maritbet girişmaritbet
Hazır Beton Fuarı bugün açılıyor

Hazır Beton Fuarı bugün açılıyor

Dev projelerin hızlı ve güvenli olarak hayata geçmesini sağlayan hazır beton ve inşaat tedarikçileri Beton İstanbul 2017'de bir araya geliyor.

Kalite Fuar Yapım A.Ş. ve Türkiye Hazır Beton Birliği isbirligiyle düzenlenen "Beton İstanbul 2017; Hazır Beton Fuarı ve Kongresi", hazır beton ve inşaat sektörü ile tedarikçilerinin geleneksel buluşma noktası olarak, 13-15 Nisan 2017 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi'nde sektörü bir kez daha buluşturuyor. 

9. Hazır Beton, Çimento, Agrega, inşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı; Beton İstanbul 2017'de, agrega ve çimento üreticileri, katkı maddeleri üreticileri, maden ve tas ocağı isletmeleri, makina ve ekipman üreticileri, ilgili kamu kurumlan ve sektörel yayınlar ürün ve hizmetlerini tanıtırken, yeni is bağlantıları kurma olanağı bulacaklar. 

Yenilikler burada! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Türkiye Müteahhitler Birliği, Türkiye İnşaat Sanayicileri işveren Sendikası, İstanbul ve Ankara Sanayi Odaları ile Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından da desteklenen ve katılımcıların KOSGEB'in teşvik uygulamalarından yararlanabildiği Beton İstanbul 2017 Fuarı, sektörün ihtiyaç duyduğu ürünler ile birlikte yeniliklere de ev sahipliği yapacak. 

Hazır beton, agrega ve inşaat sektörlerindeki son teknolojik gelişmeleri ve yeni ürünleri bir arada görecek olan fuar ziyaretçileri, ürünleri inceleme ve bilgi almanın yanı sıra toplu alım yapma imkanına da sahipler. 

Yurt içi ve yurtdışından fuarı ziyaret edecekler arasında inşaat firmalarının üst düzey yöneticileri, kamu kurumu temsilcileri, inşaat, mimarlık, kimya ve makina fakültelerinden akademisyen ve uzmanlar olacak.

Uzmanlar kalite ve çevre konusunda neler söylüyor? 

Fuara eş zamanlı olarak düzenlenen Beton 2017 Kongresi kapsamında düzenlenecek konferans ve seminerlerde; hazır betonun hazırlanması, taşınması ve kullanılmasına ilişkin süreçlerde kalite kontrolü ve çevre etkileri ele alınacak. Beton bileşenleri, üretimde ve yerinde nitelik denetimi, özel betonlar, özel projelerde beton tasarım ve çözümleri, beton üretiminde geri kazanım ve geri dönüşüm, beton yollar ve karayolu beton güvenlik yapıları, beton santrali ve sevkiyat verimlilikleri, beton teknolojisinde son gelişmeler baslıkları altında sektörünün gelişimine katkı sağlayacak bildiriler sunulacak. Uzman firmaların temsilcileri, akademisyenler, yerel ve merkezi kamu kurumlanma temsilcileri görüş alışverişinde bulunacaklar. 

"Sektörün önemini vurgulamak için çalışıyoruz!" 

Kalite Fuar Yapım A.5. Yönetim Kurulu Başkanı Dağhan Mumcuoğlu konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: 

"Beton Fuarları, ülkemizin ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın hazır beton 
alanındaki tek ve en büyük organizasyonu olarak dokuzuncu kez sektörü buluşturuyor. Tekli yıllarda İstanbul'da düzenlediğimiz Beton Fuarı'nı çift yıllarda İzmir'de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda bir sonraki buluşmamız 2018'de İzmir'de olacak. Beton Fuarı'nın ülkemizin dünyaya acılan önemli kapılarından biri olan İzmir'in bu alandaki gelişimine yeni bir ivme katacağı kanaatindeyiz. 

Türkiye Hazır Beton Sektörü, sadece ülkemizin değil, içinde bulunduğumuz tüm bölgenin en aktif sektörlerinden biri. Avrupa'da hazır beton üretiminde birinciyiz. Üretimde en gelişmiş teknolojileri kullanıyoruz ve bu yüksek kaliteli üretimin büyük bölümünü ihraç ediyoruz. Bu nedenle Beton Fuarları, ticari ve ekonomik acıdan uluslararası bir öneme sahip. Biz de bu önemi vurgulamak ve geliştirmek için çalışıyoruz. 

Bu gayretle, son bir yıldır yaşanılan ekonomik darboğaza rağmen fuarımıza yurtiçi ve yurt dışından büyük ilgi çekmeyi basardık. İçinde bulunduğumuz coğrafyadaki hazır beton sektörünün en büyük buluşma noktası olan fuarımızda 150 kadar markayı 5.000 profesyonelle buluşturmayı hedefliyoruz." 

Fuar, İstanbul Fuar Merkezi / Yeşilköy'de 9-10-11 no'lu salonlarda 15.Nisan.2017 Cumartesi günü saat 18.00 e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Türkiye çimento üretiminde Avrupa'da lider 

Türkiye çimento sektörü üretimde Avrupa birincisi olurken, dünyada Çin, Hindistan, ABD ve Iran ile birlikte ilk beş sırada yer alıyor. 

İhracatta ise Çin ve İran'dan sonra ilk üçte yer alan Türkiye çimento sektörü, ülke ekonomisinin de lokomotifi durumunda bulunuyor. 

2016 yılında çimento üretiminde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 5-6'lık bir artış gerçekleşti. Bu dönemde üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 9.9 u ihraç edildi. 2016 yılında iç satışlarda yüzde 4.9, çimento ihracatında ise, yüzde 0.81'lik bir artış yaşandı. Bölgesel bazda ise iç satışlarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışındaki satışlarda ise artış yaşandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Doğru alınmayan taze beton numuneleri yanıltıcı sonuçlara sebep oluyor"
  • 02.03.2023 15:45

"Doğru alınmayan taze beton numuneleri yanıltıcı sonuçlara sebep oluyor"

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beto ...

"Depreme karşı en etkili çözüm riskli yapıların dönüştürülmesidir"
  • 07.02.2023 11:14

"Depreme karşı en etkili çözüm riskli yapıların dönüştürülmesidir"

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Kahramanmaraş'ta meydana gelen d ...

THBB: İnşaatta, güven ve beklenti artmıyor!
  • 14.12.2022 10:41

THBB: İnşaatta, güven ve beklenti artmıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantıl ...

İnşaat sektörünün yapı taşları BETON 2023’te buluşacak
  • 28.11.2022 15:55

İnşaat sektörünün yapı taşları BETON 2023’te buluşacak

Türkiye Hazır Beton Birliği ve TG Expo ortaklığı ile düzenlenen “BETON 2023 Hazı ...

"İnşaat sektörü geçen yıla göre yavaş seyrediyor"
  • 11.11.2022 11:09

"İnşaat sektörü geçen yıla göre yavaş seyrediyor"

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantıl ...

İnşaat sektörü 2022'nin son çeyreğine yavaşlayarak girdi
  • 14.10.2022 16:04

İnşaat sektörü 2022'nin son çeyreğine yavaşlayarak girdi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla ba ...