maritbet girişmaritbet
Hakkari'de çatışma bölgesi halk plajı oldu

Hakkari'de çatışma bölgesi halk plajı oldu

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Avaşin Deresi, çözüm süreci kapsamında serinlemek isteyen vatandaşların ilk adresi haline geldi

Yıllarca çatışma haberleriyle gündeme gelen, silah seslerinin eksilmediği Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Avaşin Deresi, çözüm süreci kapsamında sağlanan huzur ve güven ortamıyla serinlemek isteyen vatandaşların ilk adresi haline geldi.

Bölgede uzun yıllar süren operasyon ve çatışmalar sonucu yaşanan güvenlik sıkıntısı nedeniyle yasaklanan doğa harikası bölgelerin çözüm sürecinin ardından kullanıma açılması bölge insanının yüzünü güldürüyor.

Terör sorununun yarattığı güvenlik sıkıntısı ve çatışmalar nedeniyle dağlık bölgelerin yasaklanmasıyla saklı kalan ve yıllarca keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikler, çözüm sürecinin etkisiyle yeniden gün yüzüne çıkarılarak insanların hizmetine sunuluyor. 

Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda ve çatışmalarda onlarca askerin şehit olduğu yer olarak bilinen Dağlıca bölgesi de çözüm sürecinden sonra vatandaşların rahatlıkla gezebileceği bölge haline geldi.

Doğal güzelliği ve eşsiz manzarasının yanı sıra bölge halkının serinlemek için tercih ettiği mesire alanlarından biri olan Avaşin Deresi, özellikle güvenlik probleminin ortadan kalkmasıyla insanların tercih ettiği yerlerden oldu.

Ramazan ayında hava sıcaklığının 38 dereceye kadar çıktığı ilçede sıcaktan bunalarak serinlemek isteyen vatandaşlar, derenin serin sularında yüzmenin keyfini sürüyor.

İftar saatine kadar derenin serin sularında yüzerek zaman geçiren vatandaşlar, ormanlık alanda oturup saklı kalan güzelliklerin arasında dinleniyor.

Vatandaşlardan Ömer Oğuz, havaların sıcak olması nedeniyle oruç tutmakta zorlandıklarını bildirerek, "Bu sene Ramazan ayı yılın en sıcak dönemine denk geldi. Gerçekten bu sıcakta oruç tutmanın sevabı büyüktür. Zaman zaman zorlandığımız oluyor. Bu durumda da bölgeye gelerek arkadaşlarımızla kendimizi derenin serin sularına bırakıyoruz. Buranın doğal güzellikleri insanı kendine hayran bırakıyor. Her insanın bu bölgeyi görmesini isteriz" dedi.

Çözüm süreci sayesinde artık her yere rahatlıkla gidebildiklerini belirten Oğuz, herkesi Avaşin Deresi'nin güzelliğini görmek için Hakkari'ye davet etti.

Mesut Varol/AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hakkari'de çatışma bölgesi halk plajı oldu
  • 01.07.2014 09:36

Hakkari'de çatışma bölgesi halk plajı oldu

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Avaşin Deresi, çözüm süreci kapsamında serinlem ...