maritbet girişmaritbet
Gürcistan’ın en büyük bankası Bank of Georgia, Türkiye’de temsilcilik açıyor

Gürcistan’ın en büyük bankası Bank of Georgia, Türkiye’de temsilcilik açıyor

Gürcistan’ın en büyük bankası Bank of Georgia Türkiye Temsilciliği’nin açılışı dün akşam yapılan geniş katılımlı bir davetle duyuruldu

Gürcistan'ın en büyük bankası Bank of Georgia, Türkiye'de temsilcilik açtı. İstanbul'da faaliyete başlayan Bank of Georgia Türkiye Temsilciliği, iki ülke arasında karşılıklı yatırımların ve ticari ilişkilerin artırılmasına, iki ülkenin finansal kuruluşları ile iş insanları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. 
20 Aralık 2013'te düzenlenen davetle resmi açılışı yapılan temsilcilik, Tel-Aviv, Londra ve Budapeşte'nin ardından bankanın yurtdışındaki dördüncü temsilciliği oldu. Bank of Georgia Türkiye temsilcisi Nika Gilauri, 2004-2012 arasında Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı'nın yanı sıra Gürcistan Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Birinci Yardımcılığı görevlerini yürütmüştü. Bank of Georgia Yatırım Danışmanlığı operasyonu halihazırda 65'ten fazla ülkede 1.400'den fazla müşteriye hizmet veriyor. Yatırım danışmanlığının yönettiği fonların miktarı 2009 yılı sonundan 30 Eylül 2013'e kadar olan dönemde, yüzde 30'u temsilcilikler aracılığıyla olmak üzere dört kat artarak 360 milyon dolara ulaştı.

Bank of Georgia CEO'su Irakli Gilauri, İstanbul temsilciliğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Uluslararası platformumuzun İstanbul'a genişlemiş olması beni heyecanlandırıyor. On yıldan uzun bir süredir Gürcistan'ın en büyük ticaret partneri olan Türkiye, Gürcistan ticaretinin yüzde 20'sini oluşturuyor. Bunun yanı sıra Türkiye Gürcistan'a en fazla turist gönderen ülkelerden biri. Türkiye son beş yılda Gürcistan'a yaptığı 500 milyon dolar yatırımla  ülkeye giren doğrudan yabancı yatırımlarda ilk sıralarda yer alıyor. Hiç kuşku yok ki Türkiye önümüzdeki yıllarda Gürcistan'ın önemli bir ekonomik partneri olmayı sürdürecektir. İki ülke arasında güçlenen ticari ortaklıktan kaynaklanan iş fırsatlarını değerlendirmek için, Bank of Georgia'nın güçlü uluslararası operasyonlarından yararlanmayı amaçlıyoruz”.

Gürcistan ve Türkiye'nin iki girişimci bankasından büyük işbirliği
Öte yandan Bank of Georgia'nın Türkiye temsilciliğinin resmi açılışı için verilen davette imzalanan anlaşmalar uyarınca iki banka arasında Türkiye'nin ilk ve tek yerel para transfer hizmeti olan UPT (Ucuz Para Transferi) ve bir Aktif Bank iştiraki olan Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerlik A.Ş ile Bank of Georgia iştiraki olan Aldagi BCI arasında sigorta hizmetleri konusunda işbirliği kararı alındı. Bank of Georgia CEO'su Irakli Gilauri, anlaşmaya ilişkin şunları söyledi: “İstanbul'da açtığımız temsilciliğe paralel olarak, Gürcistan ve Türkiye arasındaki güçlü ekonomik ortaklığın sağladığı iş fırsatlarını değerlendirmek amacıyla Aktif Bank ile güçlerimizi birleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye'nin en girişimci ve en inovatif bankalarından biri olan Aktif Bank'ın, bölgedeki faaliyetlerimizi geliştirmede çok değerli bir partner olacağına inanıyorum”.

Aktif Bank CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir de açılış töreninde yaptığı açıklamada iki banka arasındaki işbirliğinin önemini vurguladı. Dr. Halisdemir, “Gürcistan'ın en yenilikçi bankası olan Bank of Georgia ile Aktif Bank arasında bugün imzaladığımız ortak hizmet anlaşmaları kapsamında Gürcistan ve Türkiye arasında gitgide güçlenen ticari ilişkilerin pekiştirilmesinde önem taşıyacak Ucuz Para Transferi (UPT) ve Sigorta hizmetlerimizi de devreye alıyoruz. UPT ile Türkiye'deki yaygın hizmet ağımızı, iki ülke arasında ucuz, hızlı ve güvenli para transferine imkan sağlarken, sigorta tarafında gerçekleşen protokol ile Gürcistan ve Türkiye sınır geçişlerinde araç ve yolcuların seyahatleri süresince sigorta güvencesinde olması sağlanarak her iki ülke vatandaşlarının bu coğrafyalarda güvenli bir şekilde ticari ve turistik seyahatlerini gerçekleştirdikleri sürede can, mal ve sorumluluklarını teminat altına alıyoruz.”  dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nefes Assos, Türkiye'nin ilk sürdürülebilir yaşam köyü olacak!
  • 14.04.2021 11:28

Nefes Assos, Türkiye'nin ilk sürdürülebilir yaşam köyü olacak!

21. yüzyılın örnek insan yerleşkesi olarak nitelendirilen Nefes Assos, merakla b ...

Ağaoğlu ile Önder Halisdemir yollarını ayırdı!
  • 22.06.2016 12:24

Ağaoğlu ile Önder Halisdemir yollarını ayırdı!

Ağaoğlu Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, Ağaoğlu ile yolları ayırdı. ...

Önder Halisdemir: Tek başına faiz düşüşü yetmez!
  • 25.04.2016 15:28

Önder Halisdemir: Tek başına faiz düşüşü yetmez!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir, İstanbul'a uluslararası bir ...

Ofisleri satışa açtı, sektörün son durumunu anlattı!
  • 03.03.2016 16:44

Ofisleri satışa açtı, sektörün son durumunu anlattı!

Maslak 1453'ün ilk kez satışa çıkan ofislerinin tanıtımında konuşan Ali Ağaoğlu, ...

Ağaoğlu Maslak 1453'ün ilk ofis bloku satışa çıkıyor!
  • 01.03.2016 11:34

Ağaoğlu Maslak 1453'ün ilk ofis bloku satışa çıkıyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 3 Mart'ta Maslak 145 ...

İstanbul Finans Merkezi'nden her yıl 11 milyar dolar!
  • 05.02.2016 09:31

İstanbul Finans Merkezi'nden her yıl 11 milyar dolar!

Ağaoğlu CEO'su Önder Halisdemir, İstanbul Finans Merkezi projesinin turizm sektö ...