maritbet girişmaritbet
İnşaatçı öğretmen okulu onarıyor!

İnşaatçı öğretmen okulu onarıyor!

Aydın’da inşaatlarda çalışarak okuyup öğretmen olan Mehmet Pulça, şimdi mesleğini öğrencileri için icra ediyor.

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Mahallesi'nde bulunan Orhan Delgen İmam Hatip Ortaokulu'nda 3 yıldır görev yapan Türkçe öğretmeni Mehmet Pulça, okulu ve öğrencileri için yaptığı fedakarlıkla takdir topluyor. 14 yıllık öğretmen Pulça, ilkokuldan sonra babasına yardım ederken inşaat ustalığı ve boyacılığı öğrenmiş. Üniversitede okurken yaz aylarında da babasının yanında çalışan Pulça, harçlığını kazarak zorlu bir hayat mücadelesi sonunda hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğine başlamış.

Meslektaşlarının büyük çoğunluğunun aksine yazın tatile gitmek yerine okulda olmayı tercih eden Mehmet Pulça, 3 aylık tatil döneminde işçi kıyafetlerini giyerek okulun iç ve dışındaki tüm tadilatları yaptı. Elinden hemen hemen tüm inşaat işleri gelen Pulça, tadilat çalışmalarını tamamlamasının ardından boya badana işlerine girişti. Okulların açılmasına sayılı günler kala aşırı sıcaklara rağmen çalışmayı sürdüren Pulça, ilk ders zili çalıncaya kadar okulu öğrencileri için hazır hale getirmeyi hedefliyor. Yoldan gelip geçenlerin ve yeni öğrenci verilerinin “Kolay gelsin usta” diye seslendiği Pulça, hiçbir zaman gocunmadığı inşaatçılık mesleğini öğrencileri ve ülkenin menfaati için yapıyor olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Yaz tatilinde tatile gitmek yerine okuluna faydalı olmak istediğini ifade eden Mehmet Pulça, okulu yeni eğitim öğretim yılına hazırladıklarını söyledi. Öğrencileri daha güzel bir okulda karşılamak istediklerini belirten Pulça, “Elimizden geldiği ve gücümüzün yettiği kadar okulumuz tamirat ve tadilat başta olmak üzere birçok işini kendimiz yapıyoruz. Geçen yıl okulda yeni bir sınıf ihtiyacı ortaya çıkınca büyük bir bölümün ortasına duvar örerek sınıf haline getirmiştim. Bu yılda okulun içi ve dışındaki dökülmüş yerlerin onarımını ve boya işlerini yapıyorum. Bunları yaparak okulumuzu öğrencilerimiz için güzel bir eğitim yuvasına dönüştürmeye çalışıyoruz” dedi.

İNŞAATLARDA ÇALIŞARAK OKUDU

İnşaatlarda çalışarak okuyup öğretmen olduğunu ve yaşadığı zorlukları hiçbir zaman unutmadığını ifade eden Pulça, “14 yıldır öğretmenlik yapıyorum ve inşaatçılık benim baba mesleğim. Hatta kendim de ilkokuldan başlayarak inşaatlarda çalıştım. Üniversitede okurken de inşaatlarda çalışıyordum. Bunu yaparken asla gocunmuyorum, aksine severek yapıyorum. Öğretmenlik gönül işidir, herkes bu işleri yapamaz. Herhangi bir ustayı çağırdığınız çok para istiyor. Elimizde mesleğim olduğu için imkanlar ölçüsünde öğrencilerime, okulumuza ve ülkemize faydalı olmaya çalışıyorum. Elimdeki bu yeteneği azami ölçüde değerlendirmeye çalışıyorum” diye konuştu.

“KOLAY GELSİN USTA”

Okula yeni gelen öğrenci ve velilerin kendisini inşaat işçisi zannettiğini kaydeden Pulça, onları yüzünde gülümsemeyle şu şekilde anlatıyor: “Beni tanımayanlar okula geldiklerinde ‘Kolay gelsin usta' diyorlar. Beni tanıyan öğrencilerim yanıma gerek, yardım edilecek bir şey olup olmadığını soruyor. Onların bu çabayı takdir edip, yardım etmek istemesi beni çok sevindiriyor. Ama gelende buradan gelip geçenler beni bir boyacı veya usta olarak görüyor. Öğretmen olduğumu öğrenince çok şaşırıyorlar. Öğrencilerimden ve çevre sakinlerinden çok iyi dönüşler alıyorum.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaatçı öğretmen okulu onarıyor!
  • 07.09.2015 14:30

İnşaatçı öğretmen okulu onarıyor!

Aydın’da inşaatlarda çalışarak okuyup öğretmen olan Mehmet Pulça, şimdi mesleğin ...