maritbet girişmaritbet
İller Bankası'ndan altyapıya 250 milyon euro!

İller Bankası'ndan altyapıya 250 milyon euro!

Yerel belediyelere dağıtılmak üzere Avrupa Yatırım Bankası'ndan 250 milyon euro kredi kullanıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İlbank, uluslararası kuruluşlardan yerel yönetimlere kredi desteği sağlama yönünde bir adım daha attı. Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile imzalanan 250 Milyon Avroluk anlaşma ile yerel yönetimlerin alt yapı ihtiyaçlarında büyük kolaylık sağlanacak.

İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, AYB ile gerçekleştirilen bu büyük kapsamlı kredi anlaşmasının iki kurum arasında önemli bir işbirliği sağladığını belirterek, "İller Bankasının AYB'den temin ettiği, altyapı projelerine yönelik bu kredi anlaşması, geçmişte olduğu gibi bugün de bankamızın çevre koruma ve sürdürülebilir kentleşmeye verdiği önemin bir göstergesidir" dedi.

İstanbul St Regis Hotel – Astor Ballroom'da düzenlenen törende kredi anlaşması İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik, Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, AYB Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom tarafından imzalanırken, Garanti Anlaşması Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç ile AYB Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşma yapan Genel Müdür Dedeoğlu kredi anlaşmasının ülkemizde yerel yönetimlerin içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebeke, içmesuyu ve atıksu arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisleri ile kentiçi ulaşım sektörlerindeki proje taleplerinin gerçekleştirilmesine yönelik olduğunu belirtti.

Anlaşmanın amacının belediyelerin bu alanlardaki öncelikli yatırım projelerini değerlendirerek finanse etmek olduğuna dikkat çeken Dedeoğlu "80 yılı aşkın süredir devam eden hizmetlerimizde, yerel yönetimlerimizin mali durumlarına ve ihtiyaçlarına uygun projeler geliştiren, projelere uygun iç ve dış kaynak temin edilmesi konusunda onlara yardımcı olan, kaynakların etkin bir şekilde dağılımını yürüten bir kuruluş olarak Bankamızın vizyonu, “Modern kentlerin geliştirilmesi sürecine katılan, hizmet kalitesi kanıtlanmış, uluslararası bir yatırım bankası olmak” şeklinde belirlenmiştir. Bu noktadan hareketle, yerel yönetimlerin finansman ihtiyacının karşılanması için uzun vadeli dış kredi sağlamak üzere pek çok uluslararası kuruluşla görüşmeler yapılarak kredi anlaşmaları imzalanmıştır." dedi.

Söz konusu kredinin ülkemizde yerel yönetimlerin içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebeke, içmesuyu ve atıksu arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisleri ile kentiçi ulaşım sektörlerindeki proje taleplerinin gerçekleştirilmesine yönelik olduğuna dikkat çeken Dedeoğlu “İller Bankası Kentiçi Ulaşım ve Çevre Kredisi” Kredi Anlaşması kapsamında 250 Milyon Avro tutarındaki anlaşmanın bugün imzalanma aşamasına gelinmiştir. Bankamızın ortakları olan yerel yönetimlerimize destek ve problemlerin çözümüne katkı sağlamak amacıyla Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Hazine Müsteşarlığımız garantisinde AYB ile imzalamakta olduğumuz bu kredi anlaşması, geçmişte olduğu gibi bugün de Bankamızın çevre koruma ve sürdürülebilir kentleşmeye verdiği önemin bir göstergesidir. Projemizin başarısı, AYB, Bankamız ve belediyelerin değil, elbette ki tüm taraflar arasındaki güvenin, işbirliğinin ve çalışmanın bir neticesi olacaktır."  şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İller Bankası'ndan altyapıya 250 milyon euro!
  • 08.10.2015 09:59

İller Bankası'ndan altyapıya 250 milyon euro!

Yerel belediyelere dağıtılmak üzere Avrupa Yatırım Bankası'ndan 250 milyon euro ...

İstanbul’daki kamu binaları için 300 milyon Avro’luk kredi kullanılacak
  • 03.12.2013 08:44

İstanbul’daki kamu binaları için 300 milyon Avro’luk kredi kullanılacak

İstanbul Valiliği depreme karşı kamu binalarını güçlendirmek üzere Avrupa Yatırı ...