maritbet girişmaritbet
Gümüşhane'deki yayla evleri için yasal işlem başlatıldı

Gümüşhane'deki yayla evleri için yasal işlem başlatıldı

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'na kaçak yapı inşa edip, '15 Temmuz Evleri' ve '15 Temmuz Mahallesi' tabelaları yerleştiren fırsatçılara karşı ekipler

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'na kaçak yapı inşa edip, '15 Temmuz Evleri' ve '15 Temmuz Mahallesi' tabelaları yerleştiren fırsatçılara karşı ekipler harekete geçti. Yaylaya çıkan ekipler, tabelaların kaldırıldığı bölgede kaçak yapılarla ilgili tutanak tuttu, yasal işlem başlattı.

Türkiye genelinde başlatılan 'İmar Barışı' ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği belirtilen düzenlemeyi fırsat bilenlerce inşa edilen kaçak yapıların yıkımının sürdürüldüğü Doğu Karadeniz'de, bir yandan da yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlarda yeni kaçak inşaatlar yükseliyor.

Gümüşhane'de kaçak yapı inşa edilen Taşköprü Yaylası'na bazı fırsatçılar tarafından '15 Temmuz Evleri' ve '15 Temmuz Mahallesi' tabelaları yerleştirdiği ortaya çıkmıştı. FETÖ'nün darbe girişimine direniş tarihinin kullanıldığı tepki çeken tabelalar, kaçak yapı sahiplerini kurtaramadı. Tabelaların kaldırıldığı yaylaya çıkan jandarma, Çevre ve Şehircilik ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kaçak yapılarla ilgili tutanak tuttu, yasal işlem başlattı. Sahiplerinin 'İmar Barışı' için başvuru yaptığı belirlenen kaçak yapıların 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığının tespiti halinde yıkımları gündeme gelecek. Bu tarihten önce yapıldığı belirlenen yapılara ise 'Yapı Kayıt Belgesi' verilerek af getirilecek.

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI 183 BİNİ AŞTI

Türkiye genelinde getirilen İmar Barışı uygulaması, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan kaçak yapı sahiplerini harekete geçirdi. Doğu Karadeniz'de kaçak yapı sahipleri 'Yapı Kayıt Belgesi' almak için illerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvuru yaptı. Trabzon'da 110 bin, Rize'de 38 bin, Giresun'da 20 bin, Gümüşhane'de 13 bin ve Artvin'de 1400 dolayında olmak üzere 183 bine yakın başvuru olduğu kaydedildi.

Doğu Karadeniz'de İmar Barışı'nı fırsat bilen bazı kişilerin yaylalarda inşaatına başladığı betonarme kaçak yapılar da sıkı takibe alındı. Ekipler, yeni kaçak yapılarla ilgili tutanak tutarak yıkımlara başladı. Uyarılarda, İmar Barışı uygulamasının 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı belirtildi, bu tarihten sonra imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilen yapılar için sahiplerine 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngören yasal işlem başlatılacağı duyuruldu. Açıklamada, bu tarihten sonra yapılan veya yapımına devam edilen ruhsatsız yapılar için kesinlikle Yapı Kayıt Belgesi'nin verilmeyeceği vurgulandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'n Rize'deki Ayder Yaylası için "Ayder'i kirlettik, rezil ettik" çıkışı ile gündeme gelen Doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Hiç kimse kusura bakmasın, kaçak yapılar yıkılacak" açıklaması yapmıştı.

Bu açıklamaların ardından Trabzon, Rize, Giresun ve Gümüşhane illerinin valilikleri yapı yoğunluğu artan ve doğal güzellikleri bozulan yaylalar için harekete geçti, kaçak yapıların yıkımına başlandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gümüşhane'deki yayla evleri için yasal işlem başlatıldı
  • 25.10.2018 12:51

Gümüşhane'deki yayla evleri için yasal işlem başlatıldı

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'na kaçak yapı inşa edip, '15 Temmuz Evleri' ve '1 ...

Gümüşhane'deki yayla evleri oteli andırıyor
  • 24.10.2018 14:54

Gümüşhane'deki yayla evleri oteli andırıyor

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda aynı renkte ve aynı mimari ile yan yana yapıl ...

Bakan Özhaseki'den imar barışı ve yayla evleri açıklaması!
  • 04.07.2018 16:19

Bakan Özhaseki'den imar barışı ve yayla evleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yayla ve yazlık evlerin imar barışı ...

Yayla sakinleri, İmar Barışı için sıraya girdi!
  • 03.07.2018 10:28

Yayla sakinleri, İmar Barışı için sıraya girdi!

İmar Barışı uygulaması, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaylalarda inşa edilen ve yık ...

Yayla evleri, imar barışı kapsamına alındı
  • 12.06.2018 12:38

Yayla evleri, imar barışı kapsamına alındı

Yayla evlerinin yıkımı, uygulanan cezai işlemler ve yayla evlerine elektrik bağl ...

Yayla evleri kamulaşıyor sahiplerine kiralanıyor
  • 06.01.2014 08:27

Yayla evleri kamulaşıyor sahiplerine kiralanıyor

Adana’da 104 yaylada orman arazisine kaçak olarak inşa edilen yaklaşık 20 bin ev ...