maritbet girişmaritbet
İş sağlığı ve güvenliği konusunda seferberlik başladı

İş sağlığı ve güvenliği konusunda seferberlik başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘iş sağlığı ve güvenliği’ ile ilgili çalışma başlattıklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatında milli seferberliğin ikinci aşamasını “iş sağlığı ve güvenliği” konusunda başlattı. Türkiye'nin şu andaki en büyük şantiyesi olan 3'üncü havalimanı sahasında yapılan seferberlik tanıtım toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bundan sonra her gün gündemimiz bu olacak. Uyaracağız, eğitim destekleri vereceğiz, buna karşın tedbir almayanlara ceza vereceğiz” dedi. 

SOMA'NIN 3. YILDÖNÜMÜ

Seferberliğin başlatıldığı günün Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği kazanın 3. yıldönümü olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, “Böyle acı bir günü bir taraftan unutmamak, bir taraftan da o günün verdiği mesajları gelecek kuşaklara doğru aktarabilmek için bugünü seçtik” dedi. Her 15 saniyede dünyada 160 işçinin iş kazası geçirdiğini ve her gün yaklaşık 6 bin kişinin iş kazası veya meslek hastalığı yüzünden öldüğünü ifade eden Müezzinoğlu, “Bizim medeniyet anlayışımız ‘insanı yaşat ki, devleti yaşat der'. Bunu bir kültüre dönüştürür, bir bilince dönüştürürsek; hep beraber başarıya ulaşırız” diye konuştu. 

ALMANYA'YLA YARIŞMALIYIZ

İlkokul çocuklarından başlayarak bir bilinç oluşturmak istediklerini vurgulayan Müezzinoğlu, “Umut ediyorum ki, 5 yıl sonra Türkiye hedeflerini yakalamış olacak. İnşaat bunun en önemli ayaklarından biri. Büyük idealleri olan bir ülkeyiz. Almanya'yla İngiltere'yle, Fransa'yla iş güvenliğinde yarışıp, öne geçtiğimizde, muasır medeniyet seviyesinin de üstüne çıkarız” şeklinde konuştu. 

Seferberlik kapsamında eğitimin yanı sıra yapılacak denetimlere de dikkat çeken Müezzinoğlu, “'Merhametten maraz doğar' derler ya, burada ‘merhametten maraz doğar' anlayışını kaybedilen canlarda görüyoruz. O nedenle topyekün bir duyarlılıkla iş sağlığı ve güvenliğine sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK HAYATIN PARÇASI OLMALI

Törene katılan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, her gün işe başlamadan 3 dakika önce risklerin çalışanlara hatırlatılmasının faydalı olacağını belirtti. Topbaş, “Bir protokol olarak değil, günlük hayatın bir parçası olarak bu süreci, görmeliyiz” ifadelerini kullandı. İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu da, şantiyelerinde sıfır kaza olması için her türlü desteği verdiklerini söyledi. 26 bine yakın çalışanla en fazla proje istihdamını sağladıklarını belirten Akçayoğlu, “Yaz aylarında bu sayı 30 bine çıkacak” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“İnşaat sektöründe iş kazalarında azalma var”
  • 01.02.2019 12:10

“İnşaat sektöründe iş kazalarında azalma var”

“4. Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu”nda iş sağlığı ve güven ...

Folkart, ISO 45001 belgesi aldı
  • 21.11.2018 10:17

Folkart, ISO 45001 belgesi aldı

Folkart, ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı deneti ...

ÇEİS, iş sağlığı ve güvenliği yarışması düzenliyor
  • 23.04.2018 11:20

ÇEİS, iş sağlığı ve güvenliği yarışması düzenliyor

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), “Bilgimle Güvendeyim” sloganıyl ...

'İş sağlığında gelişmiş ülkeler seviyesindeyiz'
  • 30.11.2017 13:00

'İş sağlığında gelişmiş ülkeler seviyesindeyiz'

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç, iş sağlığı güvenliği konusunda T ...

Samsun'da 'Güvenli İnşaat Sempozyumu' yapıldı
  • 30.11.2017 09:18

Samsun'da 'Güvenli İnşaat Sempozyumu' yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, bir ...

Güvenli İnşaat Güvenli İskele Projesi kazaları azaltacak
  • 15.11.2017 14:59

Güvenli İnşaat Güvenli İskele Projesi kazaları azaltacak

Adana'da bir otelde düzenlenen "Güvenli İnşaat Sempozyumu"nda iş sağlığı güvenli ...