maritbet girişmaritbet
İdris Güllüce, Sivas Şehir Kimliği Çalıştayı’na katıldı

İdris Güllüce, Sivas Şehir Kimliği Çalıştayı’na katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ziyaret ettiği kentte düzenlenen Sivas Şehir Kimliği Çalıştayı’nda açıklama yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaklaşık 2 milyon ağacın kesileceğinin ileri sürüldüğü Çaldağı Nikel Madeni projesinin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporuna ilişkin, "ÇED raporu nihai bir hal değil, ruhsat değil, bir taahhütler zinciridir. Daha sonra bu raporu alan vatandaş hangi doğruları, hangi yanlışları yapacak, bu uygulamada belli olacak" dedi. 

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Güllüce, Sivas Valiliğini ziyaret etti. Vali Alim Barut ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Güllüce, anı defterini imzaladı. 

Sivas'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda mührü olan, akıl, fikir ve emek payı olan bir şehir olduğunu söyleyen Güllüce, "Sivas'ın böyle bir özelliği ve güzelliği var. Sivas'ın gelişmesi, sanayileşmesi, üretimin artması ve ihracatının artması konusunda projeler üretmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Güllüce, bir gazetecinin "Manisa'nın Turgutlu ilçesi sınırlarında kalan ve yaklaşık 2 milyon ağacın kesilmesinin öngörüldüğü Çaldağı'nda nikel cevherinin çıkartılmasıyla ilgili hazırlanan ÇED raporuna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildiği belirtiliyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklinde ki sorusu üzerine "ÇED raporu taahhütler zinciridir. Yani başkasının ne yapıp yapmayacağını kontrol etme, herkesin yanında durup da 'bak sen şunu yapma' falan diyen bir kurum değil" ifadesini kullandı. 

ÇED raporunun nihai bir hal ve ruhsat olmadığını belirten Güllüce, şunları kaydetti:

"ÇED bir taahhüt zinciridir. 'Ben şunları şunları yapacağım ve bu şekilde bu madeni çalıştırabilirmiyim' biz de diyoruz ki sen şunları şunları yerine getirirsen bu madeni çalıştırabilirsin. Şimdi o saydıkları şeyleri, taahhüt ettiği şeyleri yerine getirip getirmeme, daha zaman içerisinde denetimde, uygulama esnasında ortaya çıkıyor. Bir kere bunu iyi bilmek lazım. ÇED raporu nihai bir hal değil, ruhsat değil, bir taahhütler zinciridir. Daha sonra bu raporu alan vatandaş hangi doğruları hangi yanlışları yapacak, bu uygulamada belli olacak. Devletin unsurları bunları denetler. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, işe başladığı zaman bunlardan müsaade alırlar, ruhsat alırlar. Sonra 2 milyonu nereden, nasıl saymışlar ki, isteyen istediği bir rakamı söylüyor. Böyle bir şey olacak mı, bunlar meçhul olan sözler."

Bakan Güllüce, daha sonra Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde bakanlığı tarafından düzenlenen "Sivas Şehir Kimliği Çalıştayı"na  katıldı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Yeni tip imar yönetmeliği' ertelendi
  • 25.10.2015 10:28

'Yeni tip imar yönetmeliği' ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamas ...

Dünyanın kadastrosunu Türkiye çıkaracak!
  • 10.04.2015 16:41

Dünyanın kadastrosunu Türkiye çıkaracak!

Dünyada sayılı kadastral anlayışa sahip ülkelerden birisi olan Türkiye, bu aland ...

İdris Güllüce genel seçimlerde sıra heyecanı yaşıyor
  • 10.04.2015 13:21

İdris Güllüce genel seçimlerde sıra heyecanı yaşıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 7 Haziran'daki genel seçimlerde daha ön ...

İdris Güllüce, Emirgan Korusu'yla ilgili konuştu
  • 04.02.2015 09:09

İdris Güllüce, Emirgan Korusu'yla ilgili konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'den son günlerde imara açılacağı yönünd ...

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması için geç kalmadınız!
  • 27.12.2014 15:20

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması için geç kalmadınız!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öğrencilerin çevre duyarlılığını artırmak için ...

İdris Güllüce, "Gayrimenkulde pastayı büyütmeliyiz"
  • 04.12.2014 11:53

İdris Güllüce, "Gayrimenkulde pastayı büyütmeliyiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, sektörün pastayı daha da büyütmesi içi ...