maritbet girişmaritbet
Hitler'in Avusturya'daki evi yıkılıyor

Hitler'in Avusturya'daki evi yıkılıyor

Nazi lideri Adolf Hitler'in doğduğu ve yıkılacağı açıklanan evi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Yukarı Avusturya eyaletine bağlı 18 bin nüfuslu Braunau am Inn kasabasında bulunan Adolf Hitler'in doğduğu evin yıkılacağının açıklanmasının ardından, bazı ziyaretçiler evin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

"TARİHTEN DERS ALINACAK UNSUR OLARAK KALMALI"

AA muhabirine konuşan Oliver Sowa, Almanya'nın Nürnberg kentinden Hitler'in doğduğu evi görmeye geldiğini ifade etti.

Binanın yıkılmasını doğru bulmadığını söyleyen Sowa, "Nürnberg'de de Hitler'in kullandığı kongre binası, şu anda belge müzesi olarak kullanılıyor. Bu tarz binaların durması aslında daha iyi. Çünkü geçmişten bir uyarıdır. Bence bu bina tarihten ders alınacak unsur olarak kalmalı" dedi.

"HİTLER'İ HATIRLATACAK BİR ŞEY İSTEMİYORUZ"

Soyadını vermek istemeyen Stefan ise ülkede Hitler'i hatırlatacak hiçbir şey istemediklerini söyledi. Yıkıma destek verdiğini belirten Stefan, "Hitler'in doğduğu evin yıkılması kararını olumlu buluyorum. Çünkü burada Hitler'i hatırlatacak bir şey istemiyoruz. Ben de buranın faşistler için bir toplanma yerine dönüşmesini istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Kasabalılar da evin yıkılmasını savunanlar ve evin tarihi bir miras olarak kalmasını isteyenler olarak ikiye bölündü.

Bu arada, Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, evin kamulaştırılacağını ve sonra yıkılacağını yineledi. Hükümet, sahibi Gerlinde Pommer'in satışına izin vermediği eve kamulaştırma yoluyla el koyacak.

Evin kamulaştırılmasını öngören tasarının gelecek günlerde Avusturya Meclisinde tartışılması bekleniyor.

Nazi lideri Adolf Hitler, 20 Nisan 1889'da Yukarı Avusturya eyaletinin Braunau am Inn kasabasındaki evde doğmuş ve 3 yaşına kadar burada yaşamıştı.

Yorum Yaz