maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörüne nefes aldıran 1 milyar euroluk hamle!

İnşaat sektörüne nefes aldıran 1 milyar euroluk hamle!

Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ardından inşaat sektörü 1 milyar euroluk hamleyle beklenen ‘kıvılcım’ gerçekleşti

Dalaman Havalimanı'nın iç ve dış hatlardaki işletme hakkı YDA Group'a devredildi. Yerel seçimler, yaz sezonu ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile beklenen bir durgunluğa giren inşaat sektörü harekete geçmek için start işareti beklerken, hamle YDA Group'tan geldi. YDA Group 1 milyar euroluk dev yatırımı için 70 bin 500 Euro'luk temsili çekini Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'a devretmişti. YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan'ın 705 milyon Euro artı KDV olan ‘işletme hakkı' devir bedelinin ilk taksidini ödedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, YDA Group'un bu yatırımının kamuya yük getirmediğini belirterek, inşaat sektörü olmak üzere bir çok sektöre faydası olacağını da belirtti. 

Elvan, “Dünyada birçok ülkede krizlerin yaşandığı gözleniyor. Küresel ekonomideki daralma apaçık ortada. Kamu ve özel sektörün bir araya gelip bu tür projeleri hayata geçirmesi Türkiye için bir başarıdır. Bu tür yatırımlar inşaat sektörüne ekonomiye doping etkisi yapıyor” diye konuştu. Elvan bu tur projelerle devletin kazandığını belirterek, “kamu hiçbir harcama yapmadan hizmete kavuşurken, şirketler yatırımlarını arttırıyor” şeklinde konuştu.

Dalaman Uluslararası  Havalimanı'nın iç ve dış hatlarını 25 yıllığına işletme hakkını kazanan YDA Group; daha önce Kazakistan Aktau Havalimanı ve  2006 yılından bu yana da Dalaman dış hatlar terminalini de işletiyor. 28 Nisan 2015'de yeni iç hatlar terminal binası inşaatına başlayacaklarını belirten YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan “YDA Group olarak 39 yıllık tecrübemizle Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde toplam değeri 6 milyar doları bulan havaalanları, demiryolları, tünel ve köprüler gibi birçok altyapı projesi ve toplamda 25 milyon metrekareden fazla hastane, konut ve alışveriş merkezleri gibi onlarca proje gerçekleştirdik. İnşaat, havacılık, sağlık, tarım gibi birçok sektörde faaliyet gösteren ve 8 bin istihdam gücüyle Türkiye'nin üretken dinamiklerinden olan YDA'nın böyle büyük projeye imza atmasından mutluluk duyuyoruz. İnşaat sektörünün son dönemde hareketlenmeye ihtiyacı var” diye konuştu. 

Necmi Çiçekçi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

YDA Group, Dalaman Havalimanı için Ferrovial ile ortaklık anlaşması imzaladı
  • 17.02.2022 15:59

YDA Group, Dalaman Havalimanı için Ferrovial ile ortaklık anlaşması imzaladı

YDA Group, Dalaman Uluslararası Havalimanı'nın 2042 yılı sonuna kadar olan imtiy ...