maritbet girişmaritbet
Isı yalıtımının sağladığı 10 avantaj!

Isı yalıtımının sağladığı 10 avantaj!

MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor.

Doğru seçilmeyen ısı yalıtım malzemesi, tüketicinin cebine olumsuz yansıyor. MAPEI Genel Müdürü Selman Tarmur “Binada yapılan yanlış veya eksik yalıtım uygulaması hem binanın ömrünü, hem de elde edilen verimi  düşürür. Bu sebeple malzeme seçimi çok önemlidir ve bilhassa deneyimli üreticilerden paket sistem alınması tavsiye edilir.” 

·  Tüketicilerin evlerini kış aylarında ısıtmak, yaz aylarında da soğutmak için harcadığı enerji toplam enerjinin yaklaşık %80 i kadardır. Isı yalıtımı ile binalardaki ısı geçişleri minimuma indirilerek, harcanan yüksek enerji ortadan kaldırılabilir.

·   Tüketicinin ödeyeceği faturalarda tasarruf edebilmesini sağlayan ısı yalıtımı uygulamaları aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek için de büyük önem taşıyor. Gün geçtikçe ısı yalıtımına sahip binalar artsa da ne yazık ki bir kısmı yanlış malzeme seçimi nedeniyle ısı yalıtımından verim elde edemiyor.

·   Oysa ki ısı yalıtımında kullanılan malzeme en az ısı yalıtım uygulaması kadar büyük önem taşıyor.

YAPI MALZEMESİ YALITIM MALZEMESİNİN YERİNİ TUTAMAZ

Tarmur açıklamasına şöyle devam etti “İlk kez ısı yalıtım uygulaması yaptıracak kişiler, ısı yalıtımı konusunda yeterli bilgiye sahip olmamalarından ötürü yanlış malzeme seçimi yapabiliyor. Isı yalıtım malzemelerinden alınan yüksek verimi yalnızca yapı malzemelerinden elde etmek mümkün değildir”

GARANTİLİ VE TÜKETİCİ DOSTU ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

·    Isı yalıtımı için kullanılacak malzemelerin seçiminde mutlaka uygulanacak binanın fiziki özellikleri, ısı yalıtımının kullanım amacı ve nihai tüketicinin beklentileri ve verimlilik ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Ülkemizde enerji kimlik belgesinin önemi giderek artmaya devam edecektir.

·     Isı yalıtımından yüksek performans elde etmek için ısı uygulaması sırasında yapıştırıcı, sıva, file, dübel, levha, kaplama ve boya gibi birçok farklı malzeme kullanılıyor. Tüketicilerin paket sistem seçmelerinin en büyük avantajı ise yine firmalar tarafından verilen ısı yalıtım sistem garantisidir.

·    Isı yalıtımı yalnızca tek bir malzemeden oluşmadığı, birçok farklı bileşenden oluştuğu için farklı markalara ait malzemelerin kullanılması, ısı yalıtım malzemeleri arasında uyumsuzluğa neden olabilir. Yanlış malzeme seçiminden kaynaklanacak uyumsuzluk, binalardaki ısı yalıtım performansının da düşmesine yol açar, binanın dış cephesinde de çeşitli olumsuz etkilere sebep olur.

Mapei olarak global yapı sektöründe 80 yılı aşkın deneyimimiz ve AR-GE gücümüz sayesinde geliştirdiğimiz MAPETHERM Isı Yalıtım Sistem Ürünleri, yapının ve son kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap veren maksimum kaliteyi ve yıllara meydan okuyan dayanıklılığı sunan ‘tam sistem' çözümleridir.

10 MADDEDE ISI YALITIMININ AVANTAJLARI

1.      Isı yalıtımı ısı kaybını minimuma indirerek, evinizin yazın soğuk, kışın sıcak kalmasını sağlar.

2.      Evinizin bölümleri arasında dengeli oda sıcaklıkları oluşturur. Yaşadığınız mekânın daha sağlıklı ve konforlu olmasına yardımcı olur.

3.      Hem kendi ekonominize hem de ülke ekonomisine katkı sağlar. Ülkemizin dışa bağımlılığını azaltır.

4.      Binalarda küf ve mantar oluşumunun önüne geçilir.

5.      Dış mekân uygulaması olduğu için iç mekanda alan kaybı yaşanmaz.

6.      Dış cephede estetik bir görüntü elde edilir.

7.      Binaları dış etkenlerden koruyarak onarım masraflarını düşürür.

8.      Beton içindeki demirlerin paslanmasını önleyerek, binanızın depreme karşı daha dayanıklı olmasını sağlar.

9.      Yakıt tüketimini azaltarak, çevre kirliliği ve küresel ısınmaya karşı pozitif yönde etkisi bulunur.

  • Etiketler:

Yorum Yaz