maritbet girişmaritbet
İhlas Vakfı 34. yurdun temelini Samsun'a attı!

İhlas Vakfı 34. yurdun temelini Samsun'a attı!

Türkiye genelinde 34. yurt olarak Samsun'a yapılması planlanan öğrenci yurdunun temeli Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde dualarla atıldı

İhlas Vakfı'nın kurucusu merhum Enver Ören'in verdiği '81 ile öğrenci yurdu' hedefleri hayırseverlerin katkı ve destekleri ile adım adım ilerlemeye devam ediyor. İhlas Vakfı'nın birçok ilde inşaatı devam eden yurtlarına, Samsun'da inşa edilecek olan İhlas Vakfı Yaşar Doğu Öğrenci Yurdu 34. yurt olarak ilave oldu.

Temel atma törenine, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, İhlas Holding Samsun Bölge Müdürü Ahmet Kadem Kaptı, Huzurlu İnşaat Genel Müdürü Bayram Bıyıklı, İhlas Vakfı Kurumsal İletişim Müdürü Şaban Çakır, Samsun Yurt Müdürü Ahmet Karaca, hayırsever iş adamı Kemal Demircioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay, hayırseverlerin katkıları ile yapılacak olan Samsun yurdunun, İhlas Vakfı'nın Türkiye genelindeki 34. yurdu olacağını söyledi. Başkan Okyay, "İhlas Vakfı, bundan 40 yıl önce 1975 yılında merhum Enver Ören ağabeyimizin riyasetinde 10 arkadaşıyla beraber sevgili Peygamberimizin bir hadis-i şerifini kendisine rehber edinerek bu hayırlı hizmetlere başladı. Şu anda Türkiye genelinde 33 öğrenci yurdunda yaklaşık 2 bin 700 gencimize hizmetler veriyoruz. Ayrıca yurt dışında hizmetler veriyoruz. Bu öğrenci yurtlarımızda vatanını milletini seven, Allah'ına ve peygamberine iman eden, anne ve baba hakkını tanıyan hayırlı insanlar yetiştirmek için çalışıyoruz. Her sene üniversitelerden mezun olan 500 civarında yavrumuz iş hayatına atılıyor. Dünyanın 29 ayrı ülkesinden gelen 300 öğrenci çeşitli yurtlarımızda kalıyor. Buralara Türkiye'nin dört bir tarafından teşrif eden bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay ayrıca, temeli atılan yurdun isminin Samsun'un yetiştirmiş olduğu, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en önemli sporcularından biri olan dünya ve olimpiyat şampiyonu merhum güreşçi Yaşar Doğu'nun ismini alacağını, 3 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek olan yurdun 6 bin 300 metrekare kapalı alanı, 7 kat, 43 oda ve 200 öğrenci kapasiteli olacağını, temeli atılan Samsun yurdunu eğitime gönül vermiş, öğrenci dostu hayırseverlerin büyük ilgi ve yardımıyla 2017 yılına yetiştirilmesinin planlandığını kaydetti.

İhlas Holding Samsun Bölge Müdürü Ahmet Kadem Kaptı, "Dört bayramı bir arada yaşadığımız bugün bizi yalnız bırakmadığınız için Allah hepinizden razı olsun. 4 bayram dedim. Enver ağabeyimiz buyurmuşlardı ki ‘Müslüman'ın çok bayramı vardır'. Bunlardan bir tanesi de gönül dostlarının bir araya gelmesidir. İkincisi cuma günü bir bayramdır. Üçüncüsü vatanımıza milletimize faydalı olan temellerin atılıyor olması bir bayramdır. Dördüncüsü de Ramazan ayının arifesi olan bugün ayrıca bir bayramdır. Hepimize mübarek olsun diyorum" diye konuştu.

Huzurlu İnşaat Genel Müdürü Bayram Bıyıklı, "Hayırlı insanlar hayırlara vesile olur. Böyle hayırlı işlere vesile olan, emeği geçenlere, yardımcı olan maddi manevi yardımda bulunan kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden ve hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

İş adamı Kemal Demircioğlu ise "Bizim, İhlas Holding'e özel bir bağlılığımız var. Onun için de elimizden geleni inşallah bura için değerlendirmeyi düşünüyoruz. Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yurdun temeli dualarla atıldı. Temel atma töreninin sonunda ise törene katılanlara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

İhlas Vakfı Sumsun Yurdu nasıl olacak?

İhlas Vakfı Samsun Yurdu; Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne 2 kilometre mesafede, tramvay durağı yanında, 3 bin metrekare arazi üzerinde, 6 bin 300 metrekare kapalı alanı, 2 Bodrum kat ve 5 normal kat ile toplamda 7 kat, 43 odalı, odalar 1, 2 ve 3'er kişilik, her katta dinlenme alanları, 350 kişilik yemekhanesi, 215 metrekare mescidi, 2 adet çok amaçlı salonu, kafeterya, açık ve kapalı sosyal alanlar, açık spor alanları, revir ve misafirhane'den oluşuyor.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Enver Ören'in ismi İBB Kültür Merkezi'nde yaşatılacak
  • 23.10.2015 11:55

Enver Ören'in ismi İBB Kültür Merkezi'nde yaşatılacak

İhlas Holding ve Türkiye Gazetesinin kurucusu Dr. Enver Ören’in ismi, İBB Bahçel ...

İhlas Vakfı, yine fakir fukaranın yüzünü güldürdü
  • 07.10.2014 14:09

İhlas Vakfı, yine fakir fukaranın yüzünü güldürdü

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay İhlas Vakfı Kurban Organizasyo ...

İhlas Vakfı, Tokat'ta 2. yurdunu hizmete açıyor
  • 13.08.2014 17:17

İhlas Vakfı, Tokat'ta 2. yurdunu hizmete açıyor

İhlas Vakfı Tokat Ahmet Ünal Yükler Öğrenci Yurdu 16 Ağustos 2014 Cumartesi günü ...

İhlas Vakfı 34. yurdun temelini Samsun'a attı!
  • 28.06.2014 13:29

İhlas Vakfı 34. yurdun temelini Samsun'a attı!

Türkiye genelinde 34. yurt olarak Samsun'a yapılması planlanan öğrenci yurdunun ...

İhlas Vakfı'nın 32'nci öğrenci yurdu Edirne'de yükseliyor!
  • 09.09.2013 13:58

İhlas Vakfı'nın 32'nci öğrenci yurdu Edirne'de yükseliyor!

İhlas Vakfı ile hayırsever Hüseyin Hakkı tarafından Edirne İstasyon Mahallesi'nd ...

Türkiye Gazetesi'nin yıkılan çeşmelerini Üsküdar Belediyesi yeniden yapacak!
  • 29.05.2013 11:32

Türkiye Gazetesi'nin yıkılan çeşmelerini Üsküdar Belediyesi yeniden yapacak!

Çeşmelerimizin yıkılmasından sonra tepkileri üzerine çeken Üsküdar Belediyesi du ...