maritbet girişmaritbet
İmpo İmar, İBB'nin ulaşım projelerini planlayacak

İmpo İmar, İBB'nin ulaşım projelerini planlayacak

İmpo İmar AŞ ekipleri, megaşehir İstanbul’un ulaşım projelerinin planlaması için hummalı bir çalışma yürütüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Odak Şehir İstanbul projesi kapsamında pek çok ulaştırma projesi planlaması işini alan İmpo İmar ekibi, Bakırköy İDO – Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi, Esenler Nostaljik Tramvay Hattı Projesi, Dolmabaçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Revize Projesi, Çekmeköy İlçesi Şile Otobanı Yolu Yol Kavşak Ön Projesinigerçekleştirdi. Ayrıca 20km uzunluğundaki Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metro Hattının ve 6km uzunluğunda Sarıgazi-Türkiş Blokları Metro Hattının imar planlarının hazırlığına başladı.

İBB'nin Tüm Ulaşım Projelerinin Sözleşmesi İmzalandı

Konuyla ilgili bilgi veren İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, imzalanan sözleşme neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen tüm ulaşım projelerinin planlama süreçlerini yürüttüklerini söyledi. Sözkonusu ulaşım projelerinin metro hattı, tramvay hattı, yol-kavşak, üst geçit, alt geçit, tünel, araç köprüsü gibi bütün bileşenleri kapsadığını ifade eden Hüseyin Oflaz, ekip olarak Türkiye'de iş yapan uluslararası firmaların da öncelikle tercih ettiği bir ekip olduğuna işaret etti.

İmpo İmar Uluslararası Firmaların Planlama Partneri Oldu

Ulaşım planlama işlerini ilgili kamu kurumlarından ihaleyle aldıklarını ifade eden İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yaptıkları işlerin takdir görmesi sayesinde yeni projeler için tercih edildiklerini açıkladı. Oflaz “Son dönemde yurt dışı bağlantılı olup yurt içi referanslarla yönlendirilen işler yapıyoruz” dedi.
Geçen yıl İspanyol IDOM Firması ile birlikte Sultangazi-Vezneciler arası yaklaşık 15km uzunluğundaki metro hattının planlamasını yaptıklarını anlatan Hüseyin Oflaz, “Bu plan çalışması İstanbul Büyükşehir Belediye meclisince onaylanarak yürürlüğe girdi. Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren uluslararası bir firma olan İtalyan Geodata ile yeni bir sözleşmeye imza attık. Buna göre yaklaşık 20km uzunluğundaki Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metro Hattının (1.Aşama) ve 6km uzunluğunda Sarıgazi-Türkiş Blokları Metro Hattının imar planlarının hazırlanmasına başladık” diye konuştu. 

Ulaşımı Planlamak Büyük Kentler İçin Artık Zorunlu Hale Geldi

Hüseyin Oflaz, özellikle artan nüfus dolayısıyla trafik sorunu yaşayan büyük kentler için zorunlu hale gelen ulaşım planlamasıyla ilgili olarak şu tanımlamayı yaptı:
“Ulaşım planlaması, kentlerin artan nüfusuyla birlikte açığa çıkan ulaşım sorunlarının giderilmesi adına günümüzde planlamanın farklı bir yaklaşımı olarak ortaya çıktı. Çözüm olarak üretilen yerleşik alan üzerinde var olan karayollarının genişletilmesinde yaşanan mülkiyet sorunları nedeniyle,Dünya örneklerinde olduğu gibi özellikle yeraltı raylı sistem hatlarının gelişmesi ulaşım sorunlarının giderilmesinde önemli rol oynamaktadır.İmpo İmar A.Ş.olarak ulaşım planlamasında uzmanlaşan ve çağın gereklerine ayak uyduran, gündemi takip edebilen nadir firmalardan biriyiz…”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir süre önce Odak Şehir İstanbul projeleri kapsamında kentin trafiğini rahatlatmak için muhtelif noktalar için ihaleler gerçekleştirmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İklim krizi kentlerin planlarını değiştiriyor!
  • 25.11.2021 10:36

İklim krizi kentlerin planlarını değiştiriyor!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yeşil bina, sürdürülebilir ulaşı ...

Müberra Oflaz'dan emlaktasondakika'ya özel açıklamalar!
  • 26.10.2020 14:57

Müberra Oflaz'dan emlaktasondakika'ya özel açıklamalar!

İMPO İmar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz, emlaktasondakika.com'a ...

Hüseyin Oflaz'dan ESD'ye özel açıklamalar!
  • 26.05.2017 17:29

Hüseyin Oflaz'dan ESD'ye özel açıklamalar!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Emlaktasondakika.com'a özel açık ...

TCDD, Marmaray’da ücret toplama ve gişe hizmeti alacak!
  • 18.12.2020 09:12

TCDD, Marmaray’da ücret toplama ve gişe hizmeti alacak!

Gebze-Halkalı Marmaray projesi kapsamında ücret toplama, gişe ve danışma işleri ...

LG InstaView buzdolabında büyük yenilik! Açma, tıkla!
  • 20.09.2020 07:45

LG InstaView buzdolabında büyük yenilik! Açma, tıkla!

LG, yeni buzdolabı serisinde kapağı açmadan, iki kere tıklayıp içeriyi görme imk ...

İstanbul Havalimanı’nda 30 bin yolcu PCR testi yaptırdı
  • 18.08.2020 14:05

İstanbul Havalimanı’nda 30 bin yolcu PCR testi yaptırdı

İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren korona virüs test merkezinde bir buçuk ayda ...