maritbet girişmaritbet
Haliçport ve Galataport için tarih 2023!

Haliçport ve Galataport için tarih 2023!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Haliçport ve Galataport projelerinin 2023 vizyonunda olduğunu söyledi.

İstanbul'un en eski semtleri arasında yer alan Beyoğlu, bugünlerde kentsel dönüşümle yatıp kalkıyor. Tarihi binaları, İstiklal Caddesi, Piyalepaşa, Okmeydanı, Haliç ve Hasköy gibi semtleriyle Beyoğlu, megakentin popüler semtleri arasında yer alıyor.

Bugüne kadar birçok projenin gerçekleştirildiği Beyoğlu bölgesinde kentsel dönüşümle birlikte yenilenme süreci başladı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bölgede dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi.

galataport projesi

Devam eden ve hazırlıkta olan projelerin olduğunu dile getiren Ahmet Misbah Demircan, özel sektörün kendi çabalarıyla yeni projeler ürettiklerini söyledi. Demircan ‘Genele bakıldığında hem kamu hem de özel sektör sürekli Beyoğlu'na yatırım yapıyor. Buradaki her yeni proje bölge insanına aş ve iş oluyor' diye konuştu.

10 milyar liralık yürüyen iş

Son 10 yılda 100 bin kişiye istihdam sağlandığını, bunun 50 milyarlık bir yatırım anlamına geldiğini belirten Ahmet Misbah Demircan ‘Şu anda 1.1 milyon metrekarelik inşaat yapılıyor ki bunların değeri 10 milyar lira civarında' dedi. Beyoğlu'nda toplam yapı stokunun 30 milyon metrekare olduğu açıklanmıştı.

Haliç ve Galataport için tarih 2023

Haliçport ve Galataport projelerinin 2023 yılında kadar realize olacağını belirte Demircan ‘Bu projeler 40 milyar liralık büyüklükte. Okmeydanı da yenilendiğinde çok özel bir bölge olacak. Biz, Beyoğlu Belediyesi olarak yatırımcılarımızı destekliyoruz. Bu da şehre destek anlamına geliyor' ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm iki açıdan önemli

Kentsel dönüşümün iki açıdan önemi olduğunu dile getiren Demircan ‘Deprem merkezli kentsel dönüşümle sağlıksız yapılar dönüşüyor. Ancak depreme karşı niteliksiz yapıların olduğu yerler, çarpık yapılaşmanın yer aldığı bölgeler. Bu doğrultuda dönüşümün amacını yaşanabilir ve sağlıklı çevre ile depreme dayanıklı yapıları oluşturma olarak açıklayabiliriz' şeklinde konuştu.

Feyzullah Yetgin- Tarlabaşı 360

Çalık olarak ilçemize önemli bir katkı yapıyoruz. Biz Tarlabaşı projesine ilk olarak 2007 yılında start verdik ve o günden bugüne çalışmalarımız sürüyor. 500 hak sahibi vardı ve Beyoğlu Belediyesi vasıtasıyla tamamıyla anlaştık.

İnşaatı ve satışları devam eden Tarlabaşı 360'da 2016 başında ilk teslimleri yapmayı düşünüyoruz. Taksim Meydanı'na 350 metre olan projemiz 220 metrelik dev bir cepheye sahip. Ofis bölümümüz LEED Gold Sertifikası alacak. Ruhsat aldığımız adalarda satışlarımız devam ederken ofislerin yüzde 80'ini sahiplerini buldu.

Kaan Yücel- Piyalepaşa Gayrimenkul

Beyoğlu, bu şehrin en eski parçalarından birisi. Olması beklenen depremle birlikte sosyal hayat düşünüldüğünde bu kadar eski yapının olduğu bir yerin yenilenmesi gerekiyor. Bizim proje yaptığımız Piyalepaşa'da binaların tamamın neredeyse 40-50 yıllık ve kaçak. O açıdan bölgede tüm problemlerin çözümü kentsel dönüşümden geçiyor.

2012 yılında bölgenin riskli alan ilan edilmesiyle proje geliştirme çalışmalarına başladık. İmarı çıkmış durumda olan projemizin avam projesine İBB'de onay verdi. Şu anda Beyoğlu Belediyesi'yle ruhsat çalışmalarını yürütüyoruz. MIPIM Fuarı'nda da satışlara başlayacağız.

650 bağımsız birimin yer aldığı 82 bin metrekare alanda proje üreteceğiz. Tapulu kısımların yüzde 95'iyle anlaştık. Tapusu olmayan bölgelerde de ciddi bir ilerleme kaydettik. Ruhsat alındığında mülkiyet sorunu zaten ortadan kalkmış olacak. Piyalepaşa projesinde 950 konut olacak, bunların 215 tanesini hak sahiplerine veriyoruz.

Alaeddin Babaoğlu- AMPLIO Emlak

25 yıllık yurtdışı mazisinden sonra Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdiğimde ilk durak Beyoğlu oldu. Beyoğlu başta olmak üzere Haliç'i, üzeri tozla kaplanmış altın olarak görüyoruz. Haliçe Nazır projemize hem arsa sahibi hem de yatırımcı olarak destek sağladık. Dönüşüm için ilk olarak halkın başvuruda bulunduğu bölgede inşa edilecek proje kapalı olmayacak.

Bu sene içerisinde mutlaka inşaatına başlayacağımız Haliçe Nazır projemizde yaklaşık 300-350 konut bulunacak. Diğer bir ismi de Örnektepe olan bölgede hayata geçireceğimiz proje Beyoğlu Belediyesi'nin öncülüğünde yapılıyor. Burada hak sahipleriyle görüşmeler dahi belediye üzerinden yürüdü. Biz yeni yatırımlarımızı da Beyoğlu sınırlarında yapacağız. Belediyenin bizden tek isteği örnek proje yapılması.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galataport'tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor
  • 28.04.2022 15:00

Galataport'tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor

Costa Cruise, mayıs ayı itibarıyla İtalyan Costa Cruises ve Alman AIDA Cruises m ...

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan Galataport etkinliği!
  • 24.04.2022 10:07

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan Galataport etkinliği!

Türkiye’nin ilk ve tek daimi ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Se ...

Beymen Galataport İstanbul mağazası açıldı!
  • 12.04.2022 10:55

Beymen Galataport İstanbul mağazası açıldı!

50 yılı aşkın tarihi boyunca vizyoner duruşu ve projeleriyle moda dünyasına yön ...

Galataport İstanbul'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor!
  • 12.04.2022 09:42

Galataport İstanbul'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor!

Galataport İstanbul, eski gelenekleri günümüze taşıyan “Nostalji İstanbul” etkin ...

Barista Melfa Assista, Galataport Karaca mağazasında!
  • 15.03.2022 16:49

Barista Melfa Assista, Galataport Karaca mağazasında!

Yetenekli robotların mimarı Mitsubishi Electric, Türk kahvesi hazırlayan MELFA A ...

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!
  • 21.02.2022 11:36

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!

İstanbul Modern, Galataport sahası içinde yer alan binasına geri dönüyor. ...