maritbet girişmaritbet
Hükümetin 'yola devam' mesajı iş dünyasını memnun etti

Hükümetin 'yola devam' mesajı iş dünyasını memnun etti

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Hükümetimiz yatırımcıya iş dünyasına 'yola devam’ mesajını verdi" dedi.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Ağustos'ta Resmi Gazete'den yayımlanan "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un kabul edildiğini, söz konusu kanunla Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik önemli değişiklik ve yenilikle yapıldığını anımsattı.

Yatırımlarda başta damga vergisi ve harçlardan kaynaklanan işlem maliyetlerini azaltmak amacıyla önemli istisna düzenlemeleri geldiğini aktaran Demirtaş, "Özellikle ileri teknoloji şirketlerin satın alınmasında, yüksek ve orta teknolojili ürünlerin imalatında damga vergisi ve harç vergisi istisnası getirilmesi önemli. Ülkemizin orta gelir tuzağından kurtulması için hep ileri teknoloji üretime yönelmemiz gerektiğini belirtiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, yatırım teşvik belgesi kapsamındaki binalara beş yıl süreyle, arazilere ise yatırım teşvik belgesi süresince emlak vergisi muafiyeti gelmesinin de yatırımcıları memnun ettiğine dikkati çekti. 

Demirtaş, şunları kaydetti:

“Ticaret kanunumuzda şirket kuruluş işlemlerinde ortaya çıkan bürokratik işlemler ve şirket kuruluş maliyetleri azaltılarak, şirket kuruluşunun daha kısa sürede ve daha az maliyetle tamamlanması sağlanacak. Son yıllarda istismar edilmeye başlanılan iflas ertelemede düzenlenmeler yapılması da iş dünyası için önemli. Ticaret hayatının en önemli ödeme vasıtalarından birisi olan çeke itibarını ve güveni tekrar kazandırmak için de düzenlemeler yapıldı. 

Ülkemizde 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra olağanüstü günler yaşanmasına karşın, hükümetimiz ekonomiyi ikinci planda tutmayarak yatırımcıya mesaj vermesi, gündelik ticareti düzenleyici kararlar alması çok önemli. Hükümetimiz olağanüstü şartlar içinde dahi, bu düzenlemeleri yaparak, ekonomiyi asla ikinci plana atmayacağını göstermiş oldu, yatırımcıya iş dünyasına 'yola devam' mesajını verdi. Ülkemiz de istikrar ile yoluna devam ediyor, geleceğimize güveniyoruz."

Belirtilen şartları yerine getiren ihracatçılara yeşil pasaport verilmesine de değinen Demirtaş, "Bu ihracatımıza doping etkisi oluşturulacak. Bu sayede ihracatçılarımızın yeni pazarlara kolayca giriş yapması mümkün olabilecek, ihracatçılarımız vize alımıyla uğraşmak zorunda kalmayacaklardır. Bu uygulamadan sadece belirli bir değerin üzerinde ihracat yapan firmaların değil, genişleme potansiyeli olan ve katma değeri yüksek ürün ihraç eden ihracatçıların da yararlanması gerektiğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Vergisi Gecikme Cezası Nasıl Hesaplanır?
  • 02.06.2021 16:30

Emlak Vergisi Gecikme Cezası Nasıl Hesaplanır?

Emlak Vergisi Borç Sorgulama ve Ödeme ile birlikte Emlak Vergisi Nasıl Ödenir ve ...

İlk 'Havalimanı Sağlık Akreditasyonu’ İstanbul Havalimanı'na
  • 12.08.2020 13:45

İlk 'Havalimanı Sağlık Akreditasyonu’ İstanbul Havalimanı'na

İstanbul Havalimanı, “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu” programı kapsamında veril ...

İnşaatta ibre İzmir’e dönük
  • 12.08.2020 08:45

İnşaatta ibre İzmir’e dönük

İEÜ'den Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu ve Ayhan Sulak, İZTO'dan İsmail Kahraman, ...

Emlak vergisi ödeyen milyonlarca kişi aslında muaf!
  • 13.12.2018 08:47

Emlak vergisi ödeyen milyonlarca kişi aslında muaf!

Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisi ...

İzmir'deki Lojistik Köy Projesi için Bakan Varank ile görüşüldü
  • 01.12.2018 17:34

İzmir'deki Lojistik Köy Projesi için Bakan Varank ile görüşüldü

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kurulma ...