maritbet girişmaritbet
İGDAŞ, halka arz yoluyla özelleştiriliyor

İGDAŞ, halka arz yoluyla özelleştiriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kârlı şirketlerinden İGDAŞ'ın özelleştirilme süreci için düğmeye basıldı.

Halka arz şeklinde yapılacak özelleştirme kararı, Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ekim ayında duyurduğu halka arz için, yol haritası da belirlendi. İBB Meclisi'ne sunulan rapora göre, İGDAŞ'taki Büyükşehir Belediyesi hisseleri özelleştirme kapsamına alındı. Hisselerin yüzde 51'i halka arz edilerek özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri için hazırlık, işlemlerin yürütülmesi ve gerekli danışmanlık hizmetlerinin alınmasıyla süreç tamamlanacak. Tüm bu çalışmaların sorumluluğu ise İBB Genel Sekreter Yardımcılığı'nda olacak. 

5.5 MİLYON ABONESİ VAR 

Türkiye'deki doğalgaz tüketiminin yarısı İstanbul'da gerçekleştirilirken, İGDAŞ'a kayıtlı 5.5 milyon abone bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İGDAŞ'ın yüzde 94.4 hissesini elinde bulunduruyor. Halka arz kararını onaylayan meclis, gerekçe olarak şirketin sahip olduğu büyüklüğe dikkat çekti ve bunun stratejik sonuçları olacağını ifade etti. Kararda ayrıca İGDAŞ'ın vatandaşların birikimlerini değerlendirmek için iyi bir fırsat olduğu kaydedildi. Özelleştirmeyle doğalgaz sektöründe büyüme, depolama ve gaz ithalatı kapasitesinin artırılması ve buradan elde edilecek kaynağın ulaşım projelerinde kullanılması planlanıyor. 

İBB, GYO İLE BORSAYA GİRİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bünyesinde bulunan veya iştiraklerine ait arsaların değerlendirilmesi için Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kuruyor. Belediyenin gayrimenkul yatırım sektöründe faaliyet gösteren İmar A.Ş. isimli şirketinin GYO'ya dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Buna göre, İstanbul'un kentsel dönüşümü/yapılandırılması çalışmalarında etkin rol üstlenmesi planlanan İstanbul GYO A.Ş. halka açılacak. Böylece halkın İstanbul'un kentsel dönüşümüne yönelik vizyon ve çalışmalara ortak olması amaçlanıyor. Yeni oluşumun sermayesi olarak İBB'ye ait 12 arsanın karşılığı olan 3.5 milyar lira gösterildi. Türkiye'nin en büyük GYO'larından biri olması planlanan şirket, belediyenin elindeki ham veya imarlı arazileri portföyüne koyarak halka arz edecek.

Sabah 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İGDAŞ, halka arz yoluyla özelleştiriliyor
  • 19.12.2015 17:06

İGDAŞ, halka arz yoluyla özelleştiriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kârlı şirketlerinden İGDAŞ'ın özelleştirilme ...

İBB, GYO olup borsaya girecek!
  • 19.12.2015 11:20

İBB, GYO olup borsaya girecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar A.Ş.'yi GYO'ya çevirip Borsa İstanbul'a gir ...

İGDAŞ'ın özelleştirilme süreci başlıyor!
  • 28.10.2014 15:36

İGDAŞ'ın özelleştirilme süreci başlıyor!

Sermayesinin yüzde 94.5'lik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul ...

İGDAŞ özelleştirme yolunda!
  • 02.07.2013 11:34

İGDAŞ özelleştirme yolunda!

Bakan Yıldız, İGDAŞ'ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca özelleştirileceğine d ...