maritbet girişmaritbet
İDO'nun İskoç ortağı Sir Brian Souter, tekeli kaybedince Burulaş'a çok kızdı!

İDO'nun İskoç ortağı Sir Brian Souter, tekeli kaybedince Burulaş'a çok kızdı!

861 milyon dolarlık yatırım yaptığı İDO'nun tekel özelliğini kaybetmesi İskoç ortağı hem endişelendirdi hem de kızdırdı

Geçtiğimiz yılki özelleştirmede Tepe ve Akfen ile birlikte İstanbul Deniz Otobüsleri'ne ortak olan Souter Investments'in patronu Sir Brian Souter, İDO'nun tekel konumunu kaybetmesine isyan etti.

Financial Times gazetesine konuşan Souter, İDO'nun en karlı rotasında başka şirketlerin de sefer yapmasına izin verilirse şirketin zarar edeceği ve hizmetlerini sürdüremeyeceğini iddia etti.
 
İDO'ya dair endişelerini anlatan Souter, İDO hattında taşımacılık yapma lisansının ihale yapılmadan başka bir şirkete devredildiğini belirtti.
 
İDO'nun süreçte fiyatlar konusunda hatalar yaptığını kabul eden Souter, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Negmar şirketinin İDO'ya rakip olma planları karşısında şaşırdığını söyledi.
 
İDO'ya 860 milyon dolar verip alırken feribot hizmetleri be bağlantı noktalarını içeren bir portföyü satın aldıklarını hatırlatırken, özelleştirilme ile ilgili kendilerine zaman verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
 Souter İDO'nun mahkeme tarafından garantiye alındığını, İstanbul Belediyesi tarafından verilen belgelere inanmak istediklerini dile getirdi.  Souter, bu durumda İstanbul'un ulaşım altyapısının geliştirilmesi yönündeki çalışmaların da “gözden geçirileceği” yönünde gözdağı verdi.
 
Souter, “İDO özelleştirmesi başarısız olursa, Türkiye'de özelleştirmeyle ilgili olarak uluslararası topluma yanlış bir mesaj verilmiş olacak” diye konuştu.
 
İDO'da yüzde 30 payı olan Souter, “Neden 860 milyon dolar verip İDO'yu satın aldık? Bizim aldığımız, vapur servisleri ve limanları kullanma hakkından oluşan bir portföydü. Bu özelleştirmenin rayına oturması için bize zaman tanınmalı” diye konuştu.
 
Financial Times, Ulaştırma Bakanlığı'nın konuyla ilgili yorum yapmayı reddettiğini de yazdı.
 
İDO'DAN AÇIKLAMA
 
Şirketimizin ortaklarından Sayın Brian Souter'in geçtiğimiz hafta sonu Financial Times Gazetesi' nde yayımlanan demecine bugün bazı yayın organlarının internet sitelerinde yer verilmiştir. Sözkonusu demecin dayanağı olan röportaj 10 gün önce yapılmış olup, içinde bulunulan ortamda yaşanılan soruna dikkat çekilmiştir. Röportajın yapılmasından sonra yaşanan gelişmeler doğrultusunda sorun çözülmüştür. Sorunun çözümünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmelerine sadık yaklaşımları önemli rol oynamıştır. Gelinen noktada yabancı ortağımızın,  ulaşılan hakkaniyete uygun durumdan memnun olduğunu bildirir, sözkonusu demecin bir güncelliğinin kalmadığını kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.
 
Retail News

Yorum Yaz

Benzer Haberler

5. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde Akfen'e ödül!
  • 28.05.2022 09:39

5. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde Akfen'e ödül!

Akfen Holding tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı ...

Akfen, EBRD Sürdürülebilirlik Ödülleri'ne 9'ncu kez sponsor oldu!
  • 14.05.2022 09:47

Akfen, EBRD Sürdürülebilirlik Ödülleri'ne 9'ncu kez sponsor oldu!

Vigeo Eiris raporuna göre sürdürülebilirlikte dünyanın önde gelen 50 şirketi ara ...

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı için ek sefer düzenlemesi!
  • 14.04.2022 13:51

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı için ek sefer düzenlemesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda Yüksek Hızlı Tren hatlarında ...

Marmaray, 1 günde 580 binden fazla yolcu taşıdı!
  • 28.03.2022 09:23

Marmaray, 1 günde 580 binden fazla yolcu taşıdı!

Ulaştırma Bakanlığı, açıldığı günden bu yana Marmaray’da toplam 670 milyon yolcu ...