maritbet girişmaritbet
Hat bekleyen dolmuşçulara belediye sözü!

Hat bekleyen dolmuşçulara belediye sözü!

Mersin'de sefer izni iptali olduğu için 17 yıldır araçlarını çalıştıramayan dolmuşçulara gün doğdu.

Mersin'de biriktirdikleri paralarla 1998'de toplu taşıma için hat kuran ancak verilen sefer izni iptali olunca 17 yıldır araçlarını çalıştıramayan dolmuşçulara, konunun yeniden gündeme alınmasıyla direksiyon başına geçme ümidi doğdu.

"Adalet arıyoruz" yazılı afiş astıkları duraklarında çürümeye yüz tutmuş dolmuşlarının başında nöbet tutan SS 138 No'lu Yeni Bulvar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Serbes, AA muhabirine, taksicilik yaparken 1998'de, Okan Merzeci Bulvarı çevresindeki yerleşim yerlerinin çoğalmasıyla bölgede ulaşım ihtiyacı doğacağını düşünerek, 134 şoför ile Yeni Hal Kavşağı-Mersin Üniversitesi yerleşkesi güzergahında "dolmuş-taksi" işletmek için başvuru yaptıklarını anlattı.

Serbes, aralarında topladıkları 65 bin lirayı Mersin İdmanyurdu'na bağışladıktan sonra 1999'da Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezinden (UKOME) hatları için gerekli onayı aldıklarını belirterek, şunları söyledi: 

"Yedi koltuklu 'dolmuş-taksi' işletmek için İl Trafik Komisyonu'ndan da iznimizi almıştık. Tam direksiyona geçmeyi beklerken Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası, hattımız için verilen onay kararının iptali için mahkemeye başvurdu. Adana İdare Mahkemesinde görülen davanın ardından hattın sadece "dolmuş" olarak işletilmesi kararı çıkınca SS 138 No'lu Yeni Bulvar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini kurup, dolmuşlarımızı alarak verilen onay kararının uygulanması için yeniden başvurduk."

Serbes, bu sefer de başvurularının, UKOME'ce "ihtiyaç olmadığı" gerekçesiyle reddedildiğini, o günden beri hukuk mücadelelerini ve eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın gündeminde

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Namlı da işletilmesi planlanan hat ve bölgesinin, UKOME'nin gündeminde olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü anlatan Namlı, "Bu bölgedeki hareketli insan sayısını ölçmeye çalışıyoruz. Bu aksın iki ucundaki Tırmıl Sanayi Bölgesi ve Mersin Üniversitesi ile de görüşüyoruz. Buralara resmi talepte bulunduk. Bu akstaki ihtiyaçları öğrenmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Namlı, bölgenin nüfusunun hızla arttığını ve mevcut hatların her ne kadar güçlendirilse de istenilen seviyeye henüz gelmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bununla alakalı belirli çalışmalar yapıyoruz. Emsal şehirlerdeki yeni güzergahların tesislerinin nasıl yapıldığını araştırıyoruz. İnşallah UKOME'nin haziran gündemine kadar ortaya net bir görüntü çıkacağını düşünüyorum. Aynı zamanda şoförler odası, minibüsçüler odası gibi meslek odalarıyla da görüşüyoruz. İnşallah net bir şey çıkacak ortaya. Ama sadece 'A durağı', 'B durağı' için değil, kentteki bütün ulaşım sorunlarını çözmek istiyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hat bekleyen dolmuşçulara belediye sözü!
  • 24.05.2015 13:32

Hat bekleyen dolmuşçulara belediye sözü!

Mersin'de sefer izni iptali olduğu için 17 yıldır araçlarını çalıştıramayan dolm ...