maritbet girişmaritbet
İnşaat ve yıkıntı atıkları dönüşüyor!

İnşaat ve yıkıntı atıkları dönüşüyor!

TÜBİTAK MAM, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konuş A.Ş. inşaat ve yıkıntı atıklarının geri kullanımı konusunda ortak proje üretecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi inşaat ve yıkıntı atıklarının geri kullanımı konusunda TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü'nün katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü, Kent Konut A.Ş.'nin de katıldığı toplantıda yıkımdaki malzeme şekilleri, ayrıştırma uygulamaları gibi konularda ortak proje üretilmesi kararlaştırıldı.

İLK ADIMLAR ATILDI

Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği projelerine yeni bir çalışma daha ekleyecek. Bu kapsamda inşaat ve yıkıntı atıklarının geri dönüşümünde kapsamlı bir çalışma için ilk adımlar atıldı. TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü'nün katılımıyla yapılan toplantıda çalışma için yapılması gerekenler konuşuldu  

SUNUM YAPILDI

Hafriyat Denetim Şube Müdürü Ali Bilgi, Teknik İşler Müdürü Kadir Kandemir ve TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Murat Makaracı ve personelin katıldığı toplantıda, Dr. Mustafa Kara tarafından araştırması tamamlanan “İnşaat ve Yıkıntı Atıklarından Geri Kazanılan Ürünlerin Kullanım Kriterlerinin Belirlenmesi” projesinin sunumu yapıldı.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Günümüzde her geçen gün önemi artan geri dönüşümün hayatımıza dahil edilmesi ve etkin bir şekilde kullanılması, Avrupa Birliği kriterlerine yükseltilmesi için nasıl bir yol haritasının çizileceği hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve Kent Konut A.Ş. katılımıyla fikir alışverişinde bulunuldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat ve yıkıntı atıkları dönüşüyor!
  • 29.04.2015 13:10

İnşaat ve yıkıntı atıkları dönüşüyor!

TÜBİTAK MAM, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konuş A.Ş. inşaat ve yıkıntı ...

İnşaatta "atık dönüşümü" başlıyor
  • 05.07.2014 11:54

İnşaatta "atık dönüşümü" başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yıkımlarındaki inşaat atıkları, fabrikalarda i ...