maritbet girişmaritbet
Iglo Architects, sığınmacılar için konteynır tasarladı!

Iglo Architects, sığınmacılar için konteynır tasarladı!

Iglo Architects, Almanya’daki sığınmacılar için üst düzey konfor ve güvenlik sunan konteynırlar tasarladı...

Yakın zamana kadar geçici kurgularda yapılandırılan konteynırlar, dünyadaki olumsuz gelişmeler sonucunda kalıcı yaşam alanları olarak konumlandırılmaya başlanıldı. Iglo Architects tarafından Almanya'da Suriyeli mülteciler için tasarlanan yaşam konteynırları, son yıllarda yakın coğrafyadaki insanlık dramlarının neden olduğu kitlesel göçler sonucunda ortaya çıkan sığınmacıların barınak sorunlarına yaşamsal ihtiyaçlar bağlamında çözümler sunuyor.

Farklı niteliklerdeki mimari ve iç mimari projeleriyle özgün tasarımlara imza atan Mimar Esen Akyar ve Mimar Zafer Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects, Almanya'daki Suriyeli sığınmacılar için tasarladığı yaşam konteynırlarıyla ülkeler arasındaki olumsuz gelişmeler sonucunda yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan ailelerin yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çözümler üretiyor. Tasarım aşamasında bir ailenin barınma, korunma ve fiziksel ihtiyaçlar gibi tüm gereksinimlerini karşılamaya yönelik hareket edilen demonte konteynırlar, Alman hükümeti güvenlik standartları çerçevesinde Türkiye'de üretildi. Alman Hükümeti'nin, Tectonics Solitions firmasına ihale ettiği konteynırlar Türkiye'den İglo Architects tarafından kriz masasından gelen veriler değerlendirilerek acil ihtiyaç kapsamında çok hızlıca tasarlandı ve üretime geçildi. 

Iglo Architects

Malzeme seçiminden kalite odaklı tasarıma, güvenlik standartlarından yaşamsal detaylara kadar her aşamanın sığınmacılara değer veren bir anlayışla geliştirildiği konteynırlar, 2.40 x 6.00 metre ölçülerinde tasarlandı. Maksimum 4 kişilik bir ailenin rahatlıkla konaklayabileceği ve temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği konteynırlar, farklı lokasyonlardaki kamp merkezlerinde oluşturulan getto'larda konumlandırılmak üzere toplamda 1600 adet üretildi.  Çeşitli büyüklüklerde yemek salonları ve mutfak üniteleri hafif çelik kullanılarak tasarlandı. Ayrıca her blok içerisine genel kullanıma açık; mutfak, kahve, çay alanları ile çamaşırhane birimleri yerleştirildi. Mevcutta kullanılmayan binalar veya terkedilmiş askeri üslerin revize edilerek kullanılması durumu gibi dönüşümler için de 350 adet mobil saniter üniteleri tasarlandı.

Iglo Architects

Bay, bayan wc ve duş üniteleri yanı sıra hastaneler için de karantina saniterleri talep edildi. Konteynırların güvenlik açısından yangın standartlarına uygunluğunun sağlanması ihtiyacı, üretim aşamasında tüm malzemelerde F-30 yanmazlık standartları ve özellikle CE belgelerine uyumlu bir şekilde hareket edilerek ve Alman standartları göz önüne alınarak aşıldı. Kamp yerlerinde rapor edilen en ciddi durumun, yerleşim alanlarına molotof kokteyliyle sıkça sabotajlar düzenlendiği uyarısı olduğuydu. Yaşam konteynırlarında da bu duruma önlem için tüm pencerelere alüminyum stor panjurlar dıştan takıldı. Kullanıcılara yetkililerce yatma saatlerinde panjurların kapatılması tavsiye edildi. Bir konteynır tasarımının sunabileceği yaşamsal konfor ve güvenliğin en üst seviyede olmasına çalışıldığı konteynırlarda ısınma ihtiyacı ise merkezi sistemden yönetilen kaloriferlerle çözüldü. Alışılagelmiş konteynırlarda ısınma gereksiniminin elektrik sistemiyle sağlandığı güven teşkil etmeyen bu durum, Alman hükümetinin yüksek güvenlik standartları çerçevesinde kalorifer sistemine çevrilerek hem güvenlik hem de ihtiyaçlar açısından uzun süre yaşanabilir koşullar oluşturulması sağlandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galsan Plastik Fabrikası, Iglo Architects tarafından tasarlandı
  • 14.02.2022 17:40

Galsan Plastik Fabrikası, Iglo Architects tarafından tasarlandı

Galsan Plastik’in yeni fabrika binasının tasarlanma süreci, ensdüstri yapılarınd ...

Motorplus’ın İstanbul’daki ofisinde Iglo Architects imzası!
  • 02.06.2021 09:49

Motorplus’ın İstanbul’daki ofisinde Iglo Architects imzası!

Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar ortaklığındaki Iglo Architects, uluslara ...

Iglo Architects, Ansan Üretim ve Yönetim Binası'nı tasarlayacak
  • 19.03.2021 17:06

Iglo Architects, Ansan Üretim ve Yönetim Binası'nı tasarlayacak

Deliklikaya Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek Ansan Üretim ve Yönetim Binası ...

Efesan Blox Haliç projesine Iglo Architects imzası!
  • 14.06.2017 12:11

Efesan Blox Haliç projesine Iglo Architects imzası!

Iglo Architects'in tasarladığı 9 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip Blox Hal ...

Ömerli Park Evleri, Iglo Architects imzası taşıyor!
  • 12.05.2017 10:09

Ömerli Park Evleri, Iglo Architects imzası taşıyor!

Iglo Architects tarafından tasarlanan Ömerli Park Evleri, 88 bin metrekarelik bi ...

Iglo Architects, Ömerli Park Evleri'ni tasarlıyor!
  • 09.05.2017 15:01

Iglo Architects, Ömerli Park Evleri'ni tasarlıyor!

Riva'da tasarlanan Ömerli Park Evleri'nin mimarisi Iglo Architects imzası taşıyo ...