maritbet girişmaritbet
Haritacılar Dünya Kongresi başladı

Haritacılar Dünya Kongresi başladı

Uluslararası Haritacılar Federasyonu (FIG) ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasınca düzenlenen "26'ncı FIG Dünya Kongresi" İstanbul'da başladı.

Kongre Düzenleme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Kongre Merkezi'nde dün başlayan "26'ncı Uluslararası Haritacılar Federasyonu (FIG) Dünya Kongresi"nde 100 ülkeden bin, yurt içinden yaklaşık 1500 mesleki katılımcı yer aldı.

 FIG Başkanı Prof. Dr. Chryssy Potsiou, açılışta yaptığı konuşmada kongrenin önemine değinerek, "Dünyanın tam haritasının çıkarılması lazım. Bu bizim görevimiz. Digital okuryazarlığımızı arttırmamız lazım." ifadelerini kullandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk de Türkiye'nin haritacılık alanında derin tecrübeye sahip olduğunu belirterek, tapu ve kadastro hizmetlerini uluslararası düzeye taşımaya çalıştıklarını aktardı. 

Türkiye'de 57 milyon parsel bulunduğuna dikkati çeken Öztürk, bunların hepsinin sayısal ortamda tutulduğunu bildirdi. 

Kongrenin Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenlerden eski Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Candaş ile Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı Uluslararası Haritacılar Federasyonu (FIG) Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Ercan da kongrenin Türkiye'de düzenlenmesinin önemine ilişkin birer konuşma yaptı. 

Kongre, FIG Başkanı Prof. Dr. Potsiou ve Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile Prof. Dr. Ali Parsa'nın konuşmacı olarak katıldığı "Kentsel Gelişim" başlıklı oturumla başladı. 

Kongrede, başta "Gayrimenkul Değerleme", "Kent Bilgi Sistemleri", "Kadastro", "Kentsel Dönüşüm", "Akıllı Şehirler", "Uydu Ölçmeleri", "Mühendislik Ölçmeleri", "Bilgi Teknolojileri", "Mekansal Planlama", "Kırsal Kalkınma", "Kentleşme Politikaları", "İnşaat Ekonomisi ve Yönetimi" başlıkları olmak üzere birçok konuda bildiriler sunulacak. 

Kongre, 11 Mayıs'ta sona erecek.

Yorum Yaz