maritbet girişmaritbet
Halit Dumankaya tutuklandı!

Halit Dumankaya tutuklandı!

FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 44 kişiden, aralarında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya'nın da bulunduğu 7 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerin sorgusu tamamlandı.

37 şüpheliye adli kontrol

Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmaları talebiyle sevk edilen 44 şüpheliden, 37'sini adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bıraktı.

Çekler üzerine kurban, burs, zekat gibi ibarelerin bulunması

Hakimlik, şüpheliler Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya, Ayhan Büyükkaya, Göksel Işık ve Adem Savaş'ın "Suçtan kaynaklı mal varlığını aklama" ve "Terör örgütüne finansman sağlama" suçlarını işlediğini gösterir banka hesap hareketleri, ilgili hesaplara giren çekler üzerine yazılı kurban, burs, zekat gibi ibarelerin bulunması, bir kısım çeklerin iş yapılan kişilere karşılık yapılan ödemelerden, bir kısmının bu şahısların beyanları doğrultusunda rızaları olmaksızın bağış veya yardım adı altında ciro ettirilip alıkonulması ve bu çeklerin FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla açılmış olan hesaplara yine bu şüphelilerden bir kısmının ciro edilerek girilmesi gibi kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi.

"Maltepe imamı"yla görüşme

Diğer şüpheliler Mehmet Kızılkaya, Şerif Karaman ve Nihat Kayalıdağ'ın da "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işlediğini gösterir banka hesap hareketleri bulunması, adı geçen terör örgütünün yönetici kadrosunda bulunan özellikle "Maltepe imamı" olarak adlandırılan Murat Koca ile telefon görüşmelerinin bulunması gibi somut kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına hükmedildi.

Dumankaya İnşaat basın açıklaması;

"Basın yayın organlarında yer aldığı üzere, 18 Nisan 2016 Pazartesi günü Mali Şube Müdürlüğü'ne davet edilmeleriyle başlayan sürecin devamında, Yönetim Kurulu Üyelerimiz bugün itibariyle serbest bırakılmışlardır. 

Yönetim Kurulumuzun Murahhas Üyesi Sayın Halit Dumankaya ile ilgili mahkeme süreci halen devam etmektedir. Süreç, tüm Yönetim Kurulu Üyelerimizin hukuki ve yasal kişilik hakları çerçevesinde avukatları tarafından yürütülmektedir. Süreci Kurum olarak bizler de yakından takip etmekteyiz.

Dumankaya İnşaat, bugüne kadar gerçekleştirdiği ekonomik ve sosyal faaliyetlerinde, Devletin ve Milletin bölünmez bütünlüğüne karşı yüksek bir hassasiyet içerisinde tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiştir. İdari otoritenin meşru gördüğü kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı yardımlar ile ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer üretmeye devam edecektir.

Sayın Halit Dumankaya'nın ifade ettiği gibi; “Ülkesini çok seven bir aileyiz. Ülkemize zarar verecek hiçbir kuruma, kişiye, ne yardımda bulunuruz, ne de koruruz. Böyle düzgün bir aile yapımız vardır…"

Şirketimizin kurucusu, 1991–1999 yılları arasında iki dönem milletvekilliği yapmış, hayırsever kişiliği ile tanınan, Yönetim Kurulumuzun Murahhas Üyesi Sayın Halit Dumankaya'nın en kısa sürede aramıza döneceğine ve yeniden emeklilik günlerinde,  büyük bir heyecan ve azalmayan enerjisiyle tüm tecrübesini gelecek nesillerle paylaşacağına ve kişiliğiyle örnek olmaya devam edeceğine olan inancımız tamdır.

Devletin gücüne, siyasi otoriteye ve adalete olan güvenimiz, inancımız eksiksiz olarak devam etmektedir. Yargı sürecinin en kısa sürede sonuçlanacağına inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!
  • 29.08.2016 14:59

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!

Ünlü sunucu Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya reklam yüzü oldu. ...

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!
  • 14.01.2016 15:51

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!

2016'da 1.2 milyar liralık değere sahip Fikirtepe ve Çayırova projelerini satışa ...

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!
  • 12.09.2015 15:40

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!

Dumankaya İnşaat'ın kampanya tanıtım reklamında Saba Tümer rol alacak. ...

Dumankaya ve Al Mazaya basın toplantısı!
  • 24.02.2015 10:21

Dumankaya ve Al Mazaya basın toplantısı!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya, Türk gayrimenku ...