maritbet girişmaritbet
İkiz bebek odaları dekorasyonu için tavsiyeler

İkiz bebek odaları dekorasyonu için tavsiyeler

İkiz bebekleriniz varsa dünyanın en mutlu insanı sizsiniz demektir. Onlara dünyanın en güzel odasını vermek istemez misiniz!

Bebek beklenen evdeki heyecan tüm aile bireylerini mutlu eder. Bebekler ikiz olunca bu heyecan ikiye katlanır. İkiz bebeğe sahip olan aileler oda dekorasyonunu hazırlarken ve bu oda için eşyalar seçerken biraz zorluk yaşayabilirler. Özellikle ikizlerin cinsiyetleri farklıysa bu durum biraz dahazorlaşabilir. Bazı detaylara dikkat edilerek bu hazırlıkları kolaylaştırmak mümkündür.

Odanın dekorasyonunu hazırlarken dikkate alabileceğiniz birkaç öneri;

  • Bebekleriniz için ayırdığınız oda büyük bir oda da olabilir küçük bir oda da olabilir. Bütçeniz ve odanız uygunsa odaya koyacağınız eşyalardan her bir bebek için ayrı alabilirsiniz. Aksi durumda ikiz bebeklerin odalarında her üründen iki tane olması hem bütçenizi yorabilir hem de odayı biraz daha kalabalık ve zor bir dekorasyon ile karşı karşıya bırakır.
  • Bebeklerin biri kız biri erkekse odanın dekorasyonunu yaparken çok daha dikkatli olmalısınız. Bu durumda odada kullandığınız renkleri ve eşyaları seçerken daha seçici davranmanız gerekir. Kız bebek için ayrı renk, erkek bebek için ayrı renk seçebileceğiniz gibi bunun dışına çıkarak her ikisine de uygun ortak renkler seçerek dekorasyonunuzu yapabilir kullanacağınız detaylarda cinsiyet farklılıklarını yansıtabilirsiniz. Yeşil, krem, sarı, turuncu gibi renkler hem kız hem de erkek bebekler için kullanılabilir.
  • Odada kullanacağınız mobilyaları satın alabileceğiniz gibi özel tasarım mobilya da yaptırabilirsiniz. İki tane aynı yataktan alarak ikiz bebekleriniz için odayı dekore edebilirsiniz.
  • Oda dekorasyonunda her iki bebek için de aynı renklerde mobilya alırsanız odayı onların cinsiyetlerine göre farklı köşeleri ya da aksesuarları cinsiyetlerine göre tonlarda seçerek odayı bu şekilde renklendirebilirsiniz. Kız bebeğin kişisel eşyaları ve uyku seti onun kişiliğine uygun pembe, mor, kırmızı, lila gibi renkler seçilerek farklı olabilir. Aynı renkte alınan mobilyalara farklılık getirebilmek için kız bebeğin beşiği ve erkek bebeğin beşiği kendilerine uygun renkler ve aksesuarlar ile süslenebilir.
  • Bebeklerin cinsiyeti farklı da olsa mobilyanıza uygun olarak alacağınız halı ve perdeyi, aydınlatmaları, duvarların rengini her iki bebek için ortak bir renk belirleyerek odanızı düzenleyebilirsiniz.
  • İlk birkaç ay tek yatakla idare edebilseler de bebekler büyüdükçe ikiz bebek odasında iki bebek yatağı olması gerekir. Odayı mümkün olduğunca iyi değerlendirmek için yataklar odayı daraltmayacak şekilde yerleştirilmelidir ve diğer eşyalar için alan açabilecek şekilde düzenlenmelidir. İlk aylarda dolap, etajer, raf benzeri mobilyaları rahatlıkla paylaşabilirler. Bu ürünlerden birer tane satın alsanız da iki bebeğin eşyalarını sığdırabilirsiniz.
  • Çocuk odasının dekorasyonu için klasik bir tarz seçebilirsiniz. Bir masal ya da çizgi film kahramanı, hayvanlar, deniz gibi tek bir tema seçip bu tema içinde farklılıklar da oluşturabilirsiniz. Hayvanlar dünyasından bir hayvan ya da hayvanlar tema olarak seçtiyseniz örneğin bir yatak duvarına aslan diğer duvara zürafa çıkartması yapıştırabilirsiniz. Ya da seçeceğiniz tablo ve aksesuarları belirlediğiniz tema üzerinden düşüneblirsiniz.
  • Tablo yerine yatakların bulunduğu alandaki duvarlara bebeklerin resmini asabilir ve duvara isimlerini yazarak duvarınızı süsleyebilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bebek ve çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?
  • 02.05.2018 12:57

Bebek ve çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Bebek ve çocukların rahat uyuması, dinç uyanması gün içinde eğlenirken öğrenmesi ...

Bebek odası için dekorasyon fikirleri!
  • 12.11.2016 14:47

Bebek odası için dekorasyon fikirleri!

Bebeklerinin konforunu, huzurunu, sağlığını düşünen anne babalar, bu bebek odası ...

İkiz bebek odaları dekorasyonu için tavsiyeler
  • 21.10.2016 14:46

İkiz bebek odaları dekorasyonu için tavsiyeler

İkiz bebekleriniz varsa dünyanın en mutlu insanı sizsiniz demektir. Onlara dünya ...

Bebek odası tasarlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler?
  • 23.03.2013 14:40

Bebek odası tasarlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler?

Aileniz artık daha genişliyor. Büyük bir heyecanla yuvanızı şenlendirecek minik ...

Hayalinizdeki bebek odası için altı pratik fikir...
  • 24.07.2010 16:49

Hayalinizdeki bebek odası için altı pratik fikir...

Bebek odası mobilya ve aksesuarlarını seçmeden önce bu rehber işinize çok yaraya ...