maritbet girişmaritbet
Helal olsun böyle babaya!

Helal olsun böyle babaya!

Kamuda hizmetli olarak çalışan Emin Keskin, mesai saatleri dışında inşaatlarda çalışarak çocuklarının iyi üniversitelerde eğitim almasını sağladı.

Artvin'de bir kamu kurumunda hizmetli olarak çalışan Emin Keskin, çocuklarının eğitimi için mesai saatlerinden arta kalan zamanlarda inşaatlarda ve farklı işlerde çalışarak 4 çocuğunu da üniversitede okutmanın gururunu yaşıyor.

İKİ OĞLU DA ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ

İlkokul mezunu olan 54 yaşındaki Emin Keskin, kendisi gibi ilkokul mezunu eşiyle kendilerini çocuklarının eğitimine adadıklarını belirtti. Keskin, çok zor günler geçirmelerine rağmen 4 çocuğundan 2'sinin ODTÜ Mimarlık ile İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü, en büyük oğlunun Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Mühendislik Bölümü'nü bitirdiğini ifade etti. Keskin, "Bu yıl ise en küçük oğlum Ersin, il birinciliği ile Türkiye'de derece yaparak ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı" dedi.

Artvin’de bir kamu kurumunda hizmetli olarak çalışan Emin Keskin ve ailesi

‘ÇOK MUTLU VE GURURLUYUM'

Bir kamu kurumunda yaklaşık 25 yıldır hizmetli kadrosunda çalıştığını anlatan Keskin, "En büyük hayalim, çocuklarımın hepsini okutup iyi bir üniversite kazanmalarını sağlamaktı. 4 çocuğumu da çok zor şartlar altında okuttum. Öyle yıllar oldu ki üç çocuğumu aynı anda üniversitede okuttum. İnanın yemedim içmedim, uyumadım çalıştım ama başardım. Bir baba olarak çocuklarımın eğitimine katkı sunduğum için çok mutlu ve bir o kadarda gururluyum" diye konuştu.

‘KIZIM AMERİKA'DA MASTER YAPIYOR'

Çocukları için hiçbir yerden burs alamadığını, alın teri ile kazandığı parayla çocuklarına eğitim sağladığını ifade eden Keskin, "Kızım Zeynep, şu an Amerika'da master eğitimi alıyor. Çocuklarımın hiçbiri benin yüzümü kara çıkarmadı. Çocuklar, okuduğu okullarda başarılı olunca okulları tarafından burs aldılar. Bunun dışında hiçbir vakıf ve dernekten veya bir iş adamından eğitim bursu almadılar" değerlendirmesinde bulundu. 

‘SIVA, ELEKTRİK, SU İŞLERİ YAPIYORUM'

Çocuklarının eğitimini tamamlayabilmeleri için eşiyle birlikte büyük fedakarlık gösterdiğini anlatan Keskin, şunları söyledi: "Kirada oturuyorum. Çocuklarımızı okutabilmek için benim ek işler yapmam gerekiyordu. Mesai saatlerinin dışında ve yıllık izinlerimde inşaatlarda çalışmaya başladım. Akşamları, hafta sonu inşaatlarda fayans, sıva, elektrik, su gibi çeşitli işler yapıyorum. Buradan kazandığım parayı üniversitelerde okuyan çocuklarıma gönderiyorum. Akşamları inşatlarda çalıştığım için eve çoğu zaman geç geliyorum. Bazı geceleri 2 veya 3 saat uyuyarak sabah tekrar daireye gidiyorum bu durumdan asla şikayetçi değilim aksine çok mutluyum."

Artvin’de bir kamu kurumunda hizmetli olarak çalışan Emin Keskin

EŞİ DE EL İŞLERİYLE AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNUYOR

Necla Kesin (47) de evde el işleri yaparak bütçelerine katkı sağladığını belirterek, şöyle dedi: Eşimle birlikte kendimizi çocuklarımızın eğitimine adadık. Eşimin aldığı maaş çocuklarımızın eğitimine yetmiyordu. Bende ev hanımı olduğum için evde sabahlara kadar el işleri yaptım. Elimde el işi ile uyuduğum günler oldu. Tutumlu davrandım. Allah'ıma şükürler olsun çektiğimiz zorlukların neticesini aldık. Çocuklarım okudu ve kendi ayaklarının üzerinde durabilecekler. Çocuklarımdan aldıkları eğitimle ülkemizin kalınmasına yardımcı olmalarını istiyorum."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Helal olsun böyle babaya!
  • 05.11.2015 15:40

Helal olsun böyle babaya!

Kamuda hizmetli olarak çalışan Emin Keskin, mesai saatleri dışında inşaatlarda ç ...