maritbet girişmaritbet
Hayaller markalı konut, hayatlar Esenyurt!

Hayaller markalı konut, hayatlar Esenyurt!

Markalı konut adı altında inşa edilen birçok yapı, Esenyurt'ta Türk aile yapısını bozan stüdyo dairelerin birikmesine neden oldu.

Bir dönemin gözdesi Esenyurt son yıllarda sıkıntılı süreçten geçiyor. Markalı konut projelerinin yıldızı konumundan hızla aşağıya düşen Esenyurt, tasarım hatalarıyla dolu binaları ve dar sokaklarıyla adeta yaşayan ölü tabirini canlandırıyor. Yazımızın ikinci bölümünde bölgede faaliyet gösteren firmalar için elimize ulaşan şikayetleri deşifre edeceğiz. Emlaktasondakika olarak her zaman doğruları yazmayı sürdüreceğiz.

Markalı konut projeleri kapsamında hiç şüphesiz en fazla stoğun olduğu ilçe Esenyurt. Burada konut alırken çok dikkat edilmesi gerekiyor. Projenin bulunduğu alanın çevresi, bölgede geçmiş dönemde yaşananlar, problemler hepsi araştırılmalı…

Önlenemez düşüş sürüyor

Esenyurt'ta yarım kalmış onlarca inşaat, teslimi yıllarca gecikmiş birçok proje var… Bir dönem imar skandalıyla çalkalanan Esenyurt'tun düşüşü tüm hızıyla devam ediyor.

Katliamcı markalı konutta yakalandı

2017 yılının ilk gününde eğlence mekanında onlarca kişiyi acımasızca katleden Masharipov, Esenyurt'ta birçok projeye imza atan firmanın projesinde yakalanmıştı. Bu olay sonrasında markalı konutlardaki güvenlik sıkıntısı bir kez daha gündeme gelmiş ve uzunca bir süre tartışılmıştı.

Binlerce Fİ Yapı mağduru var

Bir dönemin iddialı ismi olan ve daha sonra iflas bayrağını çeken, son dönemde FETÖ'den hapse girmesiyle gündeme gelen Fikret İnan'ın Fiyapı markası da bölgede ölü markalı konutlar doğmasına neden oldu. Yıllarca boş kalan binalar daha sonra bölüm bölüm tamamlanmaya başladı. Ancak son olarak Fi-Tower'da yaşanan asansör kazasında bir bebeğin boşluğa düşerek hayatını kaybetmesi, insan hayatına önem verilmediğinin bir diğer göstergesi olarak göze çarpıyor…

Yıllarca insanların para biriktirip bir ev sahibi olmak için tercih ettikleri Esenyurt, aynı insanların stresten hastalık sahibi olmasına hatta hayatlarını kaybetmesine neden oldu…

Bulut İnşaat projeleri "Bulut" oldu

Bulut İnşaat ise binlerce aileyi mağdur etti ve akıbeti belli olmayan projeler için çalıştı, yaptıkları da oldu ancak birçoğu hayal ürünü projelere imza attı. Son olaak 910 yıla kadar hapsi istenen Temel Bulut, geçtiğimiz günlerde çay bahçesinde yakalandı.

Ruhsatsız evleri satmakla suçlanan Ukra

Aynı bölgede faaliyet gösteren Ukra İnşaat ise bitirdiği projelerden sonra iflas bayrağını çekti. Son projesi uzun süre sürüncemede kaldı. 2016 yılında şirketin sahibi Atila Yavuz'un da aralarında yer aldığı şirket ortakları için 91 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılmıştı.

Makrom ve Osmanlı İnşaat mağdurları

Makrom Yapı ve Osmanlı İnşaat'ın yarım bıraktığı, hatta hiç yapmadığı bazı projeleri Esenyurt'ta önlemez facianın başlangıcı oldu. Bunun yanı sıra Life in Vera, Vera Residence projelerine parasını kaptıranların Allah yardımcısı olsun. 

Maketten konut satışı yapıp evleri teslim etmeyen ve 800'e yakın mağduru bulunan Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı için hapis istemiyle dava açıldı. Abisi Osman Nuri Bakırcı ise ondan farksızdı.

Stüdyo daireler toplumun dengesini bozdu

Tüm bunlar aslında yeni bir kavramı hayatımıza sokmaya çalıştı; 1+0 namıdiğer stüdyo daire… Türk aile yapısını göz ardı edilerek hayata geçirilen stüdyo daireler aslında topluma büyük zararlar verdi. Öyle ki hücre evi olarak kullanılırken Polis tarafından basılan mı dersiniz yoksa günlük kiralık ev olarak kullanılan mı?

Türk halkının örf ve adetlerine uygun olmayan konutların yapımı aslında ağırlıklı Esenyurt'ta başladı… O nedenle Esenyurt'tan ev alırken, projenin geçmişini, yapımcı firmasını, firmanın yaptığı diğer işleri mutlaka inceleyin. Hatta bölgede faaliyeti devam eden firmaların özellikle bitmiş projelerine yerinde bakmak gerekiyor.

Esenyurt'ta ev alacaklar çok dikkat etmeli

Özetle Esenyurt bölgesinden ev alacak kişilerin çok detaylı inceleme yapması gerekiyor. Tabi yukarıda saydığım nedenle hala midelerini bulandırmadıysa… Aman dikkat, yanlışlıkla hücre evi veya daha önce günlük olarak kiralanmış alıyor olabilirsiniz… Esenyurt'un bir diğer adı da “Mağduriyetler Şehri” olabilir, ne dersiniz…

Artık stüdyo daire yasak

Şimdi tüm bu saydıklarıma ek olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelikle birlikte stüdyo dairenin yapımı yasaklandı. Kötü amaçla kullanımından dolayı yasaklanan stüdyo daireler Esenyurt'ta piyasayı aşağıya çekti, öyle olmaya da devam edecek. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin kararıyla en küçük 1+1 daire yapımına izin var. Geçmiş olsun Esenyurt…            

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bir ayda binlerce konut satıldı, o ilçede ev kalmadı!
  • 26.10.2020 14:13

Bir ayda binlerce konut satıldı, o ilçede ev kalmadı!

Milyona yaklaşan nüfusuyla küçük bir şehri andıran Esenyurt'ta sadece Eylül 2020 ...

Hayaller markalı konut, hayatlar Esenyurt!
  • 06.02.2018 12:06

Hayaller markalı konut, hayatlar Esenyurt!

Markalı konut adı altında inşa edilen birçok yapı, Esenyurt'ta Türk aile yapısın ...

Osmanlı İnşaat mağdurları eylem yaptı
  • 26.09.2017 15:42

Osmanlı İnşaat mağdurları eylem yaptı

Esenyurt'ta konut almak isterken bazı inşaat firmaları tarafından mağdur edildik ...

Esenyurt'taki konut mağdurlarından tabutlu protesto!
  • 23.10.2016 16:31

Esenyurt'taki konut mağdurlarından tabutlu protesto!

Esenyurt'ta 2 inşaat firmasının mağdur ettiği bir grup vatandaş toprağa tabut gö ...

Esenyurt’taki projeleri Araplara Boğaz’da diye pazarladılar!
  • 14.09.2013 11:15

Esenyurt’taki projeleri Araplara Boğaz’da diye pazarladılar!

Türkiye’den gayrimenkul alan bazı yabancılar maketten satışların kurbanı olurken ...