maritbet girişmaritbet
İkitelli Şehir Hastanesi’nin yüzde 45’i tamamlandı

İkitelli Şehir Hastanesi’nin yüzde 45’i tamamlandı

İstanbul’da açılacak şehir hastaneleri, tarihi şehri sağlıkta bir numara yapacak. İstanbul’da yatak kapasitesi 50 bini geçecek.

Kamunun İstanbul'daki sağlık yatırımları adeta göz kamaştırıyor. “Şehir hastanelerinin şaheseri” olarak nitelendirilen İstanbul Başakşehir'deki İkitelli Şehir hastanesinin inşaatı hızla yükseliyor. 2 bin 682 yatak kapasiteli hastanenin yaklaşık yüzde 45'i tamamlandı. 2020'nin ortalarında hizmet vermeye başlayacak hastane, yaklaşık 10 bin kişiye ekmek kapısı olacak.

Türkiye'nin sağlık sektöründeki konumunu daha da güçlendiren şehir hastanelerinden 9'u tamamlanarak hizmete alındı. Geleceğin hastaneleri olarak nitelendirilen şehir hastaneleri projesi, Türkiye'nin Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ikinci fazında hayata geçiriliyor. Programda, Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) Modeli ile 44 bin 418 yatak kapasiteli toplam 31 proje var.

2020'DE HİZMETE BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hayalim' dediği şehir hastanelerinin ikisi İstanbul'da inşa ediliyor. “Şehir hastanelerinin şaheseri” olarak nitelendirilen İstanbul Başakşehir'deki İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaatı hızla yükseliyor. 2 bin 682 yatak kapasiteli İkitelli Şehir Hastanesinin ise yüzde 40'lık bölümü tamamlandı. Kayabaşı Mahallesi'nde bir milyon metrekare alan üzerine kurulan İkitelli Şehir Hastanesi 6 bloktan oluşuyor. Tamamlandığında 10 bin kişiye ekmek kapısı olması planlanan hastanenin 2020'nin ortalarında hizmete açılacak.

KAMU-ÖZEL ORTAK YATIRIMI

İkitelli Şehir Hastanesinin en büyük özelliği ise dünyanın en büyük süspansiyon sistemine sahip binanın temeline izolatörler yerleştirilmiş olması. Bu izolatörler sayesinde depremde bile ameliyatlar yapılabilecek. Sağlıkla ilgili her türlü müdahalenin yapılabileceği, dünyada örnek ve akıllı binalardan oluşan bir tesis kurulacak. Hastane tamamlandığında dünyada örnek gösterilecek bir sağlık kompleksi olacak. İkitelli Şehir Hastanesi kamu-özel işbirliğiyle yapılıyor. Devletin atayacağı sağlık personellerinin çalışacağı hastanenin işletmesini ise 25 yıllığına özel bir şirket yapacak.

EN BÜYÜĞÜ SANCAKTEPE OLACAK

İstanbul'daki sağlık yatırımlarının en büyüğü ise İstanbul'un Anadolu yakasında yükselecek. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyüğü, dünyanın sayılı sağlık kompleksleri arasında yer alacak Sancaktepe Şehir Hastanesi olacak. Sancaktepe'deki şehir hastanesinin kapasitesi 4 bin 600 yataklı olacak. İkitelli ve Sancaktepe Şehir Hastanesinin yanı sıra İstanbul'da Okmeydanı, Göztepe ile Kartal Eğitim ve Araştırma hastanelerinin inşaatları devam ediyor. Yılsonuna kadar hepsinin hizmete alınacağı öğrenilen hastanelerin her birisinin biner yatak kapasitesi bulunuyor.

11 şehir hastanesi hizmete girecek

Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Kütahya Şehir Hastanesi, Gaziantep Şehir Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi, İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi ve Şanlıurfa Şehir Hastanesi, Tekirdağ Şehir Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri hizmete girmesi planlanan hastaneler listesinde.

12 bin yatak daha eklendi

2017-2018 döneminde hizmete giren aralarında Yozgat, Mersin, Isparta, Adana, Kayseri, Elazığ, Eskişehir ve Manisa'nın da bulunduğu 8 şehir hastanesi toplam 8 bin 358 yatak ile hizmet veriyordu. Hizmete alınan Ankara Şehir Hastanesi'nin 3 bin 663 yatak kapasitesiyle birlikte hizmete alınan 9 hastanenin toplam yatak kapasitesi 12 bini aştı. Şehir hastanelerinde yatak doluluk oranı yüzde 83,6'ya ulaştı.

Bir yıl içinde 5.500 yeni yatak

İstanbul'da son 1,5 yılda 3 bin 600 nitelikli yatak kazandırıldı. Yine bir sene içerisinde 5 bin 500 yatak ilave edileceği öğrenilen İstanbul'un şu andaki yatak kapasitesi özel sektörle beraber 40 bini buluyor. Yapımı devam eden şehir hastaneleriyle birlikte bu sayının 50 bini geçeceği öngörülüyor.

Yenişafa

  • Etiketler:

Yorum Yaz