maritbet girişmaritbet
Gürsel Tekin: Kentsel dönüşümün fikir babası CHP'dir!

Gürsel Tekin: Kentsel dönüşümün fikir babası CHP'dir!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, "Kentsel dönüşüm kavramını ilk kez 1980 öncesi Türkiye'de söyleyen CHP belediye başkanlarıdır" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Kentsel dönüşüm kavramını ilk kez 1980 öncesi Türkiye'de söyleyen CHP belediye başkanlarıdır" dedi. Tekin, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, vatandaşlara karanfil dağıttı, sohbet etti.

Daha sonra Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun açılışına katılan Tekin, burada yaptığı konuşmada, sempozyumların önemini çok iyi bildiğini söyledi.
 
Tekin, genel seçimlerin ardından 46 il dolaştığını belirterek, "Ne yazık ki bilimin, sosyal yaşamın, maalesef olmadığı birçok ilimiz var. Eskişehir'de yaşayanların en büyük şansı sosyal demokratların yaşadığı bir kent olmasıdır" diye konuştu.
 
Kentin "beton yığını" olmadığını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:
 
"Ben, İstanbul'da yaşayan bir vatandaş olarak beton yığınlarıyla karşı karşıyayım. Ben, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tepebaşı İlçe Belediye Başkanı'nı bu açıdan kutlamak istiyorum. Önümüzdeki günlerde hepimizi bekleyen önemli tehlikelerden biri kentsel dönüşümdür. Elbette kentlerin dönüşmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm kavramını ilk kez 1980 öncesi Türkiye'de söyleyen CHP belediye başkanlarıdır. Hiçbirisi kentsel dönüşüme rant olarak bakmadılar. Kentin geleceğine baktılar. Ben sadece sadece toprak sempozyumu değil, kent sempozyumu, binlerce sempozyumun olması gerektiğine inanan bir arkadaşınızım. Ama en az bilime inanan ve en az sempozyum yapan bir ülkedeyiz. Ümit ediyorum ki sosyal demokratların iktidarlarıyla daha çok bilimsel, daha çok sempozyumlar olur."
 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da 2001 yılında başlattıkları sempozyumun halk tarafından benimsendiğini dile getirdi.
 
Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun toprakla ateşin dansı olarak nitelendirildiğini ifade eden Ataç, "Biz bu toprağın binlerce yıl süren öyküsünü Eskişehir'de uzun yıllar sürdürmek istiyoruz" dedi.
 
Konuşmaların ardından İnci Çayırlı yönetimindeki Tepebaşı Türk Sanat Müziği Korosu bir konser verdi. Ataç ve Tekin, sempozyuma katılan sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Etkinliğe, CHP Eskişehir Milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Erman Gölet ve davetliler katıldı. Sempozyumun 23 Eylül'e kadar devam edecek.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...