maritbet girişmaritbet
Helsinki şehrinin altına tünel yapılacak!

Helsinki şehrinin altına tünel yapılacak!

Finlandiya'nın Helsinki kentinde yapılacak tünel projesi yeniden tartışmaya açıldı.

Helsinki Şehir Merkezi Tünel Projesi'nin hayata geçirilmesi yeniden tartışmaya açıldı. Finlandiya Ulusal Haber Ajansı YLE, merkez tüneli hakkında hazırlanan iki projeyi açıkladı.

Ülkede faaliyet gösteren Lemminkäinen ve SRV inşaat şirketleri şehir merkezinin altından geçmesi planlanan tünel için yeni projeler tasarladılar. 6 milyon avroluk maaliyeti olacak projede, merkezdeki yeraltı otoparkı ve limanların birleştirilmesi öngörülüyor.

24 Ağustos tarihinde yayınlanan 'Helsinki Belediyesi Yeni Startejisi' yayınında, merkez tünelin, yeraltındaki caddeleri birleştireceğinden bahsediliyor. Stratejiye göre, yeraltı caddelerinin proje masrafının büyük bölümünün, projenin uygulamaya geçmeye başlamasıyla birlikte alınacak, yol kullanım ücretlerinden karşılanması beklenecek. Bu proje için hazırlanan iki plan da, yakın gelecekte Helsinki Büyükşehir Bölgesi ve Helsinki'nin önemli ölçüde büyüyeceğini varsayıyor.Yanlızca Helsinki'de ikamet edecek kişi sayısının yakın gelecekte 200 bin 000 kişi olacağı belirtiliyor. Yakın zamanda açılacak olan Länsimetro projesinin
Helsinki'de sayısı artacak olan konut sakinlerine yetmeyeceğine inanılıyor.

1.SRV'nin Planı

İnşaat şirketi SRV'nin şehir tüneli için açıkladığı nihai olmayan plan, Helsinki Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl onaylanan genel çerçevesi ile uyum gösteriyor. Projeye göre tünel, şehrin altında derinden geçecek ve şehrin bir ucuna kadar kolayca ulaşım sağlayarak, ayrıca Helsinki merkezindeki park yerlerini birbirine bağlayacak. Projenin gerçekleşmesiyle, örneğin Finlandiya Hall'dan, Stockmann binasına kadar araçla,tunelden geçiş sağlanabilecek.Proje halen taslak şeklinde ve politikacıların istekleri doğrultusunda değişikliğe uğrayabilecek.

İnşaat şirketi genel müdürü Timo Nieminen şirketin araştırmaları sonucunda, tünelin yerin derinliklerinde gerçekleşmesi gerektiğini, yine de tünelin merkezde yer alan otoparkları bağlayarak, tam merkezde zemine kadar çıkabilecek şekilde planlanmasının mantıklı olduğunu belirtiyor.

2. Lemminkäinen'in Planı 

İnşaat şirketi Lemminkäinen'in tunel projesinde, ana plandakine kıyasla projenin daha güneye çekilmesi, güney Helsinki park garajlarını birleştirmesi ve ayrıca Katajanokka ve Batı terminali liman trafiğini birleştirmesi fikri yer alıyor.Bu proje ile, şehrin doğu doğu ve batı istikametinden gelen ve Estonya'yı ziyaret etmek isteyen turistlerin, terminale kadar yüzeye çıkmadan yerin altından ilerleyebilmelerinin sağlanması tasarlanıyor. Şirket bu şekilde, merkezdeki yürüyüş yollarının da geliştirilebileceğine inanıyor.

Helsinki şehir merkezinin çok kalabalık olduğunu belirten, şirket İş Departmanı Müdürü Harri Kailasalo, aynı zamanda şehir merkezini ziyaret edenlerin ulaşım problemlerinin çözülmesi gerektiğini belirtiyor. Kailisalo, özellikle Jätkäsaari ve Ruoholahti bölgelerindeki trafiğin azaltılması gerektiğini belirtiyor.

Limanın inşaatının gerçekleştiğini ve her gün daha fazla konutun inşa edildiğini açıklayan şirket yetkilisi, Hernesaari bölgesinin de geliştirilmesi gerektiğini belirtiyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Helsinki şehrinin altına tünel yapılacak!
  • 30.08.2017 10:57

Helsinki şehrinin altına tünel yapılacak!

Finlandiya'nın Helsinki kentinde yapılacak tünel projesi yeniden tartışmaya açıl ...