maritbet girişmaritbet
Güneydoğu'da normale dönüş seferberliği!

Güneydoğu'da normale dönüş seferberliği!

Terörden arınan bölgelerde sivil toplum ve devlet, vatandaşı ev sahibi yapacak. Eşya yardımı gerçekleşecek.

Terör örgütü PKK'nın yakıp yıktığı yerler hükümet ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile yeniden hayata döndürülecek. Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla temizlenen bölgede evlerine dönen vatandaşlara, hükümet sivil toplum örgütleriyle birlikte sahip çıkacak. Önceki gün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) terörün vurduğu Doğu ve Güneydoğu illerinde yeni dönemde yapılacaklar masaya yatırıldı. İşte o yol haritası:

PKK'nın sökülüp atıldığı şehirlerde normal hayata dönmesi için topyekün seferberlik başlatılacak. Evleri yıkılan vatandaşlar kira öder gibi TOKİ'den ev sahip olurken, evlerin eşya ihtiyacının karşılanması için başta TOBB, MÜSİAD, Kızılay gibi sivil toplum örgütleri ve sendikalar aracılığıyla kampanyalar başlatılacak.

10 BİN AİLEYE ULAŞILACAK

Bu kapsamda, terör mağduru vatandaşlara buzdolabı, çamaşır makinesi, halı gibi ev eşyaları ile giyim ve gıda yardımı yapılacak. Yardımlar valilikler aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak. Hükümet ve sivil toplum eliyle, evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar sıcak bir yuvaya kavuşacak.

Kardeş belediye projesi kapsamında Türkiye'nin batısından doğusuna 'kardeşlik' köprüsü kurulacak. HDP'li belediyelerin ihmal ettiği vatandaşlara Türkiye'nin batı illerindeki belediyeler el uzatacak. Bu belediyeler kendi illerinde eşya, gıda, giyim kampanyası düzenleyecek. Belediyeler, illerindeki hayırseverlerin, sivil toplum örgütlerinin kendilerine ulaştırdıkları yardımları terörden zarar gören vatandaşlara ulaştıracak.

Düzenlenecek kampanyalarla yaklaşık 10 bin aileye ulaşılması hedefleniyor. Başbakan Yıldırım'ın önümüzdeki günlerde sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunarak kampanyayı başlatması bekleniyor.

Yorum Yaz