

EndoTherm, tüm kazanlı merkezi ısıtma sistemlerinde kullanılabiliyor. Bilindiği üzere merkezi ısıtma sistemlerinde ısının taşınması için su kullanılır. Bu durumun sebebi, suyun ucuz olması ve kolayca temin edilebilmesidir. Ancak su sanıldığı kadar verimli ısı taşıyabilen bir sıvı değildir. Su ile ısınan kazan sistemlerinde EndoTherm, ısıtma sisteminde dolaşan suyun ısı transfer özelliklerini değiştirir. Böylelikle, radyatörlerin daha hızlı ısınmasını ve daha uzun süre sıcak kalmasını sağlar. EndoTherm kullanıldığında ısınmayı sağlayan kazan, binadaki sıcaklık derecesini aynı seviyede muhafaza edebilmek için daha az çalışır ve daha az yakıt tüketir.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bina yalıtımıyla elektrik ve doğal gaz faturaları yüzde 40 düşüyor!
  • 08.06.2022 09:30

Bina yalıtımıyla elektrik ve doğal gaz faturaları yüzde 40 düşüyor!

Binalarınıza yalıtım yaptırarak elektrik ve doğalgaz faturalarında yüzde 40 tasa ...

Tesisat yalıtımı ile enerjiden yüzde 50 tasarruf mümkün!
  • 04.12.2021 16:37

Tesisat yalıtımı ile enerjiden yüzde 50 tasarruf mümkün!

Hava sıcaklıklarının eksilere düştüğü kış aylarında gerekli önlemler alınmazsa s ...

Enerjiden tasarruf etmek için yapılması gerekenler neler?
  • 26.08.2021 11:27

Enerjiden tasarruf etmek için yapılması gerekenler neler?

Küresel iklim krizi enerji kaynaklarının sürdürülebilirliği ve emisyonların azal ...

ISI YALITIMI
  • 07.12.2011 13:54

ISI YALITIMI

XPS Isı Yalıtım Sanayiciler Derneği Yön. Kur. Bşk. Yrd. Emrullah Eruslu ısı yalı ...

Isıtma sistemlerinde kış hazırlıkları yazdan başlıyor!
  • 30.06.2021 17:32

Isıtma sistemlerinde kış hazırlıkları yazdan başlıyor!

Çukurova Isı, kış soğuklarında işletmelerde ve endüstriyel tesislerde periyodik ...