maritbet girişmaritbet
Hayranı olduğunuz filmlerin çekildiği 10 gerçek mekan!

Hayranı olduğunuz filmlerin çekildiği 10 gerçek mekan!

İşte gördüğünüz anda sizin de gitmek istediğiniz yada "Gerçekten böyle bir yer var mı?" diye hayran olduğunuz filmlere dekor olan eşsiz mekanlar.

10- Alnwick Kalesi / Harry Potter Serisi – Hogwarts

alnwick kalesi

Kimilerinin çocukluğuna kimilerinin de gençlik dönemine denk gelen Harry Potter serisinin efsanevi okulu Hogwarts'ın gerçek dünyada da var olduğunu söyleyerek listemize başlıyoruz.

İngiltere'nin sayılı ikonik kalelerinden biri olan Alnwick Kalesi, Northumberland şehrinin Alnwick kasabasında yer alıyor. Yolunuz Northumberland'a düşerse mutlaka uğrayıp Hogwarts atmosferini canlı olarak yaşamanızı tavsiye ederiz.

9- Bourne Wood / Birçok filmin çekimi burada yapılmış

Bourne Wood

İngiltere'nin Surrey şehrinin Farnham kasabasında yer alan Bourne Wood, birçok yönetmenin tercihi ve ilk aklına gelen yer olarak tarihe geçmiş. Bourne Wood'da çekilen filmlere buradan göz atabilirsin.

Gladiator, Harry Potter, Captan America, War Horse, Thor: The Dark World ve Avengers: Age of Ultron bu filmlerden sadece birkaç tanesi.

8- Doune Kalesi / Monty Python And The Holy Grail – Kutsal Kadeh

Doune Kalesi

İskoçya tarihinin koruma seviyesi en yüksek kalesi olan Doune Kalesi, 1975 yapımı Monty Python And The Holy Grail – Kutsal Kadeh filmi de bu kalede çekilmiş.

7- Mentmore Kuleleri / Batman Begins – Men of Steel

Mentmore Kuleleri

1852-1854 yılları arasında Baron Mayer de Rothschild tarafından Buckinghamshire‘da inşa edilmiştir.Batman Begins filminde Wayne Manor olarak bildiğimiz Mentmore Kuleleri Birleşik Krallıkta, tarihi veya mimari açıdan özel öneme sahip yapılardan biridir.

Ayrıca Eyes Wide Shut, Johnny English, Ali G Indahouse gibi filmlere de ev sahipliği yapmıştır.

6- Neuschwanstein Şatosu / Uyuyan Güzel

Neuschwanstein Şatosu

Disney‘in efsanevi Uyuyan Güzel filmindeki şatonun oluşmasında ilham kaynağı olan Neuschwanstein Şatosu, Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Füssen yakınlarındaki Hohenschwangau kasabası yakınında bulunan sarp bir tepeye kurulmuş. 6 katlı, 19. yüzyıl Neo-romantisizm mimari stiliyle yapılan kaledir.

5- Angel Şelalesi / Up – Yukarı Bak

Angel Şelalesi

2010 yılında En iyi Animasyon Filmi ödülüne layık görülen Up (Yukarı Bak) filminde sıkça gördüğümüz bu şelale, Venezuela'da bulunan Dünyanın en yüksek şelalesidir. 1949 yılındaki ölçümlere göre 979 metre olan Angel Şelalesini Yukarı Bak filminden hatırlayamayanlar için;

Angel Şelalesi

4- Henry River Mill Köyü / The Hunger Games – Açlık Oyunları

Henry River Mill Köyü

The Hunger Games filmindeki 12. Mıntıka çekimlerinin yapıldığı Henry River Mill Köyü, Kuzey Karolina eyaletinin Hildebran kasabasında yer almaktadır. Set alanına ve köy sakinlerine verilen rahatsızlıklar sebebiyle ziyarete kapatılmış.

3- Martha's Vineyard / Jaws

Martha's Vineyard

Martha's Vineyard, ABD'nin Massachusetts eyaletine bağlı Atlantik Okyanusu'nda yer alan ada. Güneybatıda yer alan ada 15.000 nüfusa sahiptir. Beyaz Köpekbalığı saldırılarının bolca olduğu bu ada, Steven Spielberg‘in de dikkatini çekmiş olacak ki efsanevi Jaws filmini de bu adada çekmeye karar vermiş. Martha's Vineyard çevresinde boyutları 15-20 metreyi aşan yaklaşık 420 köpekbalığının yaşadığı rivayet edilmektedir.

2- Timberline Locası / The Shining – Cinnet

Timberline Locası

Stanley Kubrick'in dünya sinemasına miras olarak bıraktığı The Shining / Cinnet filmine ev sahipliği yapan Timberline Locası (Diğer adıyla  Overlook Hotel) Amerika'nın Oregon eyaleti sınırları içerisinde yer almaktadır. Cinnet filminden sonra meraklıları tarafından ziyaretçi akınına uğramış sonra da kayak ve dağ evi olarak işletilmeye başlamıştır. Fırsatım olursa gideceğim ikinci yer olarak aklımın bir köşesinde yer almaktadır.

1- Matamata / The Lord of the Rings @Shire

matamata

Yüzüklerin Efendisi filmindeki Shire gerçek evet! Yeni Zelanda'nın Matamata kasabasında yer alan bu bölge Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinden sonra Matamata meclisi tarafından Hobbiton olarak tarihe geçmiş ve kasabanın girişine “Hobbiton'a hoşgeldiniz!” tabelası asılmış.

filminebandim.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hayranı olduğunuz filmlerin çekildiği 10 gerçek mekan!
  • 04.03.2015 16:31

Hayranı olduğunuz filmlerin çekildiği 10 gerçek mekan!

İşte gördüğünüz anda sizin de gitmek istediğiniz yada "Gerçekten böyle bir yer v ...