maritbet girişmaritbet
İETT Esenler'e akıllı durak yapacak

İETT Esenler'e akıllı durak yapacak

İETT'nin yeni akıllı durak uygulaması ile yolcular telefonlarından otobüsün durağa geliş saatini sorgulayabilecek

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu başkanlığında Esenlerli muhtarlarla bir araya gelen İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Esenler'e yeni müjdeler verdi. Baraçlı İETT'nin mobiett adlı uygulama ile vatandaşların telefonlarından otobüsün durağa ne zaman geleceğini öğrenebileceklerini söyledi. Yeni yılın ilk günü, Esenler Mahalle Muhtarları İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ile bir araya geldi. Esenler Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, Belediye Başkan Danışmanları Abdullah Aksu ve Gökhan Taran, Esenler Belediyesi Fen İşleri Müdürü Nihat Karataş ile İETT'nin bazı genel müdür yardımcıları, daire başkanları, bölge müdürleri ve işletme şefleri katıldı. Toplantıya katılan herkesin yeni yılını kutlayarak ve 2014'ün ülkemize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ederek konuşmasına başlayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Tüm İETT yönetimine ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar birlikte yürüttüğümüz çalışmalarla toplu ulaşım adına güzel şeyler yaptık. Şimdi muhtarlarımızdan mahalleleri ile sıkıntılarını dinleyeceğiz ve mümkün olanları hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Marmaray'a yeni hat 
Daha sonra söz alan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı da İETT olarak İstanbul'da yürüttükleri çalışmaları özetlerken, “İçerisinde internet, telefon şarj cihazları da olan yüksek teknolojik donanımlı İETT otobüslerini devreye soktuk. Zaman içinde bunları çoğaltacağız. Daha düzenli bir hizmet için Adalar hariç tüm ilçelerimize birer İlçe Amiri atadık. Şu anda Esenler'e 7 adet akıllı durak yaptık. Bunları çoğaltacağız. Ancak, teknoloji sayesinde artık her durak akıllı durak haline geldi. Yolcularımız İETT mobiett adlı akıllı durak uygulamasını AppStore'den indirerek bekledikleri otobüsün durağa ne zaman ulaşacağını öğrenebilirler” dedi. Daha önce yapılan toplantılar ve kendilerine iletilenler doğrultusunda Esenler'den birçok noktaya yeni hatlar açtıklarını söyleyen Baraçlı, “Şimdi muhtarlarımızın talepleri istikametinde yeni güzergahlar ve düzenlemeler de yapabilir. Mesela; Esenler'den Marmaray'a bir hat açabiliriz. Böylece Esenlerli vatandaşlarımızın Marmaray aracılığı ile Anadolu yakasına geçmeleri daha kolaylaşır” diye konuştu. 

Muhtarlardan teşekkür ve talep 
Toplantıda daha sonra Esenler'in Mahalle Muhtarları tek tek söz alarak mahalleleri ile ilgili ulaşım konusunda taleplerini dile getirdiler. Muhtarların birçoğu, önceki toplantılarda İETT yetkililerine ilettikleri bir çok problemin çözüldüğünü kaydederek teşekkürlerini belirttiler ve yeni bazı taleplerde bulundular.  Bazı muhtarlar özellikle sabah 06.00-09.00 saatleri arasında otobüs sayılarının artırılmasını isterken bazı muhtarlar da yeni durak talebinde bulundular. Muhtarların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, “Mahallelerin sıkıntılarını en iyi muhtarlarımız bilir. Söylediğiniz bu konular üzerinde arkadaşlarımızla çalışacağız ve mümkün olanları hemen çözeceğiz. Amacımız, vatandaşlarımıza daha hızlı ve verimli bir hizmet sunmaktır. Muhtarlarımız ve ilçe belediyemiz ile işbirliğinde Esenler'deki toplu ulaşımda sıkıntı bırakmayacağız” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz