maritbet girişmaritbet
İBB ekipleri Boğaz'daki kaçak yapılara göz açtırmıyor

İBB ekipleri Boğaz'daki kaçak yapılara göz açtırmıyor

Türkiye'nin en güzide yerlerinden İstanbul Boğazı'nda kaçak yapılara yönelik çalışmalar sürüyor.

İstanbul Boğazı'ndaki yapıları incelemeye alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri son 15 günde mevzuata aykırı yapılaşmanın olduğu 4 noktada yıkım gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en güzide yerlerinden İstanbul Boğazı'nı korumaya, mevzuata aykırı yapılaşmayı önlemeye yönelik çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. 

Boğaz'daki yapıları incelemeye alan yetkililer, mevzuata aykırı olduğu tespit edilen kaçak yapıları bir bir yıkıyor.

Bu kapsamda son olarak bugün Kuruçeşme'deki bir denizcilik şirketine ait olduğu belirtilen 3 katlı bina belediye ekiplerince yıkıldı. Söz konusu bina, son 15 gün içinde yıkım gerçekleştirilen dördüncü nokta oldu.  

Ünlü iki eğlence mekanı ve Galatasaray Adası'nda yıkım...

Daha önce de Boğaz kıyısındaki Kuruçeşme'de bulunan alkolsüz eğlence mekanı Huqqa'nın The Market bölümü, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü, kaçak olduğu tespit edilen mekana tebligat yollayıp gerekli düzenlemelerin yapılmasını istemişti.

Ardından, İstanbul'un en popüler mekanları arasında yer alan ve yılbaşı gecesi terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen terör saldırısında 39 kişinin hayatını kaybettiği eğlence merkezi Reina'da da aynı işlem uygulandı.

Belediye ekiplerince, encümen kararına istinaden Reina'nın mevzuata aykırı kısımları yıkıldı.

Yine belediye encümenince verilen kararla, geçen hafta Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı bazı yapılar yıkılmıştı.

Yorum Yaz