maritbet girişmaritbet
Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Máxima, İstiklal Caddesi'nde bisikletle gezdi!

Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Máxima, İstiklal Caddesi'nde bisikletle gezdi!

2012 yılında pek çok farklı etkinlik ile kutlanan, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı; kraliyet ailesinin katılımı ile düzenlenen kapanış programı ile tamamlandı

 

Kentsel tasarım ve altyapı alanında Hollanda'nın simgesi haline gelen bisiklet kullanımının teşviki için İstiklal Caddesi'ndeki Hollanda Sarayı'nın bahçesinde düzenlenen etkinliğe Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Máxima birlikte katıldı. Prens ve Prenses, Hollandalı Yard 9 tarafından kendilerine verilen iki adet özel tasarım Gazelle bisiklete binerek Pera Palace Otel'e geçti.
 
Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Máxima, iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel ve diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi hedefi ile düzenlenen etkinliklere katılmak üzere 10 Kasım Cumartesi günü İstanbul'daydı.
 
Prens Alexander ve Prenses Máxima, kentsel tasarım ve altyapı alanında Hollanda'nın simgesi haline gelen ve günlük yaşamın doğal bir parçası olan bisikletle ulaşıma dikkat çekmek için, İstiklal Caddesi'nde bisiklete bindi.
 
Hollanda Kraliyeti Başkonsolosu Onno Kervers, bisiklet turu öncesinde yaptığı konuşmada, iki ülke arasında 400 yıldır süren ilişkilerin yeni alanlarda gelişmesini temenni ettiklerini belirterek, “Dünya tarihinin en önemli mekânlarından biri olan, muhteşem şehir İstanbul'da olmaktan mutluluk duyuyoruz. Birazdan, İstanbul'un büyülü caddelerinden İstiklal'de Veliaht Prens ve eşi Prenses ile bisiklet kullanacağız. Umarız İstanbullular da daha çok bisiklet kullanarak bu çevreci ve sağlıklı ulaşım aracının kentsel bir öge haline gelmesini sağlarlar.” dedi.
 
Hollanda Sarayı'ndan Pera Palace'a gittiler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehirde bisiklet kullanımını artırma politikası ve Amsterdam Belediyesi ile gelecek dönemlerde gerçekleştirilecek işbirliği çalışmalarını desteklemek hedefiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Prens ve Prenses, İstiklal Caddesi'ndeki Hollanda Başkonsolosluğu'ndan Pera Palace Otel'e uzanan yolu özel tasarım Gazelle bisikletler ile geçti. Etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İBB'den üst düzey yetkililer ile Yard 9, Embarq Türkiye, Royal Haskoning Group ve Bisiklet Federasyonu temsilcileri de katıldı.
 
Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları ve İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti etkinlikleri çerçevesinde, Nisan ayında, amatör katılımcılara bisikletleriyle Boğaziçi Köprüsü'nü geçme şansı sunan Avrasya Bisiklet Turu Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu'nun desteği ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Spor A.Ş. ve Yeşilay işbirliği ile organize edilmişti. Bisiklet tutkusunu, moda, müzik, sinema gibi farklı disiplinlerle buluşturan, 2001 yılından bu yana Paris, Londra, Milano gibi 20'den fazla şehirde düzenlenerek uluslararası bir etkinliğe dönüşen ve dünyanın her yerinde yoğun ilgi gören Bicycle Film Festival (Bisiklet Film Festivali) de bu yıl ilk kez Eylül ayında İstanbul'da düzenlenmişti. Hollanda Sarayı'nda düzenlenen festival gala yemeği, bisiklet ile ilgili kurumların temsilcilerini bir araya getirirken Hollanda Şapeli'ndeki belgesel gösterimi bisikletçilerin de yoğun ilgisine sahne olmuştu.
 
İstanbul'un bisiklet altyapısı gelişiyor
Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu'nun desteği ile Aralık ayının başında, Innovationweek kapsamında Embarq Türkiye ve Yard 9 işbirliğinde şehrin bisiklet altyapısının geliştirilmesi hedefiyle İstanbul'da kamu yetkilileri ile sivil toplum temsilcilerini bir araya getirecek bir konferans düzenlenmesi planlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hâlihazırdaki toplu ulaşım güzergâhlarına bağlanacak olan her iki yakadaki 18'er kilometrelik bisiklet yolları ise oldukça ümit vadeden gelişmeler olarak değerlendiriliyor.
 
Gazelle markası için göz alıcı bisikletler tasarlayan, bisiklet altyapısı konusunda tecrübeli Hollandalı tasarım topluluğu Yard 9 ve çevreci toplu taşıma konusunda çalışmalar yürüten Türk sivil toplum kuruluşu Embarq Türkiye ile işbirliği üzerine çalışmalar sürdürülüyor. Aynı zamanda Royal Haskoning Group da olası destek çalışmaları için öneri sunacak.
 
Amsterdam Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bisiklet konusunda somut işbirliğine sıcak baktığını belirtiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Amsterdam ziyaretinde, bu işbirliği için bir iyi niyet anlaşması imzalanması bekleniyor.
 
Sosyette.com
 
 

Yorum Yaz