maritbet girişmaritbet
Hatay'da Ödüllü En Güzel Balkon Yarışması düzenlenecek

Hatay'da Ödüllü En Güzel Balkon Yarışması düzenlenecek

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği işbirliğiyle "Ödüllü En Güzel Balkon Yarışması" için protokol imzalandı.

Hatay'ın Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Antakya'da bir restoranda düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de şehirlerin bir kimlikle ön plana çıkma, marka olabilme ve marka değerlerini ön plana alma gayreti içerisinde olduğunu belirtti.

Payas'ta bulunan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde daha önce bir restorasyon çalışması yaptıklarını hatırlatan Altan, tarihi değerlere sahip çıkıldığı zaman halkın da kendilerine sahip çıktığını gördüklerini aktardı.

Hedeflerinin bir algı oluşturup farklılığı yaşatabilmek olduğunu ifade eden Altan, şöyle konuştu:

"Eskiden balkonlar çok önemliydi. Şimdi ise evde kullanılmayan eşyaların konulduğu bir yer haline geldi. Şehrimize bir şeyler yapma kaygısı, gayretiyle böyle bir işe adım attık. Türkiye'de ilkleri gerçekleştiriyoruz, dedik. Bu çalışma üniversitelerle yapılan ilk defa bir balkon düzenleme çalışmasıdır. 18 yaşını doldurmuş, Payas'ta ikamet eden herkes katılabilir. Amacımız, balkonların güzelleşmesi. Payas Belediyesi olarak bütün çiçekleri biz karşılayacağız, teknik desteği de hocalarımız verecek." 

MKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi İşler, üniversite olarak belediye, resmi kurumlar ve vatandaşlarla iç içe bulunma gayreti içerisinde olduklarını anlattı. 

Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği Başkanı Fatih Özcan da böyle bir projede yer aldığı için mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bu arada 14-23 Mayıs'ta başvuruların alınacağı yarışma kapsamında, akademisyenlerce katılımcılara doğa ve çevre bilinciyle ilgili sunumlar yapılacak, üniversite öğrencileri balkon sahipleriyle "Balkon Peyzaj Projesi" hazırlayacak.

Yarışma kapsamında, Payas Belediyesi proje ortaklarıyla "Balkon Peyzaj Çalıştayı" gerçekleştirilecek ve katılımcılara çiçek temin edecek.

Yarışmada birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira, 3 ayrı katılımcıya da biner lira ödül verilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay'da Ödüllü En Güzel Balkon Yarışması düzenlenecek
  • 17.05.2017 14:58

Hatay'da Ödüllü En Güzel Balkon Yarışması düzenlenecek

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği işbirliğiyle " ...